Prof. Dr. Kásler Miklósnak mégiscsak igaza van?
Nem is régen jelentette ki, hogy aki megtartja a 10 parancsolatot, az a betegségek 80%-át nem kapja el. Laikusokat ez nagyon felháborított és nagy média visszhangja van. Lehetséges hogy sokak számára nem ismert mire gondolhatott, ezért az Én véleményem elmondom
Gyerekként a káplár hittanból kb ugyanezt magyarázta. A 6. parancsolat a Ne ölj interpretációja felöleli azt, hogy egészségesen táplákozunk, hisz nem öljük magunkat a műanyag nyugati szemét konzervekkel, akkor tovább élünk és nem kapjuk el a rákot, daganatot.
A ne ölj 6.parancs értelmezése a Jézushoz megyünk kiskönyvben is benne van, amit tanultunk általánosban. Már az általános iskolások ezt megtanulják. Nagyon hasznos könyv, rengeteg tévhitet oszlat el a világról, magam is nagyon szerettem. A lényeg az, hogy a " Ne ölj" parancsolat magában foglal minden emberi élet megóvását. Ugyanúgy ne öld magadat sem. Ugyanúgy az ember saját életére is vonatkozik ez a parancsolat, hisz nem úgy van leírva, hogy ne ölj másokat, hanem minden emberre kiterjesztve ne ölj, amibe magunk is beletartozunk
Ismert, hogy egészséges táplálkozással kikerüljük a rák és daganatok keletkezését, a cukorbetegséget és a többi krónikus nyavajákat. Aki nem eszik zsíros ételeket, gyros pizzákat, mekis hambikat, hanem helyette tudatosan zöldséget, gyümölcsöt, tejet, magvakat az gyakorlatilag nem kapja el a krónikus betegségek 80%-át. Ezt mondta Kasler professzor is. Szerintem így már érthetővé válnak a szavai.
Gondolkoztál már azon van-e összefüggés a saját magad egészséges táplálkozás általi egészségének megóvása és a között, hogy a "ne ölj" tanítás vonatkozhat magadra is?
Mit gondolsz az általam levezetett gondolatmenetől?
"a nagy keresztény magyarország miért a 4. legelhízottabb a világon?"
Ha legalább te elhinnéd, hogy nagy és keresztény, nem írnád kisbetűvel...
Igazad van kérdező csak én hülye vagyok ezekhez,nem tudom hogyan kell egészségesen táplálkozni,azt eszem meg ami előttem van.Igazabol az se érdekelne ha most meghalnek.Nem félek a haláltól
Azonban érdemes megjegyezni azt hogy vannak olyan szívós emberek akik egész életükben ezekkel a szemetekkel mérgezik magukat mégis sokáig élnek
Meg ugye nem mindegy hogy valaki rettegésben él vagy szarik bele mindenbe...Meg hogy ki mennyire fogékony a betegségekre,milyen az immunrendszere stb
"a nagy keresztény magyarország miért a 4. legelhízottabb a világon?"
Ha tényleg annyira keresztény lenne, akkor jogos lenne a kérdésed. De az?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!