Prof. Dr. Kásler Miklósnak mégiscsak igaza van?
Nem is régen jelentette ki, hogy aki megtartja a 10 parancsolatot, az a betegségek 80%-át nem kapja el. Laikusokat ez nagyon felháborított és nagy média visszhangja van. Lehetséges hogy sokak számára nem ismert mire gondolhatott, ezért az Én véleményem elmondom
Gyerekként a káplár hittanból kb ugyanezt magyarázta. A 6. parancsolat a Ne ölj interpretációja felöleli azt, hogy egészségesen táplákozunk, hisz nem öljük magunkat a műanyag nyugati szemét konzervekkel, akkor tovább élünk és nem kapjuk el a rákot, daganatot.
A ne ölj 6.parancs értelmezése a Jézushoz megyünk kiskönyvben is benne van, amit tanultunk általánosban. Már az általános iskolások ezt megtanulják. Nagyon hasznos könyv, rengeteg tévhitet oszlat el a világról, magam is nagyon szerettem. A lényeg az, hogy a " Ne ölj" parancsolat magában foglal minden emberi élet megóvását. Ugyanúgy ne öld magadat sem. Ugyanúgy az ember saját életére is vonatkozik ez a parancsolat, hisz nem úgy van leírva, hogy ne ölj másokat, hanem minden emberre kiterjesztve ne ölj, amibe magunk is beletartozunk
Ismert, hogy egészséges táplálkozással kikerüljük a rák és daganatok keletkezését, a cukorbetegséget és a többi krónikus nyavajákat. Aki nem eszik zsíros ételeket, gyros pizzákat, mekis hambikat, hanem helyette tudatosan zöldséget, gyümölcsöt, tejet, magvakat az gyakorlatilag nem kapja el a krónikus betegségek 80%-át. Ezt mondta Kasler professzor is. Szerintem így már érthetővé válnak a szavai.
Gondolkoztál már azon van-e összefüggés a saját magad egészséges táplálkozás általi egészségének megóvása és a között, hogy a "ne ölj" tanítás vonatkozhat magadra is?
Mit gondolsz az általam levezetett gondolatmenetől?
Pont úgy éreztem magam a szöveg olvasása közben mint az első.
Egyébként meg te ismersz olyan embert akinek mindig igaza van/volt? Ilyen nem létezik, hogy valaki tökéletes már emiatt is fölösleges volt feltenni a kérdést. Filozófusok, nagy gondolkodók a történelem során mind hibáztak. Nem értem miért nem képes az ilyen ember gondolkodni, csak egy kicsit tényleg
23
Ez eléggé belemagyarázós cikk lett... kissé olyan mint a műelemzés érettségi feladat, ahol a gyerek mindent belelát a szövegbe.
"nem öljük magunkat a műanyag nyugati szemét konzervekkel, akkor tovább élünk és nem kapjuk el a rákot, daganatot"
Ajánlom figyelmedbe a NÉBIH horrorvideóit.
"Akkor a nagy keresztény magyarország miért a 4. legelhízottabb a világon?"
Azért mert alaszkai vörös homárt, lazacot és orosz kaviárt nem tudsz zabálni az itteni bérekből, ezért marad a kenyér, kifőtt tészta, zsír(szénhidrát), ami hízlal ugyebár, de kalória nélkül meg nem bírnád a robotot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!