Hallottátok családosok, mit akarnak megszavaztatni?
Hogy három gyerek után a nőknek ne kelljen adózniuk:)
Nektek tetszene?
Hát ettől semmivel több gyerek nem születne az egyszer biztos. Tulajdonképpen nem értem mit hisznek páran ott magasan bezárkózva, hogy huszonakárhány évesen majd azért kezdenek el szülni, hogy majd 50 évesen jó legyen? Az átlag ember egy évre nem tervez előre, nem hogy 30-40-re.
Emlékszem pár éve egyébként pont én írtam egy másik fórumra ezt, akkor a fideszesek teljes erővel jöttek nekem, hogy ez "cigószaporítás, meg nincs rá fedezet stb." stb. azóta én rájöttem, hogy tényleg nem működne, azóta a fideszesek döbbentek rá, hogy működne. :-DDD
Az itteni válaszok közül a mélypont a 12-es. Egy gyerek talán kevesebbet eszik, meg kevesebbet kell vele foglalkozni, mint a harmadikkal?
Az ilyen se látott még közelről gyereket. Pont az elsőt vállalni a legnehezebb azt kéne támogatni, nem a sokadikat azt egy stabil egzisztenciájú család már sokkal könnyebben vállalja, de egy 25-30 éves pár számára iszonyú megterhelő az első gyerek vállalása, remélem egyszer erre is rájönnek a fideszesek, csak lehet addigra már késő lesz.
Amiről te beszélsz, az a családi pótlék, ingyenes ellátások az óvodában, bölcsödében, ingyen tankönyv stb. adókedvezmény, amik mindenkinek egyformán járnak. Ezekhez képest PLUSZ az amit még adnak AZÉRT, hogy vállalja az illető több gyereket és azt el is tudja tartani. Ha mindenki annyi támogatást kapna, mint a 3 vagy több gyerekesek, akkor ugyanott lennénk, mint az emelkedő támogatások előtt. Éppen azért nőnek a gyerekszámmal ezek a támogatások, hogy ezzel ösztönözzék a több gyerekre a szülőket.
"Azért jó az országnak, mert jó hatással lehet a népszaporulatra"
Mint láthatod a CSOK-kal sem nő a népesség,az 2018-as első féléves felmérés szerint kevesebb gyerek született,mint tavaly ugyanebben az időszakban.
Aki ezzel kifejezetten jól járna az amúgy sem keres rosszul,és akkor is vállal 3 gyereket,ha nem kapja ezeket a kedvezményeket.
Ha kizárólag a demográfiai részt néznék,akkor olyan intézkedést hoznának,amivel a társadalom többsége járna jól.Mondjuk 10 éve nem emelték a családi pótlékot.
Na,nem mintha ennek híve lennék,de még ez mondjuk ki jobban növelné a születésszámot,ha csak ez lenne a cél.
De,mint korábban is írtam,a gyerekvállalás nem csak pénz kérdése.
Kiszámíthatóság,stabilitás kell,és olyan törvények,szabályok,amik a munkavállalónak kedveznek,mivel ők vannak többen és ők termelnek az országnak.
Amíg ez nem lesz,itt semmiféle pénzbeli támogatás,vagy adócsökkentés nem jelent semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!