Ti hallottatok már erről?
Én ezt úgy hallottam, hogy ha valakinek olyan neve van, amiből több névnap is van egy évben (pl.: Mária, Péter, Ferenc), akkor a születésnapja utáni első névnapkor tartják a névnapját.
Persze sok helyen az apa/anya nevét kapja a gyerek, és akkor születésnaptól függetlenül az anyjával/apjával egy napon tarja a névnapját.
Ismétlem, ez egy régi szokás. Tudom, hogy sokan nem ismerik, és tudom, hogy sokan nem így tartják a névnapjukat, légyszi ne kezdjétek egyenként sorolni, hogy "ez hülyeség, nekem is több névnapom van egy évben, mégsem úgy tartom, ahogy te leírtad"!
nem, de azt a névnapot ünneplik elvileg, ami a születés nap után esik ha több is van a naptárban..pl Mária..stb
ezt hallottam, de sokan valláshoz kötik..
pl a legtöbb Ádám dec.24-én tartja, pedig az első verzió alapján szept. 9-én tartaná
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!