Békés megyéből miért éri meg jobban átjárni Romániába dolgozni? Miért nem tesznek ellene?
"Az átjárók között sok a devizahiteles, olyan adósok, akik felvettek 2-3 milliót, visszafizettek már 4-5-öt, és még mindig milliókat követelnek tőlük. Ha őket Magyarországon bármilyen munkahelyre bejelentenék, a bankok, pénzbehajtó cégek egyből elvennék a fizetésükből, amit csak lehet."
Forrás: [link]
"Békés megyében két -háromezres óradíjjal nem találsz embert képzettséget nem igénylő munkára"
Bammeg, a 3 ezres óradíj konkrétan veri a német minimálbért(1200), sőt 1600 euró.
Azért fassàgot ne írjunk már. :D
"Békés megyében két -háromezres óradíjjal nem találsz embert képzettséget nem igénylő munkára,"
Elárulom neked 1500 körül mozognak az órabérek itt.
pár cégnél magasabb/jóval, szak-tól függően, és többségében a minimál bér/kicsit magasabb dominál.
"elég régóta van ez az átjárogatás Romániába már 2009-ben is mesélték nekem"
Ez a baj, hogy mesélték, mi meg itt élünk, és köszönjük de nem kérünk a román fizetésekből.
Tudod miért jártunk át annak idején? Gázolajért, Te idióta.
Már csak azt nem értem miért látunk több románt itt, és miért nem látnak magyarokat a románok arad megyében?
A dél-békési településeken pedig a romák vannak többségben és köszönik jól el vannak itt, de nemhogy Romániába nem akarnak dolgozni, de még itt se nagyon.
Köszönjük a sok "okosságot" 6-os válaszoló, de láthatóan nem sokat tudsz Békésről. Legalábbis ami a déli részét illeti.
Hidd el én jártam arra akkoriban, aki mesélte nekem a Romániában dolgozást maga is átjárt alkalmi munkákra és mindezt 2009-ben jóval korábban mint az országos sajtó felkapta volna a "magyarok járnak Romániába dolgozni" témát. De gondolom csak azért hazudott a szemembe, hogy én majd 2018-ban ezt leírhassam, hogy hergeljem az interneten a szegény Románia utálókat. Hihető te idióta.
ui. ha ismernéd Dél-Békést, akkor tudnád, hogy mennyire alacsony sok községben a cigányok számaránya, az nem Borsod meg Dél-Baranya, ahol alig látsz magyart, e látom legalább azt elhiszed, hogy baromira nincs arra munka és tíz éve még ennyi sem volt. Egyszerűen nincs hol, van a mezőgazdasági idénymunka meg a közfoglalkoztatás, aki mást akar az átjár máshova és ha történetesen a máshova az Románia, akkor oda.
Idióta, itt lakom!!
==========
Cigányság:
BÉKÉS
Szegregátumok: 4 db
Lakónépesség: 1800 fő
Békés megye legnagyobb cigánytelepe a városszéli, három utcacsokorból álló ún. Párizs (1500 fő).
BATTONYA
Szegregátumok: 5 db
Lakónépesség: 1500 fő
============
Békéscsaba 2,2%
Battonya 5,5%
Békés 11,6%
Gyomaendrőd 9,2%
Gyula 0,9%
Mezőberény 11,2%
Mezőhegyes 0,1%
Mezőkovácsháza 2,0%
Orosháza 3,4%
Sarkad 13,2%
Szarvas 6,9%
Szeghalom 4,9%
és jó néhány faluban vannak domináns (bűnöző) cigók
=============
Munkahely:
Képzeld Bm. van az ország legnagyobb gáz raktár, kőolaj bányászat, lehet hogy neked új de ebben a megyében van a valaha közép-Európa legnagyobb üveggyára is, műanyag gyártás, gépgyártás (Mezőgép) kazángyártók, kanadai linemar, stb.
És képzeld az itteni földeken nő a legjobb búza is amiből a sütött kenyeret adod a hülye gyerekednek, és zabálod Te is.
stb,stb
De nem vitázom egy hülyével, aki az ország másik végén halott valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!