Igaz a hír, hogy már Romániába járnak dolgozni a magyarok a közmunka helyett?
Igen vannak olyanok, az ATV Heti Napló stábja nem rég forgatott ezzel kapcsolatban, youtube-n elérhető.
Én Debrecen környékén található nyomdában, már évekkel korábban láttam tömegesen előállított román nyelvű anyagokat, mert ott volt jobb piac, nem a hazai.
Azért a többség Németországba, Ausztriába és Angliába megy.
Az, hogy a határmentén már Romániába, Szerbiába, meg a Csehekhez is járunk, miközben hozzánk nem igazán jön senki, az mutatja, hogy mennyire dübörög a gazdaság és milyen kiválóak a közállapotok itthon.
Ide még az ukránok se igen jönnek.
" Ahhoz képest én dogloztam több olyan cégnél Dunától nyugatra, ahol több ukrán is dolgozott."
Az ukránoknak a magyar fizetés olyan mint nekünk a német. komolyan mondom
Olvastam én is erről, de nem tömeges a jelenség. Gondolom aki többre képes a közmunkánál, és más híján átmegy inkább. Főleg ugye a keleti határszélen nem sok munkalehetőség van.
Egyelőre viszont a "jóléti romániából" is inkább kifelé vándorolnak.
"Ahhoz képest én dogloztam több olyan cégnél Dunától nyugatra, ahol több ukrán is dolgozott."
A magyar egészségügyi intézményekben pedig sok Romániából, persze elsősorban a magyar részekről áttelepült orvos, nővér dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!