Az Európai Ügyészség hatékonyabban nyomozna a korrupciós ügyekben, mint a magyar ügyészség?
Az európai ügyészség gondolata ellen csak azok hadakoznak kézzel-lábbal, akiknek vaj van a fülük mögött.
Ha valaki ártatlan, ha valaki ellen nincsenek konkrét BIZONYÍTÉKOK, akkor azt nem tudják megvádolni, vagy ha még meg is vádolják, a bíróság FELMENTI őket.
Én semmilyen ügyésztől nem félek, ameddig az ügyemet független bíró tárgyalja, mert TUDOM, HOGY ÁRTATLAN VAGYOK.
Tisztességes, ártatlan emberre a legdörzsöltebb ügyész sem tud rábizonyítani semmit, ha más nem, bizonyíték hiányában, de felmentik.
Ezt az egész hazug, süket dumát azok etetik veletek, akik tudják, hogy van félnivalójuk, amennyiben egy független ügyészség üti fel a fejét Magyarországon, amelyiknek nem tudnak politikailag diktálni.
Ők azért utasítják el az Európai Ügyészséget és azért támogatják a magyart, mert VAN MIT RÁJUK BIZONYÍTANI.
Tudják: ha nincs vádemelés, nincs ítélet sem. Ezért nekik elemi érdekük a pártkatonai irányítású magyar ügyészségi rendszer fenntartása, mert csak addig vannak biztonságban, ameddig nem emelnek vádat ellenük (ezt pedig egyedül Polt Péter tudja megakadályozni jelenleg).
Ennyi az egész.
Én másképp közeliteném meg a problémát. Nem érdekelne hogy ki mennyi tesz zsebre. A kifizetőket viszont hűtlen kezelés miatt sokkal egyszerűbben lehetne vizsgálni. A pénz átadása nem kérdés, mert átutalással megy. A jóváhagyó személye nem kérdés, mert a bank nyilvántartja. Csak azt kell vizsgálni, hogy miért kerül egy tégla 5000 forintba, miért kell 12 ügyvéd egy egyoldalas papir megirásához. Ha piaci ár felett vásárol az illető vagy olyat vesz ami nem szükséges mehet a börtönbe mert elherdálja a közpénzt.
Ezt pedig akár egy belga ügyész is simán el tudná dönteni.
Ha nem a korrupt kormány által vezérelt korrupt ügyészség vizsgálódna?
Tegyük fel a kormány keze mint a patyolat (viccnek is gyenge) akkor mért is fél csatlakozni ?
Itt nem arról van szó, hogy a magyar ügyészség megszűnik, hanem konkrétan arról, hogy elfogadjuk minden tekintetben az EU jogszabályait és a magyar törvények nem érvényesek abban az esetben, ha eltérés van az EU-s jogszabályhoz képest.
A bűnügyeket továbbra is a magyar ügyészség vizsgálná ki.
Szó sem lenne itt belga ügyészről.
Aki itt a FÜGGETLEN ügyészség, a FÜGGETLEN bíró, F...N akármi létével és pont az európai ilyesmi oktalan feltételezésével érvel, az nagyot téved.
Nem egyszer bizonyítódott, hogy senki-semmi nem lehet független, még a gépek is függenek a karbantartó munkájától.
# 17-es, valószínűleg nem éltél a múlt rendszerben, ezért nem érzed a különbséget az európai igazságszolgáltatás függetlensége és a politikailag távirányított ítélkezés rendszerei között.
Ég és föld a kettő, még akkor is, ha persze minden rendszerben vannak hibák.
Kicsit mélyebben kellene ismerni az európai joggyakorlatot és akkor nem relativizálnád a függetlenségét.
Itt Magyarországon sok korszakban voltak koncepciós perek és átpolitizált ítélkezési rendszer (IGAZSÁGszolgáltatásnak nem is lehet nevezni), sajnos az ezer éves történelmünk folyamán az volt a ritkább, amikor véletlenül nem ilyen volt az ítélkezés.
Még inkább sajnálatos, hogy napjainkban újra egyre növekvő politikai befolyás érezhető az igazságszolgáltatásban: pártkatona legfőbb ügyész kinevezése, pártkatona kinevezése az Országos Bírói Hivatal élére, stb...
Ilyen Európában NINCSEN. Ott nem Polt Pétereknek és Handó Tündéknek kiszolgáltatott igazságszolgáltatás működik, pláne nem olyan közigazgatási bíróságok, ahol politikai alapon kinevezett, jogi diploma nélküli, bírói gyakorlat nélküli botcsinálta bírák ítélkeznének.
Miközben Magyarország belecsúszik egy posztkádárista ítélkezési rendszerbe, Európában tartja magát a hatalmi ágak szétválasztásának demokratikus eszméje és az igazságszolgáltatás függetlenségének elve.
Aki ennek pont az ellenkezőjét állítja, az vagy hülye az egész kérdéshez, vagy hazudik. Harmadik opció nincsen.
19.
Nem értem, mi köze lenne a korhoz a logikus gondolkodásnak.
Bár köszönöm a fiatalítást, de sajnos elég sokat éltem a szocializmus alatt itthon is, másutt is. A külföldön töltött éveket meg számolhatjuk még duplán is, mint a háborús éveket.
Láttam elég korrupciót is, itt is, ott is, nyíltan is, burkoltan is.
Minden okunk megvan az EÜ felé minden bizalmatlanságra, gyanakvásra. Főleg korrupcióval kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!