Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi baja lehet valakinek a...

Mi baja lehet valakinek a Magyar himnusszal?

Figyelt kérdés

Dopemant felmentették a vád alól mert bebizonyosodott, hogy nem a himnuszt gyalázta.

Akármennyit gondolkodom nem jut eszembe semmi amiért valaki a himnuszt gyalázná. Magát a vádat nem tartom életszerűnek. Az ügyész milyen okra hivatkozhatott mikor megvádolta ezt a "jóembert" vagy bárkit meg lehet vádolni életszerűtlen vádakkal is?

2015. jan. 29. 07:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
40%

Én meghallgattam, de komolyan, jobb lett nekik, mint az eredeti. :))

https://www.youtube.com/watch?v=H16m6k-XvOc

2015. jan. 29. 08:01
 2/11 anonim ***** válasza:
97%

Nekem az a bajom a magyar himnusszal, hogy elmegy az életkedvem, amikor hallgatom. Valami pörgős, motiváló himnusz kellene az országnak, mert az emberek is mind magukba fordultak.

Zeneileg egyébként lehet remek alkotás, azt nem vitatom, de a hatása az más kérdés.

2015. jan. 29. 08:43
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Igazából lehet, hogy a szertői jogvédelem kategóriájú problémák merültek itt fel. (változtatás nem volt)

A himnusszal lévő problémákban egyetértek a másodikkal.

2015. jan. 29. 09:48
 4/11 anonim ***** válasza:
85%
Nekem semmi.Úgy jó ahogy van.
2015. jan. 29. 09:56
 5/11 anonim ***** válasza:
93%

Igen, ki lehetne írni egy pályázatot új himnuszra. Mert milyen a mai? "Isten" - ez eleve sérti sok ateista érzéseit. Borús, szomorkodó, miért nem vidám, jövőbe néző? "Ha küzd ellenséggel", "nyújts feléje védő kart", ez meg milyen militarista szemlélet már? Sokkal inkább a népek békés, demokratikus egymás mellett élésről kellene szólnia. Bele lehetne foglalni az EU - t, mint tágabb hazánkat, a jelenlegi dal nem említi a kisebbségeket - csak magyarkodik - a meleg honfitársainkról sem emlékezik meg, s nemzeti sorscsapásként is csak "Oszmán vad népe" és hasonlók merülnek fel, hol marad itt kérem a holokauszt? Törökök, meg Mátyás, meg mongolok, de hol van itt említés erről, jóllehet nem Kölcsey bűne, hogy ő még nem tudhatott róla.

Hülyéskedek persze, de a szemem nem rebbenne ha liberálisék ilyenekkel jönnének elő.

2015. jan. 29. 10:00
 6/11 anonim ***** válasza:
11%

5:

Nem érdekel senkit semmilyen ún ateista érzése, ők nagyon sokszor megsértik a keresztény emberek jóérzését, amikor kifigurázzák a hitüket.

Fogadd el, hogy ez egy keresztény ország! Az is volt, az is lesz mindig is.

A Himnusz pedig úgy tökéletes, ahogy van. A Himnusz az egy imádság, Istenhez való fohász.

Nem a diszkóba írodott.

És amit ez az ember művelt, az gyalázat. Mégis ki ő, hogy ilyet tegyen?

2015. jan. 29. 13:19
 7/11 anonim ***** válasza:
51%

A himnuszunk egész jól ráillik a magyar mentalitásra, könyörgés valakinek, kér versszakban a múlt (mert ugye minden jobb volt régen), aztán siránkozás, hogy "jaj, mind megdöglünk". Depresszív és beletörődő.

Ott van ellenben a Szózat, ami nem mástól kér segítséget, szánalmat, hanem a magyarokhoz szól, hogy nekik kell tenniük az országért. Sokkal pozitívabb, buzdítóbb, javuló helyzetet vetít elő ("Jőni kell, még jőni fog"), nem kesergés és tehetetlenség.

2015. jan. 29. 14:56
 8/11 anonim ***** válasza:
63%

Az a baj veletek, hogy nem ismeritek sem a műfajt, sem a történelmi kontextust, sem a célt.

Olyat kértek számon rajta, ami elve kizárja a műfaji kritériumokat.

A Magyar Himnusz részint egy ima, fohász Istenhez, részint egy rövid történelmi összegzés.

Alcím: "Magyar nép zivataros századaiból".

Ebből induljatok ki.

Inkább legyen egy emelkedett hangvételű szakrális himnusz, mint egy gagyi induló.

2015. jan. 29. 15:42
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem is hallottam erről az ügyről.

Nekem egyèbként semmi bajom a himnuszunkkal, nagyon sok nemzet himnuszát hallgattam meg és nekem a miénk nagyon tetszik.

Amúgy se minden ország himnusza pörgős, pl ott van az osztrák hát azon ellehet aludni,az orosz se gyors de nagyon magasztos.

Egyénként szegény Kölcsey nem himnusznak írta csak az lett belőle, ha jól emlékszem egy pályázatra ìrta, de ebben már nem vagyok biztos. Ez egy ima, könyörgés a nemzetért ehhez a szöveghez ilyen dallam illik.

Sokan mondják, hogy depis a szöveg, de azt nem kell elfelejteni hogy a mű romantika korszakában írodott, és a romatikának ez a stílus jegye,a dicső múlt szembeállìtása a negátív jelennel.

2015. jan. 29. 23:30
 10/11 anonim ***** válasza:
Miért sértené Isten a himnuszban az ateisták érzéseit? Maximum nem tartják értelmesnek a szöveget, hiszen nem hisznek benne, de nem látom, hogy az érzéseiket miért sértené... Nem mellesleg a világ államainak többségében olyan a nemzeti himnusz, amelyben szerepel Isten. Ha valakit ez zavar, mehet Észak-Koreába - ott biztosan nincs.
2015. febr. 1. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!