Csak az kérdés, hogy hogyan válogatták össze a mintát.
Nyilván minél több ellenzéki van benne, annál több a megszavazók.
Mivel minden kérdésnél jelzik a pártpreferenciát is, így gondolom, ez is a mintavétel egyik szempontja volt.
Ez számomra nem derül ki, hogy milyen arányban vannak összesen, nem az egyes kérdéseknél, és hogy milyen módszer alapján állították össze.
Statisztikában az lesz a végeredmény, amit a megrendelő szeretne.
2018. szept. 24. 11:08
22/43 anonim válasza:
Hogy mi a kérdés ? Hát pl. az, hogy Tiborcz István neve szerepel a Jelentésben és ezt egyik médium sem említi soha és ő az egyetlen személy, akit név szerint említ a Jelentés.
2018. szept. 24. 11:11
23/43 anonim válasza:
Tényleg érdekes amúgy, hogy a balliberális kérdező most 44%-ra mondja, hogy többség, máskor meg a századra megjegyzett 49%-ot szidja :)))
2018. szept. 24. 11:21
24/43 anonim válasza:
Én ellenzéki vagyok és nem szavaztam volna meg a jelentést! Vannak pontok amikkel egyetértek, de a többsége csúsztatás, más európai országoknál régóta bevett gyakorlat, valamint a belügyekbe beavatkozás és ezzel az egész el van hiteltelenítve. Én ellenzékiként úgy gondolom, hogy sokkal kiemelkedőbb teljesítmény lenne igaz úton elérni a kormányváltást, ami nem lenne lehetetlen, mint ilyen nemtelen eszközökkel.
2018. szept. 24. 11:22
25/43 anonim válasza:
Én sem szavaztam volna meg. És nem azért, mert úgy gondolom, hogy semmi gond nincs nálunk és minden nagyon jó.
Eleve már maga az eljárás, a jelentés elkészülésének a körülményei is felháborítóak. Tényleg hülyének kell lenni ahhoz (és politikai oldatól függetlenül) hogy valaki ne lássa, hogy ez egy előre megkomponált folyamat. Semmi köze a realitásokhoz. És még egyszer mondom, hogy vannak gondok. Csak nem azok, amikkel a jelentésben foglalkoznak, nem olyan hangsúllyal. De a készítése módja miatt eleve teljesen hiteltelen az egész, nem tudományos, nem korrekt. Az Európai Parlament meg egy nagy színház. Vicc. Ott még kevésbé folyik valóban hasznos, gyakorlatias munka, mint a nemzeti parlamentekben, havi milliós fizetésekért és szinte végtelen költségtérítésekért.
2018. szept. 24. 11:30
26/43 anonim válasza:
A magyarok többsége olyan "okos",hogy azt se tudja miről szól a jelentés.
A migráns ponton kívül talán nem is ismer belőle semmit.
2018. szept. 24. 11:48
27/43 anonim válasza:
#20, "ott a cikkben" - hadd ne higgyek már az Indexnek se! Nem az Index értelmezésére vagyok kíváncsi, mert az nem mérvadó, hanem a Publicus által feltett kérdésekre.
28-as: A Pestisrácok nem érti, vagy nem akarja érteni, hogyan jött ki az eredmény, ezért megkérdezte Mráz Ágoston Sámuel, akinek cége, a Nézőpont Intézet idén 8,3 millió forintot kapott a Fidesztől „médiafigyelésre”. És valamiért Mráz Ágoston Sámuel sem érti az eredményt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!