Magyarországon miért nincs egy minarchista párt?
A magam részéről minarchista vagyok, tőlem mindegyik párt végtelenül távol áll a jelenlegi magyar pártok közül. Mivel minegyik párt végtelenül államista, csak más szempontból, vagy túlságosan autoritáriusok, vagy túlságosan kollektivisták,baloldaliak. Én egy szabadelvű, minimális államot szeretnék, ami nem szól bele durván az emberek magánéletébe sem gazdasági, sem társadalmi értelemben. Hanem csak a honvédelem,rendvédelem,igazságszolgáltatás és egy nagyon alacsony egykulcsos adóztatás tartozik a hatáskörébe(amiből ezt az éjjeliőr államot fent is lehet tartani), erre a minimális államra csak azért van szükség, hogy a jogszabályok be legyenek tartva,a magántulajdon védve legyen, tehát ne legyen anarchia.
Bővebb infó a minarchizmusról:
A magyar ember régóta olyan közegben nő fel ahol az államnak kb. apa szerepe van. Oktatást, egészségügyi ellátást (legyen az akármilyen) biztosít, stb.
Persze a szegénységről, korrupcióról, világszinten rekordmagas áfáról megy a panaszkodás, de azért csak mennek a szavazatok olyan pártokra amik meg se próbálnának ezeken változtatni. A szabadság elvével nincs értelme szerintem egyáltalán a politikába belekezdeni, amikor megpróbálod levezetni a hosszútávú pozitív hatását annak, hogy ha pl. minden iskola privát lenne az emberek befogják a fülüket és menekülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!