Szerintem be fogja a kormány vezetni úgy a ciklus közepe körül szerintem. Ilyenkor még a választások is messze vannak, a baloldali-liberális huhogók biztosan militarizmust fognak majd sejteni, de ez hamar lecseng. Viszont a választásokra nagyon jól fog jönni a radikális szavazók Fideszre átszavazása miatt. A Fidesz szerintem szíve szerint már bevezette volna 2010-ben is mint a szabad pálinkafőzést mert a fegyvertartás engedélyezése is egy szimbólum egyben a valódi rendszerváltásnak és a kommunizmus végleges szakításának, csak akkoriban még a baloldal elég erős volt a 2010-14-es ciklus közepén az államadósság csökkentési kényszer miatti megszorítások következtében. PL. rokkantak ellátásának felülvizsgálata, közmunka segély helyett. Egy ilyen ciklusban eleve veszett ügy lett volna, mert akkor 2014-ben simán nyert volna az ellenzék, mert akkor még migránsválság sem volt. Most már teljesen nyugodtan be fogja tudni vezetni és őszintén szólva jómagam nagyon örülnék neki, mert szeretem főleg a régi szép fegyvereket.
2018. szept. 12. 13:33
12/21 anonim válasza:
Menj az USA-ba! Minden hétre jut egy iskolai lövöldözés. Nem azért, mert ott több a hülyegyerek. Nem azért, mert ott több erőszakos videójáték van. Nem azért, mert ott több az pszichiátriai kezelésre szoruló. Azért, mert boldog-boldogtalan kaphat fegyvert és a hülyegyerek csak elcsaklizza a papa pisztolyát és élőben játszik Doom-ot.
Köszönjük, nem kérünk ilyet. Nagyon is rendjén van az itteni szigorú fegyverszabályozás.
2018. szept. 12. 13:46
13/21 anonim válasza:
Pl. nekem van íjpuskám, elég komoly kárt tud tenni egy emberben. Dobókésem is van, megtanultam dobni, ha önvédelemről van szó, kidobom a másik ember szemét, amíg fetreng belenyomok egy vasvillát. Ez tényleg OK, de előttem szólónak igaza van, itt magyarban mehetek bíróságra, még ha lopáson, rabláson érem az illetőt. Véletlen kivizsgálnák, hogy nem voltam életveszélyben és én mehetek sittre. Amerikában, ha valaki átlépi a kerítésed, akkor kinyírhatod. Itt soha nem lesz ilyen, a törvényeken kellene módosítani először és utána lövöldözhetünk.
2018. szept. 12. 13:54
14/21 árokpart válasza:
12-es. Az USA-ban a túlzott iskolai erőszak, a diákok egymás közötti rivalizálások miatt van ez a rengeteg szörnyűséges eset. Ha nem lőfegyverük lenne, akkor késelnék egymást. Ott ugyanis a diákok egymás közötti erőszakba a tanárok, nevelők egyáltalán nem szólnak bele sajnos egyébként. Miért van ez azt nem tudom.Szó szerint kell érteni. Itthon ha pl. Pistike megveri a Józsikát jó esélye van Pistikének, hogy azonnal eltanácsolhatják a suliból. Ott viszont nem gyakorlatilag a tanárok részéről nevelés nem is folyik csak oktatás. Hasonlóan mint nálunk a fősulikon, csak ott még éretlen gyerekekre bízzák a saját életüket. Az egymás közötti rivalizálásból eredő sérelmeiket sajnos így rendezik le. Ott náluk sokkal magasabbak a társadalmi különbségek mint nálunk. Nem lehet összehasonlítani, főleg másik kontinens. Európában pl. Csehországban és Szlovákiában is szabad a fegyvertartás mégsem lehet hallani semmi hasonlót, mert hasonló a kultúrájuk mint a miénk. Nálunk sem lenne több bűncselekmény mint most. Mikor engedélyezték a gázpisztolyokat, akkor is sokan azzal riogattak, hogy hú itt majd boldog-boldogtalan ezzel fog szaladgálni. Szinte alig 1-2 garázdaságot követtek el vele vagy még azt sem 2004 óta.
2018. szept. 12. 14:00
15/21 anonim válasza:
#13: Na igen. Jó példa a bácsi esete, akinek folyton loptak a kertjéből, erre áramot vezetett a BELSŐ kerítésbe. A cigányok átmásztak a kerítésen, bementek lopni és az egyiket agyonverte az áram. Tudtak róla, hogy áram van a kerítésben és magánterületen, lopni akartak. Aztán még a bácsit hurcolták meg. Én ilyen esetben elintéztem volna egy "így járták, szemét tolvaj" vállvonással.
2018. szept. 12. 14:07
16/21 anonim válasza:
#14: A gázpisztollyal nincs is semmi baj, de éles lőfegyvert nem adnék a kezébe az embereknek. Hiába kötnék engedélyhez és/vagy pszichológiai alkalmassághoz, előbb-utóbb olyan kezébe kerülne, akiébe nem kellene. Az USA akkor cseszte el, mikor a hagyományokra hivatkozva a XX. század közepén nem szabályozta szigorúan a fegyvertartást. Most már késő, mert csak a jogkövető emberektől vennék el a fegyvert, a bűnözőktől nem.
2018. szept. 12. 14:11
17/21 anonim válasza:
Az kéne még, hogy fegyvert adni sok őrült kezébe, így is van elég balhé, akkor meg aztán garantált lenne a káosz ha boldog boldogtalan fegyverrel mászkálhatna.
2018. szept. 12. 14:25
18/21 Alex Fly válasza:
Elméletileg lehetne. Végül is a fegyverhasználatot kell szigorúan szabályozni...
Kérdés, hogy az egységsugarú átlagpolgár van-e annyira érett, hogy a birtokában levő fegyvert csak és kizárólag akkor vegye elő, amikor az tényleg jogszerű...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!