Miért nem lehet Magyarországon szabad fegyvertartás?
"mert aki szeret lőni, az lőhetne"
Aki szeret az most is lőhet.
"sok probléma megoldódna vele, mert az emberek megvédhetnék magukat."
A probléma nem oldódna meg, de valóban meg lehetne védeni magad. Egy darabig.
"Miért nem lehet Magyarországon szabad fegyvertartás?"
Hogy a kérdésre is válaszoljak.
Mert a vezetőink félnek tőlünk.
A szabad ember szabadon tarthat fegyvert!
Ez régen is így volt.
"A szabad ember szabadon tarthat fegyvert!
Ez régen is így volt."
Az már nagyon régen volt. Ahogy szabad a magyar "sose" volt!
Én úgy vélem hogy a magyar társadalom túl frusztrált,gyülölködő,megosztott és agresszív ahhoz hogy bevezessük a szabad fegyvertartást. A társadalmunk még nem érett meg az ilyesmihez.
Elég ha megnézed hogy zajlik egy nagyvárosba a közlekedés vagy hogy sokan legszívesebben lelőnének mindenkit akitől eltérnek a politikai nézeteik.
Jó legyen. Veszek egy stukkert. Mit csináljak vele? Komoly előírások vannak, hogy tárold, hol tárold. Külön a lőszert - itt bizonytalan vagyok, mert nem tudom, majd megmondja valaki - de valahogy így van.
Vigyázni kell rá, nehogy illetéktelen, gyerek stb. kezébe kerüljön. Karbantartani, tisztítani stb.
Megtámadnak otthon, az éjszaka közepén. Jó, uram, kicsit várjon, húzom össze magamon a köntöst, betárazok előbb. Aztán vadul lövök a félhomályban. Utána évekig bíróságra járok, előzetesben ülök, amíg szakértők vitatkoznak, tényleg le kellett - e lőni a betolakodót. Még kiderül a végén, hogy nem. De ha fel is mentenek, a gatyám rámegy az egész pereskedésre.
Megtámadnak az utcán. A rosszfiú kést fog rám. Nem lőhetem le. Lőfegyvert fog rám. Lesz 0.5 másodpercem mérlegelni, lőjek vagy sem, lőni, eltalálni, közelről simán átmegy a testén a golyó, másokban is kárt tehetek. Ha hezitálok, ő lő le. Ha nem hezitálok és szitává lövöm, még kihozzák belőle, nem volt indokolt. Bíróság, előzetes, az életem romokban.
Lövészet. De a lőtéren adnak fegyvert, akkor minek?
Otthon "játszadozzak" vele?
Vadászat. Az teljesen más fegyver, önvédelemre korlátozottan alkalmas.
Szóval legyen, csak valaki mondja meg, mit csináljak a fegyverrel?
Azért, mert az első fizetés utáni hétvégén halomra lőné egymást a sok gyökét, aki összeveszett az utolsó parkolóhelyen a tesconàl.
Csak mert szeret lőni.
Baba, napok óta vezető hír, hogy egy embert agyonvertek, mert rossz helyen állt a parkolóban.
Ezeknek fegyvert a kezébe???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!