Ti mit tennétek, ha visszaállítanák a katonai szolgálatot nálunk is?
"Mai kölköknek is így kéne felnőni, nem ilyen toprongyos világban."
Most is így nő fel, aki nem menekül külföldre. Csak most nem "állami", hanem minden "nemzeti"...
Szerintem sokatmondó, hogy mi még mindig itt tartunk, miközben Putyin elnök az orosz diákoknak arról beszélt, hogy „A mesterséges intelligencia jelenti a jövőt, nemcsak Oroszország, de az emberiség számára is. Kolosszális lehetőségek rejlenek benne, de egyben fenyegetés is, a kimenetelt nehéz előre megjósolni. Bárki is lesz a vezető ebben a szférában, a világ ura is lesz.”
# 7
Olyan jól hangzik ez az egész, csak az eskü, a hazaszeretet semmit nem fog érni olyanok ellen, akik több száz akár ezer kilométerre ülnek a kényelmes székeikben és szétlőnek téged egy robotrepülővel.
Örülnék neki. Normális keretek között nagyon ráférne az ifjúságra, hangsúlyozom NORMÁLIS keretek között.
Többek között ilyen "elmaradott" országokban is van kötelező szolgálat, mint Finnország, Norvégia, Dánia meg hát Izrael, hogy a klasszikus példát említsem.
Utolsó, Dániában tudod hogy megy a sorozás? Megkapod a levelet, elmész a bizottsághoz, megkérdezik, hogy szeretnéd-e teljesíteni a szolgálatot és miért/miért nem. Ha azt mondod, hogy nem, akkor szinte nulla az esélye, hogy be kelljen vonulnod.
És ott nyilván nem magyar színvonalú ellátás van.
Számomra az egyedüli vonzó a sorkatonaságban az lenne, hogy össze lennék zárva egy csomó kanos korombelivel, de asszem ti ezt nem emiatt erőltetnétek:)
"Mai kölköknek is így kéne felnőni, nem ilyen toprongyos világban." (reakció a vadalthúskonzerves mondatomra)
:D Ezzel most komolyan mit akart mondani? Tényleg nem értem az embereket néha. Szóval akkor én majd jobb és hasznosabb polgára leszek kishazánknak, ha páncélosból eszem a sűrített nátriumglutamátot és 3 évig várok egy Ladára?
Látom kedves beszélgetőpartner, hogy ennyi évtized alatt sikerült leszűrnie az élet nagy tanulságait, gratulálok hozzá.
# 26/38 Sorkatonaság: megkaptam a kiképzést az fps játékokban. Mi értelme: Melyik országot győznénk le egy háborúban? Vesztes nép a magyar mostanában nem nyert háborút."
Jót röhögtem :XD
Észre sem veszed, hogy mennyire fingod sincs a világról és még te osztasz másokat -.-
# 2
én nem tudom minek kell bűnözésre buzdítani a népet.
Ha jön a behívó akkor menni kell és kész. Első a haza!
A fszomat... úgy mennék ki külföldre mint a szélvész, VISZLÁT! -> Kb így. Még meg is köszönném a löketet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!