Ti mit tennétek, ha visszaállítanák a katonai szolgálatot nálunk is?
Örülnék.
"Addig van országod, lágy kenyered, ameddig van fegyvered."
Ne vedd át a behívót, de senki más a nevedben ne vegye át, se szülő, rokon, szomszéd stb. Vigye vissza a postás. Ugatni fog, az plusz munka neki. Akkor ez szabálysértés, enyje - bejnye, max pénzbírság. Évekig játszhatod.
Ha átveszed, és nem mész, az vétség, 2 évig kaphatsz érte.
De előbb úgyis sorozás lesz, ott megint tág tere van az okosságoknak. Ha ügyes vagy, nem leszel katona, orvosi papírok, beteg vagy, derekad, gerinced, vérnyomásod stb. Nem jelensz meg stb. Évekig lehet húzni.
Vagy kerek - perec megtagadod a szolgálatot. De hivatalosan, írásban. Kapsz egy felfüggesztett börtönt és kalap - kabát. Mást nem tudnak tenni veled.
De nem fogják bevezetni, politikai öngyilkosság lenne.
Persze, hogy nem érted őket. Ha agyilag még mindig a Kádár-rendszer '70-es éveiben élnék, akkor én sem érteném.
Szeretem a hazámat. Utolsó: ha neked az eskü szövege ilyen érzelmeket vált ki, az nagyon szép. Én be voltam sorozva anno de pont mire menni kellett volna, eltörölték a sorkatonaságot. Örültem neki, így nem kellett szereznem valami polgári szolgálatos izét hogy elkerüljem a bevonulást. Ettől nem lettem volna se hazaáruló, se rossz ember.
Én nem fogok fegyvert. Én azzal szeretem a hazámat hogy nem ártok másoknak, sőt. Az hogy fél évre - vagy mittudoménmennyire kellene - beköltözöl egy kaszárnyába ahol megtanulsz sárban kúszni, ordibál veled pár aberrált önjelölt Napóleon nap mint nap, közben ha eddig nem cigiztél-ittál na akkor majd fogsz..., megtanulsz káromkodni rendesen, de mindenekelőtt, kiszakítanak a tanulmányai elvégzése után közvetlenül azokból a lehetőségekből amelyek nagyon sok esetben közvetlenül(!) az iskoláid elvégzése után állnak rendelkezésedre. Nekem komoly érvágás lett volna ha akkor elvisznek. Fél év alatt kikoptam volna sokmindenből.
Legyen fizetett, profi katonaság, ez a jövő. Ennyi. Aki nem akar katona lenni, az ne legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!