Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti mit tennétek, ha visszaállí...

Ti mit tennétek, ha visszaállítanák a katonai szolgálatot nálunk is?

Figyelt kérdés
[link]
2018. szept. 8. 07:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/91 anonim ***** válasza:
20%

Örülnék.

"Addig van országod, lágy kenyered, ameddig van fegyvered."

2018. szept. 8. 08:05
 2/91 anonim ***** válasza:
69%

Ne vedd át a behívót, de senki más a nevedben ne vegye át, se szülő, rokon, szomszéd stb. Vigye vissza a postás. Ugatni fog, az plusz munka neki. Akkor ez szabálysértés, enyje - bejnye, max pénzbírság. Évekig játszhatod.

Ha átveszed, és nem mész, az vétség, 2 évig kaphatsz érte.

De előbb úgyis sorozás lesz, ott megint tág tere van az okosságoknak. Ha ügyes vagy, nem leszel katona, orvosi papírok, beteg vagy, derekad, gerinced, vérnyomásod stb. Nem jelensz meg stb. Évekig lehet húzni.

Vagy kerek - perec megtagadod a szolgálatot. De hivatalosan, írásban. Kapsz egy felfüggesztett börtönt és kalap - kabát. Mást nem tudnak tenni veled.

De nem fogják bevezetni, politikai öngyilkosság lenne.

2018. szept. 8. 08:06
 3/91 anonim ***** válasza:
69%
Az első sorvány leszerelésekor kimennék a közeli laktanya kapujába és megnézném a sok Szabadságharcos Vérpistike, "CoD-ba réjlgánnal szétlövök mindenkit" Józsika, "visszafoglaljuk tirnanont" Hunor, illetve az összes többi, főleg interneten vitézkedő hülyegyerek arcát, hogy mennyire tetszett nekik a porban-sárban fetrengés meg a csicskáztatás.
2018. szept. 8. 08:08
 4/91 anonim ***** válasza:
81%
Én annyit tettem anno, hogy másfél évre elmentem(elvittek) az ország másik végébe, mert muszáj volt és kész.
2018. szept. 8. 08:27
 5/91 anonim ***** válasza:
73%
Eddig sem akartam visszamenni Magyarországra, így pedig még inkább nem akarnék. :D
2018. szept. 8. 08:36
 6/91 anonim ***** válasza:
88%
a 80as évek végének 90es évek elejének színvonalán nyilván semmi értelme nem lenne az egésznek
2018. szept. 8. 08:59
 7/91 anonim ***** válasza:
18%
Nem értem a mai fiatalokat.Nekünk ez természetes dolog volt,mitől féltek?Ma már nem volna annyira vészes,van mindenféle kapcsolattartó módszer,nekünk még csak a levélírás volt és valószínűleg nem havonta 2-3 hetente lehetne csak hazamenni.Azért van abban valami magasztos amikor ökölbe szorított feltartott kézzel mondtuk az eskü szövegét:.."Esküszöm ,hogy hazámat, annak határait,függetlenségét és alkotmányos rendjét életem árán is megvédem...valami ilyen is volt benne ha jól emlékszem,azóta már eltelt majdnem 30 év.Nem szeretitek a hazátokat?
2018. szept. 8. 09:00
 8/91 anonim ***** válasza:
91%

Persze, hogy nem érted őket. Ha agyilag még mindig a Kádár-rendszer '70-es éveiben élnék, akkor én sem érteném.

2018. szept. 8. 09:12
 9/91 tgt ***** válasza:
87%
Az emlékek megszépülnek :)
2018. szept. 8. 09:12
 10/91 anonim ***** válasza:
92%

Szeretem a hazámat. Utolsó: ha neked az eskü szövege ilyen érzelmeket vált ki, az nagyon szép. Én be voltam sorozva anno de pont mire menni kellett volna, eltörölték a sorkatonaságot. Örültem neki, így nem kellett szereznem valami polgári szolgálatos izét hogy elkerüljem a bevonulást. Ettől nem lettem volna se hazaáruló, se rossz ember.

Én nem fogok fegyvert. Én azzal szeretem a hazámat hogy nem ártok másoknak, sőt. Az hogy fél évre - vagy mittudoménmennyire kellene - beköltözöl egy kaszárnyába ahol megtanulsz sárban kúszni, ordibál veled pár aberrált önjelölt Napóleon nap mint nap, közben ha eddig nem cigiztél-ittál na akkor majd fogsz..., megtanulsz káromkodni rendesen, de mindenekelőtt, kiszakítanak a tanulmányai elvégzése után közvetlenül azokból a lehetőségekből amelyek nagyon sok esetben közvetlenül(!) az iskoláid elvégzése után állnak rendelkezésedre. Nekem komoly érvágás lett volna ha akkor elvisznek. Fél év alatt kikoptam volna sokmindenből.

Legyen fizetett, profi katonaság, ez a jövő. Ennyi. Aki nem akar katona lenni, az ne legyen.

2018. szept. 8. 09:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!