Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok arról a javaslat...

Mit gondoltok arról a javaslatról hogy legalizáljuk az összes drogot?

Figyelt kérdés

2018. szept. 5. 22:53
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

,,A közvélemény pedig egyértelműen negatív, igen. Szerintem nagyon fontos lenne az, hogy azok volt szerhasználó emberek kiállnának és elmondanák, hogy "xy vagyok, exdrogfüggő, és a tapasztalataimat akarom elmondani". De csak gondolj bele, hogy ez az ember mit kapna ezek után érte"

Tapsot meg normális kérdéseket kapna érte. A társadalommal nem azokkal van a bajuk, akik leszoktak ténylegesen, segíteni akarnak a többieknek, stb.

A társadalomnak azzal van a baja, hogy egy csomó drogost el kell tartani, akik változtatni se hajlandóak az életvitelükön, miközben rajtuk az állam cseszik segíteni. Ezt unják az emberek, de nagyon, akik negatívan szól hozzá a témához az is emiatt szokott.

,,Itt van most például a Majka-Curtis ügy. Nem tudom, mennyire követted az infókat róla, de jó alkalom volt ez arra, hogy kicsit felmérjük a hazai megítélését a szerhasználó embereknek. Egyáltalán nem rózsás a helyzet."

Azt azért ne is várd el, hogy mindenki pozitívan fog állni egy aktív, függő kábítószeres emberhez. Fentebb leírtam miért.

,,Lehet, hogy nem lehet egy függőt meggyőzni arról, hogy a kábszi rossz, de szerintem inkább arra kell koncentrálni, hogy miért nyúlt ahhoz a kábszihoz. Meg kell keresni a probléma forrását, és onnan kell kezdeni a kezelést. Arról, hogy ez hogy működik a borsodi elvonókon, nekem nincs elegendő infóm, se tapasztalatom, de ezek szerint nem túl jól."

Nem csak Borsodban működik így, hanem mindenhol. Beviszik, lényegében csak kijózanítják, aztán mehet Isten hírével.

Komoly pszichológiai okokat nem kell keresni, hazai kábítószerhasználók óriási többsége csak pusztán azért használja, mert be akar kábulni. Csak kiindulok a környezetemből is, azokból, akik nyíltan beszéltek nekem arról, hogy mit használnak. Nem állt semmi komoly lelki trauma a háttérben, csak jó bulinak tartják. Ennyi. Itthon emiatt se érne sokat a Norvég módszer.

A legnagyobb réteg meg azért használ kábítószert, mert kiskorától fogva azt látja, hogy anya-apa is használja. Emiatt indíthatunk bármilyen megelőző programot, hogyha otthon ezt látja, bebeszélik, hogy hülyeség, a kábszi az jó, stb.

2018. szept. 6. 11:51
 22/31 anonim ***** válasza:

"Tapsot meg normális kérdéseket kapna érte. A társadalommal nem azokkal van a bajuk, akik leszoktak ténylegesen, segíteni akarnak a többieknek, stb."

Én ezt nem így látom. De ezen akkor már felesleges vitázni.

Én azt nem értem, hogy ha az állam cseszik rajtuk segíteni, azért miért az embert kell hibáztatni? Mert most írtad itt, hogy aki már meggyógyult, az tök oké meg hurrá, de amúgy rohadtul nem segítettek hozzá, hogy meggyógyuljon, hanem inkább a földön hagyták volna, mert ők aztán nem fogják eltartani. Ő is csak egy drogos volt az emberek szemében. Remélem érted, hogy mit akarok ezzel mondani.

"Azt azért ne is várd el, hogy mindenki pozitívan fog állni egy aktív, függő kábítószeres emberhez."

Nem azt várnám el, hogy pozitívan álljon hozzá, hanem szimplán annyit, hogy emberségesen. Ha nem tud segíteni, legalább ne ártson.

"Nem csak Borsodban működik így, hanem mindenhol. Beviszik, lényegében csak kijózanítják, aztán mehet Isten hírével."

Igen, és ez szomorú.

"Komoly pszichológiai okokat nem kell keresni, hazai kábítószerhasználók óriási többsége csak pusztán azért használja, mert be akar kábulni. Csak kiindulok a környezetemből is, azokból, akik nyíltan beszéltek nekem arról, hogy mit használnak. Nem állt semmi komoly lelki trauma a háttérben, csak jó bulinak tartják."

Ezt soha nem tudhatod. Sőt, még ők sem, nagyon sok olyan betegség létezik, ahol a delikvensnek nincsen betegségtudata. Ilyen például sok mentális betegség, de amúgy a függőség is nagyon gyakran. Egészséges ember, mind fizikailag, lelkileg és mentálisan is, nem kezd el csak úgy drogozni.

Ha a gyerek a szülőktől is ezt látja, az nagyon súlyos eset, de ez már inkább a gyámügy területe és felelőssége.

2018. szept. 6. 12:20
 23/31 anonim ***** válasza:
tulajdonkeppen nem biztos hogy nem lenne jo otlet. az ossze selejt kidoglene es azok maradnanak meg es szaporodnanak akik erre erdemesek es hasznosak.
2018. szept. 6. 12:23
 24/31 anonim ***** válasza:

22 es nek

amig a gyamugy meg hasonlok nem buntetik meg hogy fennyel eteti valaki a gyereket vagy eppen halalra ehezteti nem tesz semmit ha nem engedik be a hivatasos vedonot, ha nem reagalnak a bejelentesekre h0gy a 3 eves gyereket egy szekrenybe zarva tartjak honapok ota es cigarettakat oltanak el rajta, a batyjai eroszakoljak sorban addig az emlitett intezmeny teljesen felesleges mint sok mas hivatal is Mo on.

2018. szept. 6. 12:25
 25/31 anonim ***** válasza:

#24 Teljesen egyetértek.

Nagyon hosszú lenne megírni azt a listát, hogy itt mi nem működik úgy, ahogy kellene.

2018. szept. 6. 12:30
 26/31 tgt ***** válasza:
Szerintem nem volt olyan javaslat, hogy az összes drogot legalizálni kéne, hanem csak a marihuánát. És azt is bizonyos feltételekkel. Nem akarok belemenni abba, hogy melyik a veszélyesebb, a marihuána vagy az alkohol, de elég álszent dolog, hogy mindenféle fesztiválok vannak az alkohol köré szervezve, melyek a sör, bor, vagy pálinka fogyasztást népszerűsítik, a marihuána miatt viszont elvisz a rendőr.
2018. szept. 6. 12:31
 27/31 anonim ***** válasza:
A drogot nem legalizálni kell, hanem még jobban tiltani.
2018. szept. 6. 12:33
 28/31 anonim ***** válasza:

#26 Mármint Norvégiában? De, ott volt.

Nem is kell szerintem belemenni, hogy melyik a veszélyesebb, mert egyértelmű.

Ha megnézed, hogy ma már mennyi helyen alkalmazzák az orvosi marihuánát gyógyításra, akkor nem csak, hogy nem veszélyes, de kifejezetten jótékony is lehet. Nagy előnye az is, hogy a mesterségesen előállított, kémiai anyagokkal teli gyógyszerekkel szemben a marihuána 100%-ban természetes alapanyagból van.

Erről is van sok orvosi kutatás és igazolás, hogy hatékony tud lenni számos egészségügyi problémánál.

2018. szept. 6. 12:43
 29/31 anonim ***** válasza:

,,Én ezt nem így látom. De ezen akkor már felesleges vitázni."

Nem felesleges vitázni, aki tényleg képes letenni a drogot, azt a társadalom elfogadja. Azokat nem hajlandóak elfogadni, akik tényleg elvonóról, elvonóra járnak, de sose hajlandóak leszokni.

,,Én azt nem értem, hogy ha az állam cseszik rajtuk segíteni, azért miért az embert kell hibáztatni? Mert most írtad itt, hogy aki már meggyógyult, az tök oké meg hurrá, de amúgy rohadtul nem segítettek hozzá, hogy meggyógyuljon, hanem inkább a földön hagyták volna, mert ők aztán nem fogják eltartani"

Akkor leírom érthetőbben: egy kábítószeres több segítséget kap az államtól, mint egy átlag, nem kábítószeres ember. Igen, az állam cseszik segíteni rajtuk, de olyan értelemben, hogy nem jó feltételeket teremt a leszokáshoz, hanem csak egy alibit. Viszont sok minden másban segítene, csak azzal sokan nem hajlandóak élni. Míg egy hirtelen hajléktalan lett család alig kap bármi segítséget az államtól.

,,Nem azt várnám el, hogy pozitívan álljon hozzá, hanem szimplán annyit, hogy emberségesen. Ha nem tud segíteni, legalább ne ártson."

Ha nem hajlandó, hogy segítsenek rajta, akkor nem is fog neki senki se segíteni. Ártani maguknak ártanak a kábítószer függők, senki más nem árt nekik. Az se megoldás, hogy tutujgassuk mindegyiket sajnos, mert annál rosszabb lesz.

,,Ezt soha nem tudhatod. Sőt, még ők sem, nagyon sok olyan betegség létezik, ahol a delikvensnek nincsen betegségtudata. Ilyen például sok mentális betegség"

Akkor leírom megint: legtöbb kábítószerfüggő azért kezdte el, mert jó bulinak tartotta. Nagyon kevés az olyan, aki tényleg valami lelki probléma elől menekült, legtöbbjüket a haverok viszik bele, ők meg nem akarják, hogy kicikizzék azért, mert nem hajlandó kipróbálni.

,,Ha a gyerek a szülőktől is ezt látja, az nagyon súlyos eset, de ez már inkább a gyámügy területe és felelőssége."

Csak a gyámügy nem tud semmit se tenni. Ahogy előttem írták, ha nem engedik be a védőnőt, akkor nem tudnak semmit se csinálni.

Itt a falumban volt egy ismerősöm, akik éheztették a gyereküket. A gyerek csont és bőr volt, annyira nem volt izomzata, hogy annak ellenére elmúlt 1 éves ülni is alig tudott. Tudod mennyi idő kellett míg tudtak bármiféle intézkedést elkezdeni? 3 hónap. De azt úgy, hogy minden munkanap (hétfőtől péntekig) kezdeményezték a gyerek elvételét, stb. Tudod mit tudtak csak elintézni? Hogy a szülőket elküldjék pszicholgóiai kivizsgálásra. Az anyuka hivatalosan is sárga papíros lett (szellemi fogyatékos), így tudták volna kiemelni a gyereket. A szülők viszont elválltak, az apukánál maradhatott a gyerek, annyi, hogy nagy nehezen elintézték a szigorúbb ellenőriztetést. Ennyit tudtak tenni a gyámügyesek. Ez ráadásul nem is rossz családról volt szó, oda ahol a gyerek előtt kábítószereznek nincs az a gyámügyes, védőnő, de még rendőr se nagyon, aki hajlandó lenne bemenni ellenőrizni a gyereket.

2018. szept. 6. 14:24
 30/31 anonim ***** válasza:
De felesleges, mert most már csak elbeszélünk egymás mellett. Te leírtad amit és ahogy te gondolod, és én is, de nem értünk egyet.
2018. szept. 6. 19:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!