Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok arról a javaslat...

Mit gondoltok arról a javaslatról hogy legalizáljuk az összes drogot?

Figyelt kérdés

2018. szept. 5. 22:53
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Ellenzem, egyik legnagyobb hülyeség lenne. Lehet érvelni azzal, hogy nem büntetni kell, hanem leszoktatni, de még ígyis egyáltalán nincs visszatartó ereje a büntetéseknek. Aki akar röhögve beszerez bármit. Terjesztőt megbüntetik, a függő meg csak keres másikat. Sokat érnek el vele.

Meg sokat érnél el, hogyha az emberek ugyanúgy a hígitós zacskót szívnák a herbál, biofű és társai mellé, mivel csak ilyenekre van igény, mert ettől tudnak a legjobban elkábulni. Nem kell a szokásos mantra, hogy ezekkel csak a csórók élnek, gazdagabb réteg között több használóját találni a biofű, herbál és társainak, mint a csóró rétegben.

2018. szept. 6. 09:59
 12/31 anonim ***** válasza:

N E M a drogok terjesztését és kereskedését tennék legálissá, ezt miért nem sikerül némelyeknek megérteni?

A drogok mindig is ártalmasak lesznek, ahogyan az alkohol is. Szerinted az akkor miért legális?

2018. szept. 6. 10:05
 13/31 anonim ***** válasza:

"Ellenzem, egyik legnagyobb hülyeség lenne. Lehet érvelni azzal, hogy nem büntetni kell, hanem leszoktatni, de még ígyis egyáltalán nincs visszatartó ereje a büntetéseknek. Aki akar röhögve beszerez bármit."

Ebben saját magadnak mondassz ellent. Tényleg nincs értelme büntetni, sokkal inkább a probléma megoldására kellene fókuszálni. Ezt tette Norvégia is, ahogy mondtam. És eddig senki nem mondta ott azt, hogy na, ezt nem így kellett volna.

2018. szept. 6. 10:07
 14/31 anonim ***** válasza:
Ha a drog tilalma csak egyetlen egy embert gondolkodásra késztet, hogy a drog talán rossz, akkor a tilalom helyes.
2018. szept. 6. 10:21
 15/31 Vrynn ***** válasza:
48%

Nem tudom minek akarnak legalizálni minden baromságot, csak azért mert X százaléknyi kisebbség igényt tartana erre.

De amúgy a lónyugtató, meg a csavarlazító nincs betiltva. Kb. ilyen szintű cuccokat szív a drogosok többsége.

2018. szept. 6. 10:32
 16/31 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell senkinek túl sokat gondolkodni rajta, hogy a drog jó vagy rossz. És ezt nem is a tilalom determinálja. A függők esetében főleg nem, pontosan tudják, és gyakorlatilag ezért csinálják. Ugye megvannak minden esetben az addikció mögött meghúzódó okok. Ebbe most nem mennék bele.

Az alkalmi használók (fesztiválozók stb.) szintén tudják, hogy rossz, de rendkívül felelőtlenek és nemtörődöm hozzáállásuk van. Az ő esetükben én nem gondolom, hogy jelentős változás lenne, ha legálisak lennének. Ahogyan írták is előttem, ha akarják, úgyis beszerzik. Ezt jobb drogprevencióval lehetne talán javítani.

2018. szept. 6. 10:33
 17/31 anonim ***** válasza:

,,Ebben saját magadnak mondassz ellent. Tényleg nincs értelme büntetni, sokkal inkább a probléma megoldására kellene fókuszálni. Ezt tette Norvégia is"

Csak az Norvégia, ez meg Magyarország. Ami ott működik, itt nem fog. Borsod tele van olyan drogosokkal, akik jó pár évet lehúztak elvonóban, stb. Használt? Nem, amint kijöttek az volt a legelső dolguk, hogy ugyanúgy visszatértek az imádott anyagjukhoz. Nem, itt nem működne a Norvég módszer.

2018. szept. 6. 10:42
 18/31 anonim ***** válasza:

Ebben egyet is tudok veled érteni. Más a két ország. De a büntetés egy beteg ember számára amellett, hogy embertelen, értelmetlen is.

Nagyon sajnálatosnak tartom azt, hogy Magyarországon mennyire nem foglalkoznak a drogproblémával, és nagyon sok ember még tabuként kezeli a függőséget. Én maximálisan annak a híve vagyok, hogy a probléma megoldásához, vagy legalábbis pozitív irányba való elmozdulásához a legelső lépés az, hogy beszélni kell róla. És itt nem olyanokra gondolok, hogy "drogoskutya dogoljon meg meg is érdemelné" meg hasonlók. Senkinek nem fog ez segíteni.

2018. szept. 6. 10:52
 19/31 anonim ***** válasza:
Ez tévedés, hogy nem beszélnének róla, mert a társadalom igenis beszélget róla. Pozitív véleményt meg ne várjunk el, hogy mindenki alkotni fog, egyértelmű, hogy mindenki a spártai módszereket fogja támogatni, mivel nem lát más sikeres alternatívát. Még a mostani rendszerrel se nagyon tudnak komoly eredményeket elérni, főleg úgy, hogy legtöbbször a dealerekkel se tudnak mit kezdeni, emiatt már röhögve tudnak fiatal korban is kábítószerhez jutni. Te meg fiatalt, főleg, ha függő lesz sehogy se tudod meggyőzni, hogy a kábszi az rossz. Itthon ezzel van a legnagyobb gond, hogy már fiatal korban is baromi könnyen tudnak hozzájutni.
2018. szept. 6. 11:16
 20/31 anonim ***** válasza:

Én nagyon ritkán láttam eddig olyat, hogy - nem pozitív vagy negatív véleményt, hanem - érdemi diskurzust folytattak volna a problémáról. A közvélemény pedig egyértelműen negatív, igen. Szerintem nagyon fontos lenne az, hogy azok volt szerhasználó emberek kiállnának és elmondanák, hogy "xy vagyok, exdrogfüggő, és a tapasztalataimat akarom elmondani". De csak gondolj bele, hogy ez az ember mit kapna ezek után érte. Pedig ő tényleg ismeri a hazai drogfogyasztást, a függőket és az ellátó rendszert.

Itt van most például a Majka-Curtis ügy. Nem tudom, mennyire követted az infókat róla, de jó alkalom volt ez arra, hogy kicsit felmérjük a hazai megítélését a szerhasználó embereknek. Egyáltalán nem rózsás a helyzet.

Lehet, hogy nem lehet egy függőt meggyőzni arról, hogy a kábszi rossz, de szerintem inkább arra kell koncentrálni, hogy miért nyúlt ahhoz a kábszihoz. Meg kell keresni a probléma forrását, és onnan kell kezdeni a kezelést. Arról, hogy ez hogy működik a borsodi elvonókon, nekem nincs elegendő infóm, se tapasztalatom, de ezek szerint nem túl jól.

2018. szept. 6. 11:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!