A politikusok miért nem lopnak kicsivel kevesebbet?
Azt mondom neked: itt egy munka, ezt csinálod, kapsz érte nettó 300 ezer forintot havonta. De ott egy feltétel: ha nem kell neked ennyi pénz, mondhatod azt, hogy kevesebb is elég, akkor azt írjuk bele a szerződésbe. Mit fogsz választani?
Biztos vagyok benne, hogy a havi nettó 300-at. Ha egyszer ennyit is megkereshetsz, miért érnéd be kevesebbel? Teljesen jogos a felvetésed, megértem, elfogadom, én is így csinálnám. Na, akkor vonatkoztasd ezt a politikusokra is. Ha ellophatsz hárommilliárdot, miért hagynád ott? Jól jön a pénz, valamire csak jó lesz. Ha pedig van sok, akkor még több kell. Meg még annál is több.
A politikusok nem lopnak, tehát nem lehet még ennél is kevesebbet lopni.
Őszerintük.
Ennyi a nagy titok.
Az ő szótárukban nincs olyan szó, hogy "elég".
Amíg büntetlenül megtehetik, hogy annyit lopjanak, amennyit csak akarnak, miért ne tennék?
Az a gond hogy hivatalosan nem lopás amit művelnek mivel ők hozzák a törvényeket. Amit művelnek az hatalommal visszaélés. A saját cégeiket hozzák jó helyzetbe és a konkurencia dolgát nehezítik a törvényekkel.
A hatalommal visszaélést is igyekeznek leplezni azzal hogy stómanok nevén vannak a cégeik. Csak ezek a cégek kapják az állami megrendeléseket.
Miért ne kerülhetnének később hatalomra? Vagy miért ne maradhatnának ennek ellenére is hatalon? Elég csak birtokolniuk a különböző médiumokat és ezekben azt súlykolni hogy nincsenek visszaélések. Ha valamit elégszer mondanak el akkor azt a nép elhiszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!