Támogatnál egy olyan törvényt, hogy tilos legyen az istenkáromlás, illetve mások rábeszélése az ateizmusra?
Tiltani csak úgy lehet ha annak ellenkezőjét sem csinálhatjuk.
Ne lehessen senkit az ateizmusra rábeszélni, akkor ne lehessen senkit a vallásra sem rábeszélni. Olyan nincs, hogy egyiket tilos a másikat nem.
"Olyan nincs, hogy egyiket tilos a másikat nem."
De igen, ugyanis az egyik ad az embernek, a másik elvesz tőle. Hitet téríteni olyan, mint valakinek ajándékot adni. Ateizmusra rábeszélni, olyan, mint lopni tőle.
Én kötelezővé tenném, hogy hinni kell Micimackóban! Meg persze Malackában, Fülesben, Tigrisben stb stb... Akik nem hiszik el, hogy Micimackó történetei egytől egyig igazak, azokat _minimum_ börtönbe kéne zárni, de inkább kilőni a Napba!
Egyrészt ez fellendítené a magyar rakétaipart, másrészt aki nem hisu Micimackóban, az csak elvesz az emberektől az emberiségtől, tehát egyértelműen gonosz bűnöző, fujj!
'Hitet téríteni olyan, mint valakinek ajándékot adni.'
C-c, nálam a világnézet erősen tudományos alapú és nagyon nem állnám, ha valaki át akarna téríteni egy vallás alapúra. Elvégre lelkiismereti és világnézeti szabadság van, ha nem tévedek.
Még szerencse kérdező, hogy senki nem támogatná a badarságaidat.
Üdv, egy nem tolvaj atesita. :)
Furcsa volna ezért valakit feljelenteni. Bár az engem is zavar, amikor pl. egy közösségben valaki állandóan káromkodik, és a többiek semmit nem tudnak ez ellen tenni, maximum megkérni hogy hagyja abba.
Az ateizmus terjesztése főleg a fiatalok irányába szerintem is egy negatív cselekedetnek tekinthető, mivel az ateizmus nevében is benne van, hogy valaminek a hiánya. Azaz ha pl. egy hívő, könnyen befolyásolható fiatalt ezzel meggyőznek, akkor elveszíti az addigi hitét, cserébe pedig nem kap semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!