Ha elzavarnánk az összes bankot, akkor jobb élet lenne ebben az országban?
"Nem hinném, hogy emiatt gazdasági csőd lenne itt, sőt szerintem jót tenne a gazdaságnak is."
Szerintem inkább ne csapj fel közgazdásznak, hagyd meg annak aki ért is hozzá, nem csak okoskodik.
"Persze a kormányt is elkéne zavarni és egy jó új balos pártot ültetni a helyére."
Szerintem inkább ne csapj fel politikusnak, hagyd meg annak aki ért is hozzá, nem csak okoskodik.
"Uzsorás kölcsönök miatt az lenne a minimum, ha elzavarnánk őket a fenébe."
Kötelező lenne kölcsönt felvenni? Vagy mi kötelez arra, hogy felvedd, ha uzsorának tekinted?
"Persze a kormányt is elkéne zavarni és egy jó új balos pártot ültetni a helyére."
A balos pártjaid is csak hitelekből éltek és hitették el veled, hogy élsz.
Miért a bank honnan szedi a pénzt?
Az emberektől.
Akkor miről beszélünk?
Azt a pénzt veszed fel hitelbe, amit más kamatként kifizetett, plusz lefelezett a bank. :D
A sok hülye meg tapsol is ehhez.
Azért legalább egy szakmunkást kijártál? :D
Tegyük fel, hogy az ország ilyen szélsőségesen tőke ellenes lépést tesz, a forint kb 1 nap alatt zuhan be úgy, hogy talicskával mehetsz a kenyérért pénztárca helyett. :D
Nem lenne jobb, mert már Széchenyi óta tudjuk, hogy a hitel a gazdaság egyik alapja. Tehát a feltevésed merő hülyeség.
Viszont a bankok működését is lehetne pontosan törvényileg szabályozni, elvileg a bankoknak is van felügyeleti szerve, ami szintén nem végzi a munkáját. De ez láthatóan nem a kormány érdeke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!