Fideszesek! Amióta NEMZETI a dohánybolt, azóta jobb érzés a cigarettavásárlás?
Én nem dohányzom, de örülök, hogy ennek a haszna nem multiknál, hanem kis-közepes magyar egzisztenciáknál csapódik le.
Mellesleg így jobban kontrollálható a szabályos értékesítés is.
Mit sír a szátok? Itt a demokráciák gyöngye:
"Systembolaget egy állami, monopolhelyzetben levő, alkoholos italokat értékesítő bolthálózat Svédországban. A boltban a törvény értelmében csak 20 éven felüliek vásárolhatnak 3,5%-nál több alkoholt tartalmazó italokat"
Magyarán boltban még egy doboz valamire való 5 % - os sört sem kapsz, csak állami üzletben, aranyért. Hat évig svéd cégnek melóztam, nem győztem hordani a szeszt a svéd főnököknek.
"Nekem sok a 27% áfa."
-Ne zavartasd magadat, hogy az a legkevesebb adó rajta.
Az EU írja elő hogy mennyi adónak kell lennie 1000 szálanként a cigin, és még igencsak elmaradva vagyunk az előírásoktól, amit az idei évben kell teljesítenünk.
Min 90€-nak kell lennie 1000 szálanként ami 20szálra(1dobozra) vetítve 550ft adó +áfa a teljes összegre.
Szóval nem Mo-n múlik a magas dohány árak.
----
idézet: 2018.03:
Valamennyi uniós országnak meg kell felelnie 2018 januárjától annak a tanácsi rendeletnek, amely a dohánygyártmányokra alkalmazott jövedéki adó mértékét határozza meg. A rendelet 2011-es, a megfelelés érdekében nyolc ország - köztük Magyarország - átmeneti időszakot kapott. Ezzel együtt a dohányosok az elmúlt években a saját pénztárcájukon is érezhették, hogy a magyar kormány folyamatosan emelte a jövedéki adót. (Igaz, a cigaretta ára a dohánykiskereskedelem átalakítása miatt is emelkedett.)Az uniós jogszabály szerint a jövedéki adó mértékének el kell érnie a cigaretta súlyozott átlagárának legalább 60 százalékát, és minimum 90 eurót. Ha azonban egy országban ezer szálanként legalább 115 eurót szednek be ezen a jogcímen, akkor nem kell teljesíteni a 60 százalékos kritériumot.
---------
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!