Tovább erősödött az EU támogatottsága Magyarországon. Szerintetek ez kudarc a kormány Brüsszelnek üzengető politikája számára?
A 2018-as Eurobarométer az Európai Unió iránti bizalom és pozitív vélekedés erősödését mutatja Magyarországon, a 2017-eshez képest is.
Azt eddig is tudtuk, hogy a magyarok sokkal jobban bíznak az EU-ban mint a saját kormányukban, de mára már az EU megítéllése is olyan mértékben javult, hogy többé már nem vagyunk sereghajtók az EU-t övező lelkesedés tekintetében.
A magyar emberek így vélekedtek az EU-ról:
- A magyarok többsége, 60%-a tartja JÓ DOLOGNAK az EU-tagságot.
- A magyarok többsége, 58%-a ELÉGEDETT az EU-n belüli demokrácia működésével.
- A magyarok többsége, 56%-a OPTIMISTA az EU jövőjével kapcsolatban.
- A magyarok többsége, 53%-a TÁMOGATJA AZ EURÓ BEVEZETÉSÉT.
A kérdésem az, hogy szerintetek ezzel kijelenthető, hogy a magyar kormány hihetetlen összegekből finanszírozott Brüsszel- és EU-ellenes plakátkampányai, médiahadjáratai és az egész euroszkeptikus, oroszbarát politikai irányultsága gyakorlatilag megbukott, akárcsak az "Üzenjünk Brüsszelnek" jelszavú, méregdrága, de érvénytelenül végződő álnépszavazásuk?
Kijelenthető, hogy a magyar kormány, amikor az EU-t bomlasztja, egyéni vétókkal, a közösen hozott, demokratikus döntések be nem tartásával (lásd: három per és tucatnyi kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen), illetve amikor Putyinnak udvarol, míg az EU vezetőit ócsárolja, tulajdonképpen a saját népe, a saját államalkotó nemzete ellen kormányoz?
Illetve szerintetek kimerítheti ez a hazaárulás fogalmát (mármint az, amikor egy kormány a saját népének akaratával szembefordulva kormányoz)?
Miközben egész Európában történelmi rekordokat döntöget az EU népszerűsége (1983 óta nem volt ilyen népszerű mint most), miközben Magyarországon belül is nő az elégedettség és a szimpátia az EU-val szemben, ráadásul a magyarok bizalma is hagyományosan nagyobb az EU-ban mint a kormányban (bár a bizalmi index, az összes többitől eltérően most esett, a kormányra még mindig messze ráver), miközben a magyar emberek egyre növekvő többsége gondol pozitívan az EU-ra, támogatja az euró bevezetését és látja optimistán az EU jövőjét?
Normális ez a helyzet így szerintetek?
Nem volna időszerű a kormánynak újragondolni az EU-val kapcsolatos politikáját és retorikáját?
Illetve nem volna célszerű a rubel helyett az euró-alapú gazdasági berendezkedés felé fordulni, lemondva akár az egyre gyengülő, történelmi mélyrepülésben lévő forintról is közép-hosszú távon?
Ti mit gondoltok erről?
Vajon hány embert kérdeztek meg erről és területileg hol ?
Mert ha elsősorban Bp V. XIII , XX kerületében jártak a kérdezőbiztosok és leginkább a Momentum , Párbeszéd DK fotelforradalmárait és az ELTE bölcsészhallgatóit találták meg akkor fals eredményt kaptak.
Tényleg úgy gondolod, hogy Európai Egyesült Államokra, a magyar önállóság feladására és az európai fehér népek felhígítására és a migránsokkkal való összekeverésére szavaz a magyarok 60 %-a ? Mert jelenleg az EU.
" Na most én pl abszolút Eu párti vagyok ."
Mert nincs eszed.
"Illetve nem volna célszerű a rubel helyett az euró-alapú gazdasági berendezkedés felé fordulni, lemondva akár az egyre gyengülő, történelmi mélyrepülésben lévő forintról is közép-hosszú távon? "
Köszi a hazugságaidat, de NEM.
Történelmi mélyrepülésben az egész EU és az eurózóna van jelenleg, rossz hírcsatornákból és fake news gyárakból tájékozódsz, de én felvilágosítalak:
A jövő az orosz-kínai eurázsai gazdasági térségé és nem az euróé.
Sokszor gondolkozom, hogy egy-egy kérdés miért kerül kiírásra? (Mint pl. ez is)
- a kérdező pontot gyűjt?
- a kérdező pontvesztés veszélye nélkül akarja hirdetni a blődségeit?
- a kérdező mire kíváncsi? Mert mások véleményére biztos nem.
"Kijelenthető"?
bammeg, attól h kérdőjelet teszel az agymenésed mondatai után ez még nem lesz igazi kérdést. ha annyira ki akarod köhögni magadból a véleményedet írj blogot
Tegyél már fel Kérdező hiteltérdemlő linket, ahol alátámasztják az általad tényként írottakat!
Mert én pl. pont az ellenkezőjét tapasztalom és Európa szerte növekszik az eurószkeptikusok száma.
Egyre több embernek kezd elege lenni a JELENLEGI EU-ból.
De szerencsére jövőre EU választás lesz, ami átrendezi a jelenlegi EP képet.
Az Eurobarométer az egyik legalaposabb módszertannal dolgozó, reprezentatív közvéleménykutatás - még jobboldali körökben sem szokás megkérdőjelezni (kormánypárti politikusok sem szokták).
A link véletlenül tényleg lemaradt, de mot pótolom a hivatkozást: [link]
Az Európai Parlament hivatalos weboldalán, magyar nyelven elérhető, mint mindig, mindenik Eurobarométer (nekem nyilvánvalónak tűnt, bocsánat).
Ezek TÉNYADATOK, a véleményekre pedig igenis kíváncsi vagyok. A tények elvitatására, butácska megkérdőjelezésére nem, de a tényekről alkotott véleményre abszolút, teljes mértékben igen.
Nem hiszem el Kérdező!
És nem neked nem hiszek - mert elhiszem, hogy te ezt hiszed - hanem a közvélemény-kutatónak, akármilyen híres, nevezetes.
Én valójában nem is kétlaki, hanem háromlaki életet élek, részben Budapesten, részben vidéken, részben Olaszországban.
Még a nem túl rövid életem során SOHA nem találkoztam közvélemény-kutatóval, de embert sem ismerek, aki igen. Pedig nagyon sok embert ismerek és sok helyen megfordulok.
Nem tudom, hogy ennek a cégnek ki a célcsoportja, de hogy Magyarországon pozitív növekedés lenne az EU megítélésében, azt erősen kétlem. Még a stagnálást is nehezen hihetőnek gondolom.
"- A magyarok többsége, 60%-a tartja JÓ DOLOGNAK az EU-tagságot."
Talán. Én sem szeretném, ha kilépnénk, ...még.
"- A magyarok többsége, 58%-a ELÉGEDETT az EU-n belüli demokrácia működésével."
Ez nem igaz! Csak lenyeljük a békát, mert aki prostinak áll annak tudomásul kell vennie, hogy megdugják.
"- A magyarok többsége, 56%-a OPTIMISTA az EU jövőjével kapcsolatban."
Hát persze! Mert jövőre EU-s választások és utána nem kell nézegetni Juncker "isiászos" botladozását, vagy Sargentini neoliberálisoktól összeollózott hazug jelentését.
"- A magyarok többsége, 53%-a TÁMOGATJA AZ EURÓ BEVEZETÉSÉT."
A magyarok többsége NEM támogatja az EU bevezetését, vagy aki igen annak gőze nincs róla mivel jár.
Mo. nem akarhat úgy járni mint Olaszország.
Olaszország esetében már a valutaunióba lépés után pár évvel látni lehetett, hogy sokkal több kárt okoz majd az euró, mint azt a legpesszimistább közgazdászok eleinte vélelmezték. Ennek egyik oka az olasz gazdaság versenyképtelensége, amin jelentősen rontott a nagyon kedvezőtlen líra/euró átváltási árfolyam.
A felfelé kerekítések miatt ugyanis a bevezetés után nagyon megemelkedtek az árak Olaszországban. A másik ok, hogy a versenyképtelenséget az euró előtt még az olasz központi bank segítségével, vagyis a líra mesterséges gyengítésével sikerült úgy-ahogy elfedni, de az önálló monetáris politika feladása végzetesen hatott a gazdaságra. A harmadik ok a külkereskedelmi mérleg romlása, amely nemcsak a tőkekiáramlást fokozta, hanem rengeteg olasz munkahelyet is megszüntetett.
A közös európai fizetőeszköz nyertese Németország, amely a bevezetés óta 26 százalékkal tudta növelni gazdasági teljesítményét az egy főre jutó GDP-t nézve. A németek hagyományosan erős versenyképessége és a közös valutaövezet megteremtése olyan hátteret adott, amely a ma az eurózónában egyértelműen Berlin fölényét garantálja.
Nem hiszem, hogy van Magyarországon olyan ember, aki ezzel tisztában van és mégis támogatja!
Európai Unió egy unió, mi is formáljuk mivel tagjai vagyunk.
Nem diktál hanem -demokrácia,mindenki elmondja a véleményét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!