Miért jó élni Magyarországon? És miért rossz?
Kis vita, érvek, ellenérvek.
És: hogy győznétek meg egy mai magyar fiatalt, hogy érdemes az országban maradni, és dolgozni, családot alapítani? Nem pesszimista válaszokat várok, nem is túl optimista, vagy "ha nem tetszik, húzz innen" típusúakat.
"Erdelyi magyarok szidjak romaniat, nekem ez valahogy nem hiteles."
Költözz, oda és hiteles lesz. :)
Én 3 éve Budapesten élek, amíg ott saját lakással éppen csak megtudtam megélni, addig itt az egyáltalán nem alacsony albérlet árak mellett vettem autót, minden évben futja nyaralásra és tudok spórolni is.
Ja, és ha ez fontos, nem vagyok Fideszes, sőt egyik pártot sem támogatom itt, és nem is szavazok.
#19 én jártam erdélyben áprilisban, motorral 2000 kilométert gurigáztam. 90%-ban jó utak (20 éve röhej volt).
Keskeny utakon 150-el hajtást nrm tapasztaltam, sőt ahogy megláttak mindet a visszapillantóban, lehúzódtak, és indexxel jelezték, hogy tiszta az út, mehetünk.
Odafelé menet pedig az M3-on huplik, kátyuk folyamatosan, sok hülye pozicóharcos tötypörgővel.
Egy budapesti.
Kérdésre: azért jó, mert itt születtem, hozzászoktam.
Rossz mert: hihetetlen korrupció, átverések mindenhol, komplexusos emberek, lecsúszó ország a régió többi országaihoz képest, óriási adók cserébe 0 vagy katasztrofális állami szolgáltatásokért, nincsenek hegyek, erősen romló minőségű utak, euro helyett forint.
Azér jó magyarországban élni, mer nem gyün be a migrás, nem használunk arab számokat, csak magyarokat, van sok szép stadion, van hazai nemzeti mindenbűl, a mamácska se leszen leszbikus, mer a liberális propaganda meg a soros nem tuggya azzá csinálni, van tajgetosz törvény hogy ne legyen sok okos emberbűl idegenszivű fűves egyetemista, kaptam az orbán úrtó` kolompért meg bözsit, meg tűzifát, meg 2 felest, leszen majd olimipija is ha a gonosz momentum nem barmojja szét megen, vannak nemzethyre nevelt ovodások, hittan erkőcstan, közmunka éreccségi előtt... Ugyanmá ki akarna máshun éni?
Maj hazagyün a sok hüje fijatal (egy szignifikánsan szabadabb, gazdagabb és modernebb jólétiállamból ide) ha mán hiányolni kezdik a jaó szalonkát meg tőtött káposztát.
Télleg mit ösznek azok odakinn? Ilyen szusit, meg kebabt meg gyorst? Hogy lehet avval éni e?
Azért jó Magyarországon élni, mert
1.) lehetne sokkal rosszabb is...
2.) történelmünk alakulása során olyan sokféle államformát, nehézséget, nyomort, kényszert éltünk már meg, amelyet a "ROSSZ" kategóriával illetnek sokan... hogy innen már csak felfelé lehet emelkedni. Feltéve, ha ráébredünk ennek létjogosultságára és időszerűségére. (Hepe után mindig hupa jön)
Lao Ce így írta: "A Rossz a Jónak támasztója."
3.) anyanyelvünk amin nevelkedtünk, az egyik legnehezebb égen-földön, s pont ez adja az erejét és szépségét. Mondok rá példát: Ugye Te vagy egy ÉN, én is vagyok egy ÉN, Mindenki egy ÉN = EGYÉN. Ennek 'fokozott' formája= EGYÉN-ISÉG. Vagy... a "FELESÉGE" szó= Fele-sége... mit is jelent? Hát csak azt, h. egy férfi az önmagában kevés, nem nagyon tud magával mit kezdeni, mint tudjuk. A felesége, a párja a másik fele, akivel képes lehet bármire... ha egyébként kiegészítik egymást. (Jin&Jang) Összeteszik tudásukat (bal és jobb agyfél), meg amijük van... és új életet is kezdhetnek(!) a szó minden értelmében, ugye. A hangutánzó szavainkról nem is beszélve... Mindezen nyelvi lehetőségek óriási könnyítést jelentenek a megértésben. Tehát segíti életünket. Bár vannak negatív példák is, mint például: "TERHES" szó, terhesgondozás, teherbe esés, stb... A szó maga tartalmazza az érzelmi töltést is: így a "terhes" = a teher lehetőségét sugallja. A csill-ogás, szem-fény-vesztés szavak is beszédesek. De csak a magyarban. Ezért is szép a nyelv, de pont ezért is nehéz, illetve lehet vele vagdalkozni is. Viszont mint tudjuk, minden kardnak két éle van: "Aki szavakkal vagdalkozik, az szavak által vész el!" (Lásd: milliónyi bírósági "tyúkper")
4.) Földrajzi, geológiai és éghajlati szempontból Európában a legkedvezőbb helyen fekszik. Tele vagyunk termál vízzel, ami ugye édes víz, ráadásul gyógyhatású. Ezt a külföldön élők már rég felismerték, ezért is szeretnek földet, lakást, házat venni itt. Mert ők a jövőjükre, gyermekeikre, unokáikra gondolnak. Azt tudni kell, h. nem az olaj elfogyása a veszély. Az senkit nem fog érdekelni, amint az elektromos gépek átveszik az elavult belsőégésű motorok feladatait. Hanem a tiszta, ásványokban gazdag édesvíz. Mert az ember legalapvetőbb lételeme az ásványi nyomelemeket tartalmazó víz. Anélkül meghal az ember.
Miért rossz?
1.) Mert fájdalmas azt nézni, látni, hogy ha nem a megfelelő ember ül a megfelelő helyen, micsoda pusztítást, pénzpocsékolást képes létrehozni. Amit egyébként a kívülállók sokkal inkább veszik észre, mint maga az elkövető.
2.) Mert kellemetlen azt hallani, hogy rengeteg "fontos" ember a másik hibáját, gyengeségét ócsárolja, feszegeti, miközben a saját portáján lévő problémák el sem jutnak a tudatáig. Ők valójában a fontoskodók.
3.) Mert még mindig azt tapasztalom, h. az emberek többsége a Másikat akarja megváltoztatni, hogy elfogadhatóbb legyen, ahelyett, h. önmagát fogadná el, s változtatna, ami pedig ezerszer könnyebb lenne, hiszen Mindenki önmagának kéznél van. Csak előbb fel kéne ébrednie illuzórikus szendergéséből, hogy némi önismeretet gyakoroljon, s észrevegye, mindenből mennyi a MÉRTÉK.
Az ERŐ legyen Veletek!
Ami jó. (Nekem)
- 200 E +-t keresek mégis annyi adót fizetek be mint bárki más. Egy kulcs van. Köszi Fidesz.
- Legális a torrentezés.
- Az ország más NY EU-s okkal ellentétben nem úgy néz ki mint Banglades.
- Bizonyos réteg szubkulturális dolgoknak sosem lesz jogi szabályozása mert bár van ahol tilos (pl UK v Új- Zéland ) MO-n ebből sosem lesz precedens mert azt se tudják h az MI ?
Ami rossz.
- Nincs halálbüntetés. (Pedig én nagyon szeretném ám.)
- Kulturálisan ismeretlen a magánélet v a privátszéra fogalma.
- Az emberek informatikai és általános műveltsége a béka segge alatt van. (Azért ez valahol k....a ciki.)
- A lakosság fele semmilyen szinten nem beszél semmilyen idegennyelvet. De úgy h v ki még azért is sír h nincs lefordítva neki az adott szoftver menüje.
Ahol olyan 30 kifejezést kéne értened angolul pl h accept, back, uninstal / instal, load, library.... De ő nem tudja.
- Lehetne rövidebb a nyár, mondjuk 1 nap mert utálom.
Kb ennyi ugrott be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!