Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért jó élni Magyarországon?...

Miért jó élni Magyarországon? És miért rossz?

Figyelt kérdés

Kis vita, érvek, ellenérvek.

És: hogy győznétek meg egy mai magyar fiatalt, hogy érdemes az országban maradni, és dolgozni, családot alapítani? Nem pesszimista válaszokat várok, nem is túl optimista, vagy "ha nem tetszik, húzz innen" típusúakat.

2018. aug. 7. 07:37
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
71%
Hakapeszi kollégáról annyit kell tudni, hogy valamiért ő sem Magyarországon dolgozik. Csak azt tudnám, hogy miért nem.
2018. aug. 7. 08:08
 12/30 anonim ***** válasza:
55%

13.

Mert külföldön többet keresek. Meglepő mi? Ettől még jó Magyarországon élni. Nem élek külföldön - simán megtehetném.

2018. aug. 7. 08:09
 13/30 anonim ***** válasza:
38%
És ugyan mitől keresnél külföldön többet? Nem Magyarország az Árlyák Főggye? Sehol nem olyan csodálatos, mint itt.
2018. aug. 7. 08:11
 14/30 anonim ***** válasza:
60%
Az a nagyon nem mindegy hol hol élsz MO-n. A nyugati országrészben, vagy egy zsákfaluban az alföldön, ahol csak közmunka van. Mert akkor már inkább külföld.
2018. aug. 7. 08:41
 15/30 anonim ***** válasza:
86%

Nem tudom miért hiszi azt mindenki,hogy azok akik kimennek,majd tömegesen hazajönnek.

Ha megszoksz egy szintet,nem akarod lentebb adni,az ember mindig többre vágyik,és nagyon nehéz leadni azt,amit már megszoktál.

Nem mindenki azért megy ki,hogy lakásra valót összeszedje,utána meg hazajöjjön vegetálni.

Szerintem nyugdíjas is egyre kevesebb fog hazajönni,mert az sem mindegy milyen közegben éled le a nyugdíjas éveidet,és ha valaki évtizedekig kint dolgozott,akkor az jó nyugdíjat fog kapni,amiből kint is jólétben megél.

Ez a tendencia csak erősödni fog.

A vidék folyamatosan elnéptelenedik majd.

Lesz majd itt 5-6 millió magyar,abból 3 millió a fővárosban fog élni.

Németországban tucatjával vannak olyan városok,mint Budapest.

2018. aug. 7. 09:11
 16/30 anonim ***** válasza:
8%
Németország eléggé gané hely.
2018. aug. 7. 09:15
 17/30 A kérdező kommentje:
Az igazság, hogy a saját tulajdonú ház nekem nem elég jó indok. Csak itt ragaszkodnak ennyire a saját tulajdonhoz, minden más országban nem szégyen az albérlet, a kölcsönzött autó, stb. Valószínűleg azért is, mert nincsenek ennyire kiszolgáltatott helyzetben a főbérlők és albérlők, jobb az ügyintézés, illetve mobilisak is az emberek. És itt sajnos mindent egybevetve mégis jobban megéri a saját lakás, ház, mivel irgalmatlanul magasak a bérleti díjak mindent egybevetve, és nem éri meg a pénzünkön ülni, mert még mindig nagyobb befektetés, ami ezerszer jobb helyeztbe hoz. De köszönöm, mindenkinek az a jó, ami a saját szemszögéből annak tekinthető. Lehettek kicsit bőbeszédűbbek is. :D
2018. aug. 7. 09:16
 18/30 anonim ***** válasza:
75%

Miért jó élni NEKEM Magyarországon?

Mert itt vagyok itthon.

Ezen a nyelven tudom legjobban kifejezni magam, (2 nyelven beszélek még. Angolul és olaszul)és így ennek az országnak az irodalma áll közel hozzám, szólít meg.

Gyönyörű az ország, itt élnek a barátaim, rokonaim, minden ideköt. Itt vannak eltemetve a szüleim és én is itt szeretnék nyugodni.

Az eddigi életemből 20 évet (szinte a felét) tanulással töltöttem. Soha nem voltam lusta, nem vártam másoktól a csodát, ezért biztos egzisztenciát sikerült építenem magam és a családom számára, úgy, hogy SOHA nem voltam semmilyen pártnak a tagja. Nincsenek anyagi természetű gondjaink, tudunk jövőt tervezni.

Miért rossz élni Magyarországon?

Mert az emberek egy része állandó nyugtalanságban tartja a többieket a vélt vagy valós sérelmeivel, megszűnt a becsület, semmit nem ér az adott szó (sokszor még a leírt sem), jellemző az örökös panaszkodás, nincs már meg az egymás tisztelete, minél primitívebb valaki, annál nagyobb a hangja, folyik az alanyi jogon való követelődzés, elégedetlenkedés, eldurvult a világ, de ez utóbbi nem csak az országunk sajátossága.

Sok mindent írhatnék még ami nem tetszik, de azok már inkább világjelenségek, nem csak ennek az országnak a jellemzői.

Összességében, mindent egybevetve, én nem szeretnék másutt élni.

2018. aug. 7. 09:22
 19/30 anonim ***** válasza:
47%

#1, jártál már Romániában?

Mostanában nagyon trendi lett irigykedni Romániára, pedig Magyarország még mindig fényévekkel elébb jár.

A minimálbért idén januárban emelték bruttó 1900 lejre ez kb 131000 ft, ebből lejönnek az adók és nettó marad 1162 lej azaz 80500 ft.

Szemben ezzel a Magyarországi nettó minimálbér 120000 ft.

A közlekedés az országban egy borzalom, egész Erdélyben 20 év alatt 50 km autópályát sikerült kiépíteni, összességében egész Romániában van 400 km.

Ész nélkül előznek, hajtanak 150 el a keskeny utakon, egy szabályt sem tartanak be, azért van annyi halálos baleset ott.

Ezen felül még jelenleg is úgy vélekedik a szállítás ügyi miniszter, hogy Romániának nem tenne jót az autópálya építés mert akkor nőne a gazdaság és a multik elmennének.

Egy Erdélyi.

2018. aug. 7. 09:26
 20/30 anonim ***** válasza:
33%

Erdelyi magyarok szidjak romaniat, nekem ez valahogy nem hiteles. Romania egy putri oke, ettol mi most jobbak leszunk. Primitiv dolog azert leszolni valamit hogy te jobbnak tunj. Talalsz valamit ami rosszabb es attol te csillogsz. Szanalmas szanalmas.

Miert jo magyarorszagon elni? Mihez kepest?

2018. aug. 7. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!