Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 21. században miért erőltetik...

21. században miért erőltetik a vallást? Ha valamit sokáig szajkóznak akkor az emberek hinni kezdenek? Hogy van ez?

Figyelt kérdés

Őszintén szólva nem igazán értem,hogy a 21.században hogy a fenébe lehet sikeres,vagy hogy látja valaki,hogy sikeres lehet a fundamentalizmus,amikor az emberiség már régen túl van ezeken a dolgokon.

Szabad,nyitott életet élünk.Minden ember erre vágyik.

Erre nyomatják ezt a keresztény értékrendet,holott templomba gyakorlatilag már csak az idősek egy része jár.A fiatalokat egyáltalán nem érdekli a vallás.

Az emberek fele nem is hisz semmiféle istenségben.

Akkor mire jó ez?

Ha sokáig nyomják ezt a témát,akkor az emberek hinni fognak?

Szerintem a világ mindig egyenesen előre a felvilágosodás felé haladt.

Az emberek abban hisznek,amit látnak,az élet nem feltételezéseken,hanem bizonyításon alapszik.

Mind a jogrendszerben,mindennapi életben.

A jövő "vallása" a tudomány,kutatás,fejlődés.

2018. júl. 31. 16:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Azért vannak olyanok akik nyomatják a vallásos értékrendet, nem csak itt, de akárhol a világon, mert a vallás egy adott kultúra egyik alappillére. Pl. A Kínai kultúra alappillére a konfucianizmus és a taoizmus, mint az Indiai kultúrában a Hinduizmus, vagy Japánban a Shinto vallás.

Egy alapkövet pedig nem lehet csak úgy egyszerre elmozdítani.

2018. júl. 31. 19:54
 12/18 Andizsuzsi ***** válasza:

"Az a politikus nagy valószínűséggel hiányzott a biológia órákról."

Az a politikus Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója,az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere.

2018. júl. 31. 20:10
 13/18 A kérdező kommentje:

Nem tudom,én egy fiatalt sem ismerek,aki templomba járna.

Hát mondjuk úgy erőltetik rám,hogy volt már mondjuk vasárnapi boltzár,aminek a magyarázata a vallás.

Vagy mondjuk a kötelező hittan óra állami iskolában.

Vagy ha valamit ki kell magyarázni,amire nincs tisztességes válasz,akkor a "jóistennel" jönnek.

Mintha a jóisten a főnökük lenne vagy a cég tulajdonosa,csak olyan,mint Columbo felesége,sose látta senki.

2018. júl. 31. 20:29
 14/18 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"Vagy mondjuk a kötelező hittan óra állami iskolában."

Nincs kötelező hittan.

2018. júl. 31. 20:40
 15/18 anonim ***** válasza:

A vasárnapi boltzár magyarázata az volt, hogy úgy több időt tötlhettek volna együtt hét végén a családok, mert az eladók között elég sok a családanya.

Ha egy olyan, már eltörölt intézkedést tudsz felhozni a rád erlőtesére, ami a világon semmit nem erőltetett rád akkor sem, akkor nálad elég komoly bajok vannak...

2018. júl. 31. 20:49
 16/18 anonim ***** válasza:

A vasárnapi boltzár sem feltétlen vallási dolog. Egyrészt a legtöbb bolt nyitva van (kisvárosban élek, nálunk pl. csak pár kisbolt van zárva, ami kb. eddig is zárva volt vasárnaponként), másfelől a bolti eladónak is jár a fix pihenőnap a héten.

Kötelező hittan meg még továbbra sincs...

2018. júl. 31. 20:51
 17/18 anonim ***** válasza:
Homárkodhatsz nyugodtan kérdező. Egy szóval nem mondtam hogy kötelező lesz amit leírtam
2018. júl. 31. 22:00
 18/18 A kérdező kommentje:

Én meg sok olyan családos anyát hallottam akkor panaszkodni,aki nem tud,csak vasárnap bevásárolni,mert hétköznap a gyerekei lefoglalják.

Nyilván mindenkinek más a jó.

Talán inkább a munka törvénykönyvét kellene úgy megalkotni,hogy családbarát vagy szimplán emberbarát legyen.

2018. júl. 31. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!