21. században miért erőltetik a vallást? Ha valamit sokáig szajkóznak akkor az emberek hinni kezdenek? Hogy van ez?
Őszintén szólva nem igazán értem,hogy a 21.században hogy a fenébe lehet sikeres,vagy hogy látja valaki,hogy sikeres lehet a fundamentalizmus,amikor az emberiség már régen túl van ezeken a dolgokon.
Szabad,nyitott életet élünk.Minden ember erre vágyik.
Erre nyomatják ezt a keresztény értékrendet,holott templomba gyakorlatilag már csak az idősek egy része jár.A fiatalokat egyáltalán nem érdekli a vallás.
Az emberek fele nem is hisz semmiféle istenségben.
Akkor mire jó ez?
Ha sokáig nyomják ezt a témát,akkor az emberek hinni fognak?
Szerintem a világ mindig egyenesen előre a felvilágosodás felé haladt.
Az emberek abban hisznek,amit látnak,az élet nem feltételezéseken,hanem bizonyításon alapszik.
Mind a jogrendszerben,mindennapi életben.
A jövő "vallása" a tudomány,kutatás,fejlődés.
Pontosan én is ezt akartam írni,utolsó!
Amire nincs válasz,vagy nem találják a gyógymódot,arra meg,azt mondják imádkozzál!:)
Nem azt,hogy adjunk több pénzt a kutatásokra!
Pufajkás csak nehogy kötelező legyen így élni,lehetőleg.
Csak tartsák is el magukat,lehetőleg.
'valamelyik elit poltikai emberünk szerint a 10 parancsolat betartásával a betegségek 80%-a megelőzhető'
Az a politikus nagy valószínűséggel hiányzott a biológia órákról.
"A jövő "vallása" a tudomány,kutatás,fejlődés."
Ki erőlteti rád a vallást? És a kettő miért zárná ki egymást?
A nobel díjasok 60% hívő volt. Még maga Charles Darwin is rendszeresen járt templomba (lelkésznek volt kitanulva)
"Erre nyomatják ezt a keresztény értékrendet,holott templomba gyakorlatilag már csak az idősek egy része jár."
Nálunk több zömében a 30-as korosztály van, és több a fiatal, mint az idős. 28 éves vagyok, én is "járok templomba", de mondjuk a kereszténység nem merül ki ennyiben.
Ki erőlteti rád? Az zavar, hogy a pártunk és kormányunk ezt a szlogent nyomatja? Hiszed vagy sem, ez engem is zavar, mert az általuk hirdetett "politikai kereszténységnek" nem sok köze van a kereszténység valódi oldalához.
"A jövő "vallása" a tudomány,kutatás,fejlődés."
Az istenhittel és a kereszténységgel speciel ez a három egyáltalán nem ellentétes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!