Direkt ilye magasak az ingatlanárak mesterségesen?
Konkrétan meg sem próbálnak tenni ellene hogy ne budapest központú legyen az ország és az ingatlanok ára kúszik addig hogy bankrablás nélkül nem igazán reális egy lakás 30m2 es lakás vásárlása ha nem egy drogtanya mellett van. Konkrétan 10 millióval vagy még többel drágábbak. Értem én hogy budapesten van minden és akinek ott van háza annak ez jó de úgy sacc/kb 8 millió ember nem budapesti akinek nincs ott háza.
Kérdés miért nem akarja senki hogy ne csak budapest legyen élhető. A földből kúsznak ki a luxusvillák amik 35 milliónál kezdődnek. A luxus az igazából egy minimális színvonal kb... legalábbis ha azt nézem mit lehetne abból a pénzből vidéken építeni. Hát nem egy kisszobát meg egy zuhanyzót.

Minek okoskodsz amikor halvany fogalmad sincs...
Munkaero sincs sok helyen. Nincs eleg pèk, autoszerelo stb
Addig lesz az ingatlan ar annyi amennyi ameddig elegendo elkel ennyiert. Ha nem akkor majd lejjeb megy.
ha mindenhol lenne olyan feltétel mint pesten akkor eloszlanának az emberek tehát lentebb menne össszességében
most 35 millió egy 35m2 es lakás vagy 40m2 makszimum viszont ha mindenhol lenne lehetőség nem lenne akkora érték lemenne az ára
túlkínálat van akkor csökken az ár

Tévedésben vagy. Nem csak Budapesten mentek el az ingatlanárak, hanem az egész országban szinte minden településen. Ennek egyetlen egy oka van. Az iszonyatosan alacsony alapkamat. Egyszerűen nem éri meg banki megtakarítást képezni. Kevesebbet kapsz a lekötött betétedért mint amit beteszel.
Az embereket behülyítették a Fundamentával és az egyéb lakáselőtakarékossági programokkal, mert hogy ott az állami támogatással 120e forintra van éves +72e Forint állami támogatás. Csakhogy ezeket a pénzeket csak ingatlanra lehet költeni.
Megugrott a kereslet ami felverte az árakat. Az arányok kb ugyanazok most is, csak a Budapesti ingatlanok eddig is drágábbak voltak mint máshol, így az emelkedés is őket érinti jobban. Én kisvárosban élek, de nálunk is ugyanez van. az elmúlt 5 évben háromszorosára emelkedtek az ingatlanárak (elsősorban lakásárak).

"az picit magas ez nem átverés? nem tudom elképzelni hogy ekkora kamatot adnak"
Értelmezed is amit elolvasol vagy csak trollkodsz?
Senki nem beszél kamatról! Lakáskasszáról van szó! Állami támogatás!

Szeptembertől be lesznek szabályozva a hitelek, már nem lehet annyit, és úgy felvenni, mint eddig. Ott lesz csökkenés.
Miami, New York tavalyhoz képest 25%-t esett az ingatlanok ára. De Bécsben is ez a helyzet. Esni fog. Csak várni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!