A Kormány miért erőlteti a sok gyereket?
"Tényleg nem lesz szükség autoszerelore."
Most sincs, mert csak olajat meg légszűrőt gyertyát szeretnek cserélni 100 ezerért. Ha meg kell bontani a motort, jobb ha elhajítod, mert egyrész méregdrága másrészt
csak ugatják a szakmát és sosem lesz olyan mint a gyári.
Nem erőlteti - ösztönzi. Különbség! Erőltetni nem is tudná.
A világ túlnépesedése ok lenne arra, hogy mi kihaljunk? Miért zavar az téged, hogy a magyar nem akar kihalni? Talán mert nem vagy magyar?
Így hogy majd milliónyi honfitársunk lett gazdasági menekült különböző eu országokban ahol 4-5X ös bérért nyomorognak a hanyatló nyugaton és nincs ki adózzon mert aki megtette volna elüldözték?
nem is értem
#16,:
<"Mondjuk ha egy Zsebhitler lenyúlja a megtakarításokat és kisvasutat épít belőle, akkor ez sem segít."
mutatok egy vicces diagramot a háztartások nettó vagyonáról :)>
Mondok két egyáltalán nem vicces dolgot, ami úgy látszik, neked nem elég világos:
1. Az egyén szempontjából baromira nem számít, hogy mennyi az összes háztartás vagyona.
Hiába gazdagodott meg több ezer család, attól még a többieknek nem lett jobb.
2. A diagramod egyáltalán nem releváns a másik válaszoló által említett kormányintézkedés, azaz a magánnyugdíj-pénztári megtakarítások lenyúlása szempontjából.
Azt a pénzt elvették, pont.
(Ráadásul semmi garancia nincs arra, hogy a jövőben másféle megtakarításokra nem fogja rátenni a kormány a koszos mancsát.)
Nekem volt manyup-számlám, és azon kevesek közé tartozom (kb. 100 ezren voltunk csak), akik vettük a fáradságot, és elsétáltunk az illetékes hivatalba aláírni a nyilatkozatot, hogy maradunk. De végül mégsem vagyok már tag, pedig nem így akartam, az átléptetési szabályok miatt történt. Tehát a kormányintézkedés tőlem is ugyanúgy elvette a pénzem egy részét; és ami ugyanolyan nagy baj, megfosztott egy olyan lehetőségtől, ami nagyságrendekkel jobb, mint az állami nyugdíj.
Vagy nézhetjük úgy is, hogy ha esetleg nem érném meg a nyugdíjas kort, akkor a kormány megfosztotta a gyerekemet egy (valószínűleg) több milliós örökségtől.
Szóval teljesen hibás volt a próbálkozásod, nem vagyunk hü.lyék.
#Dexter Clarke:
"Hogy 100-200-300 év múlva is legyen valaki, aki azt a nyelvet beszéli, amit most te."
Lesz, mindenképp. Kevesebb ember lesz az országban, az biztos; de ha továbbra is a jelenlegi ütemben csökken a népesség, akkor 100 év múlva is még bőven 8 millió fő felett lesz a magyar lakosság.
Arra pedig igazán kíváncsi lennék, hogy miért fontos neked vagy másoknak a létszám. Volt már kb. feleennyi is a lakosságszám, mint most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!