Van bármi bizonyíték a Soros médiára, Soros bérencekre, Soros emberekre?
Fideszesek gyakran élnek azzal a mondattal hogy "ha tudomásod van korrupcióról, tegyél feljelentést és majd lép a hatóság".
Hát tessék: van bármi bizonyíték a Soros őrületre, vagy ez tényleg csak Orbán és sleppjének beteges agyréme hogy "dobjanak egy csontot" az embereknek? Van bizonyíték erre a kormánybarát médiában elhangzottakon kívül ( amiből megtanultuk hogy aki nem fideszes, az sorosista, mindegy milyen vallási, nemzetiségű, milyen politikai nézeteket követ )? Ha van, miért nem tesznek feljelentést hogy lépjen a hatóság?
"Az új törvénycsomagnak köszönhetően most már minden civil szervezetnek ki kell írnia a honlapjára, hogy honnan vannak finanszírozva."
Ez csak azt jelenti, hogy külföldről is kapnak forrásokat, de azt nem mutatja, hogy pontosan kitől és miért.
Az első szervezet, aki kitette a bélyeget az a Vöröskereszt volt. Akkor ők is Sorosbérencek?
Arról nem is beszélve, hogy a civilszervezetek nagyobbik része pályázati úton jut forrásokhoz, és nemcsak más szervezetektől, hanem az EU intézményeitől is. Ez közvetett finanszírozást jelent (inkább projektfinanszírozást amúgy) ami miatt felvetődik a kérdés, hogy ha sikeresen pályáztam valamire, akkor az egyeneságon jelenti-e azt, hogy dróton rángatnak engem? A válasz: Nem. Csak megnyertem egy pályázatot, kész.
De ezeket csak nagy általánosságban írtam, maradjunk konkrétan Soros szervezeteinél. Mióta bűn bármiféle társadalmi üzenetet hirdetni? Mióta bűn jogi segélyt adni másoknak, ha úgyis egy magyar bíróság fog dönteni az ügyben? És ami 20-30 éve így volt, és eddig senkit sem zavart (a többség még csak nem is tudott róla), az most miért lett hirtelen illegális?
Ha a Soros hálózat így, ebben a formában létezne, ahogy a kormány lekommunikálná és akkora hatalommal is brni (egyik sem igaz), akkor igazából már a csőd szélén állnánk.
Arról nem is beszélve, hogy a nagy világban Soros pénze nem nagy durranás. Néhány Marvel filmmel kilehet hozni az összeget. 5-ször, 10-szer annyit érnek szórakoztatóipari stúdiók, mint Soros összvagyona, és az olajról, technológiáról, hadiiparról, vagy gyógyszeriparról nem is beszéltünk.
Vagy itt van Simicska, a nagy bábmester (illetve exbábmester), aki egész pártokat irányított elvileg. Soros vagyonának csupán a töredéke az egész Simicska vállalkozás, ahhoz képest utóbbi a pártpolitikát is tudta befolyásolni, előbbitől meg csak néhány civilszervezet és egy egyetem fenntartása tellett. Szép.
Aki hisz a kormánypropagandának, annak nincs realitása.
Természetesen semmilyen bizonyíték nincs az egész Soros-hisztériára, egy hatalmas, gátlástalan hazugság az egész. De hát ez van, ezt a hazugságot kajálják az emberek (egy részük legalábbis) Magyarországon.
A kormány és az állampárt már azzal sem fárad, hogy tisztázzon fogalmakat: ki minősül Soros-bérencnek?
Az én értelmezésemben, a magyar nyelv szemantikai szabályai szerint, a "bérenc" szó definíciója mentén az lehetne Soros-bérenc, aki valamilyen ellenszolgáltatás fejében pénzt fogad el Soros Györgytől.
Ez alapján a Soros Alapítvány alkalmazottain kívül senki sem Soros-bérenc attól, mert egyes dolgokban ingyen és bérmentve adott esetben osztja Soros György álláspontját.
Még a Soros-ösztöndíjasok sem föltétlenü Soros-bérencek, hiszen tőlük sem elvárt semmilyen ellenszolgáltatás az ösztöndíjukért cserébe. De ha mégis, akkor mondjuk Orbán Viktor miniszterelnök úr egy Soros-bérenc.
Rendben, ám legyen.
Csak azt nem értem, hogy olyanokat, akik soha egyetlen fityinget sem kaptak, sőt, horribile dictu, nem is kértek Soros Györgytől, még egy ösztöndíjért sem folyamodtak hozzá soha életükben, MIÉRT SOROS-BÉRENCEZNEK LE a fideszesek mániákusan, élükön a Soros-bérenc miniszterelnökükkel, Orbán Viktorral?
Kognitív disszonancia: a kétszeres Soros-ösztöndíjas Orbán és az általa vezetett, sokáig Soros által pénzelt Fidesz, amelynek saját bevallásuk szerint (!) az első fénymásológépét is Soros György fizette, na ők pont nem Soros-bérencek! Sőt: ők azok, akik Soros-bérenceznek mindenkit, aki soha egyetlen fillér támogatást, ösztöndíjat, fénymásológépet, de még egy fogpiszkálót sem kért, kapott vagy fogadott el Soros Györgytől!!!
Itt tartunk. És ez nem más, mint maga a totális, össznépi elmebaj.
Szóval ne keress bizonyítékokat, kérdező. Ha egy kétszeres Soros-ösztöndíjas téged le Soros-bérencez, akkor Soros-bérenc vagy és kész, akkor is, ha életedben nem láttad Soros Györgyöt, akkor is, ha soha semmilyen támogatást, fizetést, ösztöndíjat stb. nem kértél és nem is kaptál tőle.
Ez egy ilyen ország: ahol a párttitkárok, MSZMP-KB-tagok, KISZ-vezetők és ügynökök kommunistáznak másokat, és a Soros-ösztöndíjasok Soros-bérencezik azokat, akiknek Soros Györgyhöz az életükben soha semmi közük nem volt. Ez Orbanisztán... :-(
# 16
harmadszor írom le a véleményem remélem harmadszor nem fog eltűnni a szabályokba beleillő, nem sértő és nem fenyegető reakcióm, amit a szólásszabadság ill. véleményszabadság nevében megtehetek h leírjak:
Amiket írsz nem fedi a valóságot, tehát hazudsz, nem igaz amiket írsz, kérlek fejezd be az ez irányú cselekedeteidet.
# 17-es, amit leírtam, az a színtiszta igazság. Ha nem értesz vele egyet, akkor rukkolj elő ÉRVEKKEL, horribile dictu, BIZONYÍTÉKOKKAL, ahogy azt a kérdező is javasolta.
Ellenkező esetben jobb volna, ha te fejeznéd be a kinyilatkoztatásaidat, mert azok érvek és bizonyítékok hiányában üres állítások.
Amit én írtam pedig természetesen igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!