Fideszesek, MSZP-sek, demokraták, megértitek, mit gondoltok arról, ha valaki szélsőjobboldali?
"
A hentes mióta gyógyít embert? Én eddig azt hittem, hogy az állatokat vágja le."
Akkor téged még nem műtöttek magyarországon. Irigyellek
4.
Bocs; szerintem nem a sebész-hentes a különbség, hanem a plasztikai sebész-baleseti sebész inkább; nem?
Különben én nem tudom, hogy végülis mit értünk szélsőjobboldali alatt. Ha az eredeti, régi Jobbikot, akkor megértem, nagyon is.
Segítek a meghatározásban, mert többen írtátok, hogy nem tiszta. Egy szélsőjobboldali párt:
- autoriter(be hajlik)
- antikommunista
- az "őslakosság" érdekeit előrébbvalónak tartja a bevándorlókéinál
- ugyanez etnikai, vallási alapon is megjelenik
- egyes csoportoknak többletjogok járnak, érdekeik előrébb valók
- a nemkívánatos csoportoktól meg kell szabadulni
Vagy nézzük mit ír a magyar Wikipedia, izgalmas:
- tagadják az univerzalizmust, az emberek általános egyenlőségét
- kirekesztők, rasszisták vagy antiszemiták, bevándorló-ellenesek.
- felsőbbrendű közösségnek valamely nemzetet tekintenek
- ezt előszeretettel állítják be egészséges patriotizmusként.
- nem a demokrácia, hanem felsőbbrendűségen vagy kiválasztottságon alapuló vezérkultusz, tekintélyelvűség a vezérlőelve
- a felsőbbrendűséget vagy a „természet rendjére”, vagy valamilyen misztikus hatalomra való hivatkozás, fajelmélet igazolja.
- támadja a liberalizmust és a kommunizmust, de még a mérsékelten nacionalista polgári demokratikus konzervativizmust képviselő pártokat is. Idegen érdekek kiszolgálóinak, hazafiatlannak, becstelennek illetve gyávának nevezi őket.
- általában a „nemzeti kapitalizmus” megvalósítását tűzik ki célként
- saját elképzeléseinek bevezetésétől, megvalósításától várja egy eljövendő jobb, harmonikus társadalom létrejöttét.
Sokfajta szélsőjobboldal van, én nem nevezném radikálisnak magam. A demokraták, a mérsékelt jobboldaliak semmi kivetni valót nem látnak abban, ha pl. a magyarság, vagy a kaukázusi rassz eltűnne, az ország megszűnne a magyaroké lenni, stb. Ez számomra elfogadhatatlan. Vagy mondjuk ha egy társadalmi csoport nagy többségére, akár 99%-ára jellemző valamilyen negatívum, akkor én bizony általánosítok, egy mérsékelt jobboldali nem, amit nem tartok értelmes dolognak.
A szélsőjobb leírásában nem látok semmi rosszat.
"- antikommunista
- az "őslakosság" érdekeit előrébbvalónak tartja a bevándorlókéinál
- ugyanez etnikai, vallási alapon is megjelenik"
"- tagadják az univerzalizmust, az emberek általános egyenlőségét"
Mert az emberek nem egyenlőek. Egyenlő jogaik vannak a demokráciában, de mivel nem egyenlőek, ez is káros. A bűnözőknek, a társadalom ellenségeinek (pl. egy háború idején hazaárulóknak, óvodás kisgyerekek agyát genderizmussal átmosóknak, társadalomellenes bevándorlók betelepítőinek) sokkal kevesebb jogot kellene adni.
"- kirekesztők, rasszisták vagy antiszemiták, bevándorló-ellenesek"
Látogass el néhány országba, pl. Dél-Afrikába, és meglátod, ki a kirekesztő.
"- felsőbbrendű közösségnek valamely nemzetet tekintenek"
Vannak jobb, vannak kevésbé jó nemzetek, kultúrák, országok. Pl. a svájci nemzet egy fokkal magasabb szinten áll egy kannibál törzsnél.
"- nem a demokrácia, hanem felsőbbrendűségen vagy kiválasztottságon alapuló vezérkultusz, tekintélyelvűség a vezérlőelve"
Mivel sok esetben van egy jó, karizmatikus vezető, amely jó útra tereli az országot, a demokraták erre általában nem képesek (pl. Hunyadi Mátyás, János, IV. Béla, Kemál Atatürk, Széchenyi, Rákóczi).
"- a felsőbbrendűséget vagy a „természet rendjére”, vagy valamilyen misztikus hatalomra való hivatkozás, fajelmélet igazolja"
A különböző nemzetek, rasszok különböznek. Pl. van, amelyiknek sokkal alacsonyabb az IQ-ja. Van, amelyik sokkal gyorsabb, mint az összes többi. Vannak népcsaládok, vallások, ahol gyakorlatilag még a demokráciáig sem jutottak el.
"- támadja a liberalizmust és a kommunizmust, de még a mérsékelten nacionalista polgári demokratikus konzervativizmust képviselő pártokat is. Idegen érdekek kiszolgálóinak, hazafiatlannak, becstelennek illetve gyávának nevezi őket"
Fent már írtam, miért van ez. A mérsékelt konzervativizmusban sincs semmi hazaszeretet.
"- általában a „nemzeti kapitalizmus” megvalósítását tűzik ki célként"
Ahogy pl. Svájc...
"Nálad picit jobban tudok fogalmazni, kedves demokrata."
LOL. Ez esetben kérlek, fejtsd ki, miért is ne értené meg valaki azt, amit ő maga gondol.:D
"A demokraták, a mérsékelt jobboldaliak semmi kivetni valót nem látnak abban, ha pl. a magyarság, vagy a kaukázusi rassz eltűnne, az ország megszűnne a magyaroké lenni, stb. "
Ez pedig hazugság vagy tévedés, válaszd ki te, hogy melyik. Ha ebből indulsz ki, nem csoda, hogy téves konzekvenciákat vonsz le magadnak.
Nem, a fidesz nem szélsőjobboldali, sőt még csak nem is jobboldali.
Csak 1-2 marketingmódszert vett a jobboldaltól, meg az önmeghatározást, hogy a baller, kádárista hívői ne szégyelljék magukat azért, mert a "boldog békeidők"-et akarják visszahozni, hanem ezt egy jobboldali nemzeti nagyonkeresztény álca mögé rejtsék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!