Miért tabutéma a Kádár-korszak?
Egyáltalán nem tabutéma, a rendszerváltás után sokáig az volt, csak a rosszat írhatták le róla például közgazdászok, ma már születnek egész tárgyilagos elemzések, amik alapjaiban rengetik meg az ilyen hazugságokat, hogy "hitelből működött", meg tombolt a kapun belüli munkanélküliség, tudod én is bevettem ezt a süket dumát sokáig, aztán mikor egyre több és több tárgyilagos elemzés jött ki ma már pontosan tudom, hogy ez mekkora hazugság volt.
Az meg külön aranyos, hogy a Balkán szintjét hozod, azt a Balkánét, ami Albániát leszámítva akkoriban élet színvonalban még meg is előzte a kádári Magyarországot...
Ferenc József, képzeld, hogy én fiatal vagyok 18 éves és mégis úgy gondolom, hogy a mai fiatalok bizony már az égvilágon semmit nem tisztelnek. Régen más világ volt, akkor még tudták hol a helyük. Én tisztellek téged, mert idősebb vagy.
Pufajkás nem vagyok, bár a dédapám szolgált az ÁVH-nál és büszke vagyok rá.
'akkor még tudták hol a helyük.'
Egy diktatúrában ez természetes :)
miért lenne tabutéma? nemrég még abban éltünk, sokan emlékeznek rá. Mindenkinek volt munkahelye, mindenkinek volt pénze és mindenki kedvező hiteleket kapott a kis háza megépítésére.
Jelenleg szidják az előző rendszert mivel ez a divat. Ennyi.
'Jelenleg szidják az előző rendszert mivel ez a divat.'
Inkább azért, mert a negatívumaiból több volt, mint a pozitívakból..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!