Az igaz, hogy Kádár idején nem láthattunk hajléktalan embereket, nem volt munkanélküli, nem akadt hiteleibe belefulladó család, nem nagyon volt bűnözés, ellenben minden kismama otthon lehetett gyermekével 3 évet, aki akart dolgozhatott?
'Régen egy jól bevált tankönyv 10 év múlva is használható volt ha elajándékoztad, mert nem változott semmit.'
És mit kezdesz azokkal az ismeretekkel, amik egy idő után elavultnak számítanak, mert az újabb kutatási eredmények egészen más megvilágításba hozzák? A történetírás/történelem kifejezetten ide tartozott.
A reáltárgyak voltak, amelyekre az idő múlása lényeges hatást nem gyakorolt.
"És mit kezdesz azokkal az ismeretekkel, amik egy idő után elavultnak számítanak"
Gondolom a szorzótáblára és a folyékony olvasásra gondolsz, hisz sok középiskolásnak, főiskolásnak is gondjai vannak ezekkel?
"Akkor CSAK az úttörők voltak, agymosás és kötelező foglalkozások ezerrel. "
Ez mondjuk nem igaz. Járhattál például egyházhoz köthető dologokra is, mint például hittan.
"Mit akarsz ennél egyenlőbb esélyeket a továbbtanulásra? Ugyanolyan iskolában, ugyanazt tanulják a gyerekek, akár gazdag, akár szegény. Mindenhol van számítástechnika és nyelvoktatás, ingyen tankönyv. Egységes a felvételi. "
Ez szerintem népámítás, semmi több.
"Gondolom a szorzótáblára és a folyékony olvasásra gondolsz, hisz sok középiskolásnak, főiskolásnak is gondjai vannak ezekkel?"
Azért a szorzótábla magolásnál azért vannak jobb módszerek is, amik nem ragadnak meg a 10*10-nél.
A fiatalokat meg azután lehet kritizálni, ha az idősebb generációk rendelkeznek a modern ismeretekkel, például az informatika alapjaival.
Nem voltam párt tag!! Szüleim sem!!Nem volt kényszer! Orbán is Kisz tag volt!! Földem sem volt...Itt is a andivajna hegedül?? Migránsokat, én sem akarok, de foci pályát sem!!!Már a csapból is ez folyik.
Ki nálunk a leggazdagabb ember?? Miből??Egy senki..Mekkora házuk van?? Ez normális?? Forint a mélyben..
Igenis jókat ettünk...Most?? Na, ne...Az ellenzék sem jobb.
De sokkal jobban éltem, és szültem a hazának 3 okos gyereket, + 5 unoka, szintén okos. A szüleim nem élttek, így nyugdíjuk sem volt...Lehet számolni..
35-36.
Az Isten áldjon meg, ne az Orbánon, meg a Mészáros Lőrincen lovagolj.
A Gyurcsány országos, fizetett főKISZEes volt, nem kis középiskolai osztálybeli, mint Orbán.
A Mészáros családja a falujukban semmiből kezdte, szegények voltak, de szorgalmas, dolgos emberek. Nem "jó helyen, jókor voltak" vagy jónak udvaroltak, hogy milliárdos "vállalkozók" legyenek.
Ha valakivel bajod lehet, az a másik oldalon van, mint ahol keresed. A másik oldal tüntette el a közvagyont, nézz csak utána, ha annak idején nem láttad.
Örülj inkább annak, hogy a gyerekeidnek-unokáidnak már jobb.
Hagyjátok már ezt az autóra 3 év dumát. Csak az újra kellett, használtat azonnal kaptál. Ma hány évet vár a paraszt mire új autót tud venni? 40-et?
Hahahaha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!