Miért mondják a Fideszre sokan, hogy fasiszta párt?
A liberalizmus pedig valakinek nevetséges magyarellenesség, a baloldaliság meg valakinek őrült bolsevizmus, őrült maoizmus. Nekem nem. A liberalizmus, az egyén szabadsága, az önrendelkezés szabadsága, az elidegeníthetetlen jogok, nekem nem mennek szembe a nacionalistaságommal. A baloldal pedig mint a szolidaritás eszmeisége szintén nem Együtt érezni valakikkel akiknek kevesebb jutott, vagy gyengébbek, kitagadottak vagy valami egyéb különben is a legelemibb humanizmus, épp ezért annak is alap elismerni a baloldaliságot aki nem az. Van akinek nevetséges perverzség segíteni valakin aki önmagán nem tud. Ezt gondolják, ez nevetséges. Nekem nem.
De visszatérve: Heller Ágnes még akkor is jelentős filozófus lesz, ha többségben nem értek vele egyet, és van még egy hírem akkor is az lesz ha kíméletlen kritikusa az illiberális rendszereknek, vagy illiberális eszméknek. Továbbá: a liberalizmus akkor is a demokrácia alapköve lesz ha nem vagyok liberális, de még akkor is ha valakinek a sovinizmusával nem fér össze mások szabadsága, sem mások tisztelete.
" Továbbá: a liberalizmus akkor is a demokrácia alapköve lesz ha nem vagyok liberális, de még akkor is ha valakinek a sovinizmusával nem fér össze mások szabadsága, sem mások tisztelete."
Tökéletesen leírtad a mai neolibsiket, akik meghonosították a a velük egyet nem értők megbélyegzését (náci, fasiszta, diktatórikus, sötét, bunkó, soviniszta, mucsai stb, stb), más vélemények elhallgattatását, és az orwelli látomásnak megfelelő újbeszélt (aka political correctness). Felőlem fényesre nyalhatod Heller Ágnes seggét, ettől még távolról sem lesz hiteles ember a demokrácia definícióját illetőleg. Ennek a jelenlegi elfajzott, szélsőséges, elmebeteg eszmerendszernek semmi köze a valódi liberalizmushoz, roppant sajnálatos, hogy lejáratják ezt a kifejezést annyira, hogy magára valamit adó, értelmes ember kénytelen tőle elhatárolódni.
De van. A helyzet az, hogy még mindig nem vagyok libsi sem meg neolib sem. A liberalizmus ellen nem Heller Ágnes megfogalmazásától kezdődött, hogy a szélsőségesek küzdöttek. Talán nem igaz? Szerintem de. És ehhez még csak elfogulatlannak sem kell lennem. Mert a politikusokat összekeverni a liberalizmussal mint egy elfajzott nem magyarellenes valamit egyszerre hazug és nevetséges mindenki tudja honnan fúj a szél: a liberális gondolkodás nem fér össze a felsőbbségi komplexusosak érzelmeinek. Van más kultúra is a világon, van más szín is a világon, a melegek és a transzneműek nem fogják be a pofájukat, S ami a legrosszabb van mindenkinek saját gondolatra joga. Ez a legtöbb embernek elfajzott nevetséges fertőzés. Engedjék meg, hogy gratuláljak. És hagyjuk a mellébeszélést, oké? Nem mindenkiről van szó aki nem liberális mert mégegyszer közlöm: én sem vagyok az. Hanem azokról akiknek a liberalizmus az ellensége.
Heller Ágnes pedig egy cseppet elismerten filozófus mint mi kedvesek!
Könnyebb rásütni másokra a jelzőket! :P
Ahhoz ész sem kell sok.
Megtennéd hogy elolvasod amit írtál, átjavítanád ami jelentését tekitve értelmetlen - szerintem cirka a mondataid fele - és bemásolnád újra?
Mert tényleg érdekelne mit akartál leírni, de nagyon nem sikerült érthetőre. Legkevésbé az utolsó monat. Mi van Heller Ágnessel?
Nem kötözködöm, tényleg érdekel mit akartál volna mondani ha sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!