A szocializmusban vagy az utána következő kapitalizmusban loptak többet a tisztességes emberektől?
7-8.
A kérdező doktorokat hiányol a vezetők közül, ehhez képest a három legfőbb közjogi méltóság doktorátussal rendelkezik.
Ugyanakkor visszasírja azt a rendszert, mikor egy segghülye tömeggyilkos írógépszerelő volt 40 éven át az ország első embere.
"Csak az a baj hogy annak meg következménye sincs ha például egy társasházi közös képviselő 25 milliót sikkaszt."
Akkor ajánlom a google-t, én ilyen 2-5 év közötti börtönbüntetésekre bukkantam az ítéleteknél.
Én éltem bő 35 évet a szocializmusban.
Az egyik, ami nem lopás, persze, de a pártkáderek kivételezett élete. Jól kereső gazdasági ember voltam, nem párttag, szóval kivártam a 4 évet a Trabantra, de a fontos elvtársak meg mercivel jártak - habár az egyenlőség jegyében tán 20-40%-kal kerestek csak többet, mint én. Ez nem "lopás", csak előjog - persze a mi kárunkra.
A tök értelmetlen beruházások se "lopás", de Rákosi déli erődrendszere 120 km hosszan, mai áron kb. 6000 milliárd ért, vagy Kapolyi elvtárs eocén bányászati programja is meghaladta a mai 1000 milliárdot.
A sokkal nagyobb tétel, hogy a magyar termelés jókora része a Szovjetunió "béke harcát" finanszírozta, hol Vietnámban, hol Kubában, stb.
1938-hoz képest csúnyán lemaradtunk a mediterrán perem államok mögött, holott akkor még a spanyolokkal is kb egy szinten voltunk. Ez se "lopás", de éppúgy a mi kárunkra volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!