Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nálunk miért olyan alacsony a...

Nálunk miért olyan alacsony a halfogyasztás az EU-s átlaghoz képest?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, a rendszerváltás óta jelentősen több halat fogyasztunk, de még így sem érjük el az EU-s országoknak az 1/3-át sem halfogyasztásban. A hal egészséges és sokkal inkább ösztönözni kéne az embereket a fogyasztására szerintem. Nálunk azért is van olyan sok beteg ember mert nem táplálkozunk egészségesen, nem törődünk az egészséges étkezéssel. Túl sok zsírosat eszünk és kevés halat és marhát fogyasztunk, amik sokkal egészségesebbek mint a sertéshús. Mi lehet az oka, hogy ennyire el vagyunk ebben maradva?

2018. jún. 13. 17:27
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

"bizonyos körülmények között az afrikai harcsa"


Itt nálunk nincs olyan körülmény. Sajnos láttam, hogy csirkebéllel etetik itthon nálunk a tenyészetben, és köszönőviszonyban sincs a folyami harcsával senm ízre sem kinézetre. A fél haj egy nagy csontos fej.

2018. jún. 14. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/23 anonim ***** válasza:

Bizonyára a magyarok is ennének több halat, ha a jó minőségű hal megfizethető áron lenne. Viszont az árak magasak, a fizetések alacsonyak. Addig ez marad így.

Sok hal pedig kritikán aluli.

2018. jún. 14. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/23 anonim ***** válasza:

Sok összetevős a történet.

1: a halat sokan nem szeretik, sőt, sokan mindennemű tápláléktól viszolyognak, ami "a vízből jön". Ezzel nagyon gyakran találkozom, de az okát nem tudom.

Itt jegyzem meg, valaki felvetette, hogy nincs tengerünk: édesvízi halak is léteznek, a fogyasztásunk abból sem jó.

2: drága. Ez is egy kiemelt ok. Sokan csak ünnepekkor engedik meg maguknak a halvásárlást.

3: kezd kiveszni a táplálkozási kultúránkból. Ebben szerepet játszik az első két pont is, így sok családban a gyerekek már nem is találkoznak halas ételekkel.

4: nemigen tudják a legtöbben elkészíteni. Nálunk a halételt sok esetben még a halászlével, meg a rántott pontyszelettel azonosítják és ebben ki is merültek a gasztronómiai ismereteink.

5: allergia. Emellett sem szabad elmenni szó nélkül, ez főleg a tengeri halak esetében jelent kockázatot. Sokan allergiásak a tengeri élőlényekre, náluk a fogyasztás nem lehetséges.

6: sztereotípiák: meghalt valaki Thaiföldön, feltehetőleg vajhaltól. Már másnap megjelentek az olyan hozzászólások, hogy "na, én ezért nem fogok soha halat enni".

2018. jún. 15. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!