Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért jó ha a magyarok sok...

Miért jó ha a magyarok sok gyereket szülnek, amikor azok felnőve elhagyják az országot?

Figyelt kérdés
Értelmetlen a küzdelem, ha úgyis a környező országok elszippantják a munkaerőt. Itt alapjaiban van a hiba!
2018. jún. 7. 11:02
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
52%
Egyáltalán nem vagyok hülye. A 6-os kolléga szépen leírta a helyzetet.
2018. jún. 7. 12:02
 12/24 anonim ***** válasza:
63%

12.

Képzeld el, én majd olyan 14:45 körül felállok innen, irány az óvoda. A 4 és fél éves kislányom örömmel szalad majd elém. Utána beülünk az autóba és irány a cukrászda, mert átvesszük a tortát, amit még hétfőn együtt rendeltünk titokban. Ez egy speciális torta, gluténmentes, mert Anya lisztérzékeny.

Napok óta "titkolózunk", ez a mi kis titkunk, apa és lánya, hogy tortát rendeltünk. Persze a feleségem sejti kb. mire készülünk. Ma van a születésnapja, 46 éves. Jön haza a dolgozóból és felköszöntjük együtt.

Aztán hétfőn valószínű mennem kell melózni, de 27. - 28. körül megjövök, mert megyünk Görögországba. A kislányom már nagyon izgul, vettem neki egy kis képeskönyvet, ami gyerekeknek íródott a mitológiáról mesés formában, Zeuszról, az Olimposzról, arra a környékre megyünk.

Tavaly is milyen ügyes volt, első repülés, imádták a szálloda alkalmazottai Madeirán, megtanítottam köszönni, megköszönni portugálul, "Bomdia", "Obrigada" - el voltak bűvölve tőle a helyiek.

Sokat utazunk az országban is, ha itthon vagyok, mindent elmesélek neki történelemről stb. Nemrég az esztergomi bazilikát látogattuk meg. Ha itthon vagyunk, mennek a tudományos dolgok, fekete lyukak, galaxisok, de már az összes Star Wars szereplőt is ismeri.

Most vasárnap cirkuszba megyünk.

Ugye milyen szar? Egy fejlődő kis "lénnyel" játszani, tervezgetni, tanítgatni, sokat nevetni, ő, aki a te és a párod génjeit, mosolyát, mozdulatait hordozza, aki téged utánoz, mert te vagy Apa, vagy épp Anya.

No most aki ekkor, "Récsölözik", "Orbánozik", az vagy nagyon éretlen, vagy egy nagyon megkeseredett, terhelt, beteg lelkű ember. Az olyan jobb is, ha nem szaporodik. Az valósítsa meg önmagát.

2018. jún. 7. 12:51
 13/24 anonim ***** válasza:
45%

#13! Nem élhet mindenki úgy mit az urak van akinek dolgozni is kell.

Majd ha mindenkinek az lesz munkája, hogy a gyakorin írogasson majd beszélgessünk.

2018. jún. 7. 12:57
 14/24 anonim ***** válasza:
85%

14.

Mutasd már be nekem, a 43 évesnek, hogy mi a munka. Havonta három hetet nem vagyok itthon, legutóbb 23 napig távol voltam a családomtól.

2018. jún. 7. 12:59
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

"Egyáltalán nem vagyok hülye. A 6-os kolléga szépen leírta a helyzetet."

Azért én elég sok embert ismerek akik szépen tudnak boldogulni Magyarországon. Bár szerintem ők nem szidják az országok a gyakorikerdeseken.hu oldalon.

2018. jún. 7. 13:23
 16/24 anonim ***** válasza:
66%

"Havonta három hetet nem vagyok itthon, legutóbb 23 napig távol voltam a családomtól."

Ja az más, tehát külföldöjn dolgozol. De nem minden magyar dolgozik ám egyik demokratikus országban odakinn. Hanem ahogy itt a gyakorikérdésekből is kiderül, van aki hazai gyárban robotol éhbérért. Ők hogyan vállaljanak gyereket? Hogyan fizessék ki a mondjuk 130 ezer Ft-os fizetésükből a 60 ezer Ft-os albérletet, plusz a kb. 30 ezer Ft-os rezsit (és még nem is mondtam sokat mert a fővárosban 60-ért lehet hogy még egy padlást sem lehet kibérelni), meg éljen is meg, stb. ? A maradék ezresből meg ő is menjen el Györögörszágba nyaralni? Kamionosként havi egymillióból könnyen beszélsz ám ha netán az vagy nyugaton.

2018. jún. 7. 13:25
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

17.

Mit tudom én, csinálja ahogy akarja. Amúgy az a nagy demokratikus ország, ahol dolgozom, Csehország, papíron cseh munkavállaló vagyok, szerződésem, egészségbiztosításom is cseh. A feleségem magyar munkavállaló, tanult, képezte magát, első generációs értelmiségi, munka mellett diplomázott mert érettségi után dolgoznia kellett. Ma 400 nettó körül kap.

Tenni kell érte, nem sírni. És még sok más példa is van, ebből egy a külföldi meló, de vannak más megoldások is, erőfeszítés nélkül nem megy.

Mikor én születtem, '75 - ben albérletben éltünk, budi az udvaron, burkolatlan sáros utca (Budapesten!), egylapos villanyrezsó (ki emlékszik mi az?), se kocsi, se telefon, arra bevállaltak a szüleim két gyereket. És felnőttünk, jól élünk, a húgom háromgyerekes anyuka. Hajtani kell, próbálni és újra próbálni.

Aki sír, az Nyugaton sem fogja vinni semmire.

2018. jún. 7. 14:15
 18/24 Vrynn ***** válasza:

"Aki sír, az Nyugaton sem fogja vinni semmire."

Nanana, ilyet nem szabad mondani. Londonban csak takarításból megélsz, ezt mindenki tudja. :P

Amúgy én elfogadom ha valaki nem akar gyereket, de ez egy nagyon gagyi érv.

2018. jún. 7. 14:33
 19/24 anonim ***** válasza:
ma 13:23 Válaszomban az utolsó mondatál országot akart lenni, de elírtam.
2018. jún. 7. 14:57
 20/24 anonim ***** válasza:
Elég szarul hangzik a 13-as.
2018. jún. 7. 17:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!