Most akkor melyik Jobbik a népszerűbb?
Körülbelül ugyanannyian szavaztak a Jobbikra 2018-ban,mint 2014-ben.
Annyi a különbség,hogy most a 2.legtöbb szavazatot kapták,még 2014-ben a 3.helyen álltak.
Akkor most ebből nem arra kell következtetni,hogy a néppártosodás jót tett a Jobbiknak?
Mennyire lenne jó a Jobbiknak,ha megint ilyen Toroczkai féle emberek lennének a párt irányítói?
Másrészt a Jobbik szavazóinak egy része már Fideszes.
A néppártosodás óta pedig több baloldali szavazó volt pl hajlandó a taktikai szavazáson a Jobbik jelöltjére szavazni.
Ez 4 éve nem biztos,hogy így lett volna,mert akkor még sokkal radikálisabbak voltak.
Poén lenne, ha Toroczkó Laci újraalakítaná a Magyar Gárdát, aztán püfölnék egymást széklábakkal és vascsövekkel a nyílt utcán a Fidesz nyuggercsapataival. :D
Tiszta München 20-as évek lenne, csak mi olyan keményen toljuk, hogy nincsenek is komcsijaink, ezért nálunk két náci párt tagjainak kell agyonverni egymást az úton. :D
"Nem az a Jobbik nem neppartosodik, hanem latvanyosan egyre inkabb a baloldal fele huz"
Igen, egy széljobber adjunktusnak, mint amilyen te is vagy, minden párt baloldali, ami nem ordítozik, hogy ki kell irtani a zsidókat, cigányokat, migráncsokat, homokosokat, vörös hajúakat, balkezeseket, stb.
Úgy hogy erről ennyit. Nem kell titeket komolyan venni.
"Akkor most ebből nem arra kell következtetni,hogy a néppártosodás jót tett a Jobbiknak?"
Egyáltalán nem. Nem sokkal tudta növelni a szavazótáborát még 2010 - hez képest sem, és vedd figyelembe, hogy az idei szavazók nem kis része taktikai szavazó volt, aki nem feltétlenül Jobbik szavazó, csak rájuk szavazott mint esélyesekre, hogy bukjon a Fidesz.
És nem tudom észreveszed - e, de most szakad szét a párt, annak ellenére, hogy vezető ellenzéki erő. Eljátszotta minden lapját, hova mozduljon? Mi legyen? Radikális nem lehet újra, ki hinné el? Csak a baloldal maradt számára, ami totális irányváltás és sok százezer volt szavazója szembeköpése. Vajon mit szólna ehhez Pongrátz Gergely?
https://www.youtube.com/watch?v=5Q7vVCfo-hY
Le ne vezesse valaki, hogy ő támogatná a Jobbik balra tolódását.
Nincs ideológiája, nincs mondanivalója a társadalom számára. Vezető köpönyegforgató, marakodó megélhetési politikusok. A Jobbiknak jelen formájában vége.
"És ez mióta bűn nálatok, csillagom? Netán szélsőségnek számít?:D"
Nálam aztán nem bűn, nem vagy én vagyok az illiberális. Csak azt akartam mutatni hogy a politikusok politikai nézetei változnak többé-kevésbé, csillagom. (De ez a szándékom most komolyan nem volt egyértelmű???)
"Nálam aztán nem bűn, nem vagy én vagyok az illiberális. Csak azt akartam mutatni hogy a politikusok politikai nézetei változnak többé-kevésbé, csillagom."
LOL. Gondolom, arról nem tudsz, hogy a Fideszből 1993-ban vált ki a Fodor-féle liberális szárny, miután a konzervativizmus és jobboldaliság felé fordulást szorgalmazó Orbánt választották elnökké. Nem 15-19(!), hanem mindössze 5 évvel a megalakulás után.:-) Nem tudom, mennyire érted a különbséget...
"Roppant szórakoztató az az erőlködés, ahogy a Fideszt próbálják egyesek szélsőjobbnak beállítani.:DD Kérek egy kávét."
Pedig szélsőjobb, szóval nem vágom, hogy mit makogsz.
- hagyománykultusz, visszatérés az aranykorba, a dicső múltba nézés, mindehhez a modernizmus, a liberalizmus és felvilágosodás elvetése szükséges;
- a vallás vagy legalábbis valamilyen okkultista pótlék beemelése a nemzeti politikába
- a cselekvés kultusza – mindegy, hogy mit lép a politikus, de ne látsszon döntésképtelennek
- az egyet nem értés megbélyegzése, az ellenzék általános hazaárulónak minősítése, ezzel a nemzetfogalom kisajátítása
- félelmek generálása, általában az idegengyűlölet tudatos erősítése
- az ellenzék idegenszívűnek minősítése és minden ellenzéki kísérlet államrenddel szembeni fellépésnek titulálása
- a külső és belső ellenség szerepének, hatalmának és céljainak felnagyítása, torzítása, amiket általában összeesküvés-elméletekkel oldanak meg, ám a kijelölt ellenség mindig kevés reális veszélyt jelent, különben fennáll a veszély, hogy visszaüt
- „a küzdelemért él és nem az életért küzd”, a lényeg a háborús hangulat, a mozgósítás, amivel a híveket ugrásra készen lehet tartani
- „tömegelitizmus”, azaz populista és elitista egyszerre, élen a Vezérrel
- hősiesség kultusza
- szexizmus, a fasiszta rendszer hangsúlyozza a „férfiasságát”, miközben a nők szerepe a családra redukálódik
- közösségelvűség akár az egyéni szabadságjogok teljes elvetésével, ám a közösség érdekeit egy szűk kör nyilatkoztatja ki
- a fasiszta rendszer mindig a többség akaratára hivatkozik, minden ellenérvet erővel söpör le az asztalról
- a parlamentarizmus elvetése, mivel a többség akaratának érvényesítéséhez elegendő egy szűk uralkodó réteg, ami ismeri a tömegigényeket és ki is elégíti azokat.
Ezek közül melyik nem jellemző a Fideszre?
66%
Azt az állítást tettem hogy Orbán 2000-ig a Liberális Internacionálé alelnöke volt. Ne beszélj mellé!
A Fidesz és a Jobbik helyet cserélt a politikai térképen. A nemzeti radikálisok ma már a Fidesznél vannak, csak nagyon elhanyagolható, jelentéktelen elmebeteg csoport akar még a Fidesznél is szélsőségesebb pártot.
Toroczkai most keménykedhet, de örülhet ha az új alakulata 5-10%-ot elérne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!