Szerinted lesz magyar bébi-bumm, ha Orbán szövetséget köt a nőkkel?
Nem valószínű.
Egy gyerek felneveléséhez valamivel több kell. Orbán két "szép" szeméért kevesen vállalnának gyereket.
Úgy pláne nehéz, ha pl a családfő külföldön dolgozik és egy évben otthon van kb egy hónapot.
nem sikerült megértened a lényeget.
Pontosan ezt, hogy mindig kevesebb gyerek született, mint amennyit szerettek volna a családok - EZT póbálják megváltoztatni azal, hogy segítséget adnak ahhoz, hogy megszülethessenek azok a gyerekek, akiket AKARNAK.
Ha te 1 gyereket akarsz, akkor annyi gyereked lesz és kész. De ha egy pár 3 gyereket szeretne, de a lakás vagy pénz problémák miatt 2 gyerekkel férnek el és vissza kell már mennie a nőnek is dolgozni, mert scak úgy élnek meg, akkor igenis nagy segítség a CSOK és az adókedvezmény, lehetővé teszi, hogy megszülethessen a vágyott 3. gyerekük is. Másnak meg más lesz fontos, pl a részmunkaidő.
A kormány nem tud megtenni semmit mások helyett, azonban előteremthet (sőt ez a dolga) olyan környezetet, amiben megvalósítható. A járulékok mértékének változtatása pl. hozzásegítheti a vállalkozásokat a több részmunkaidős állás megvalósításához.
A 4 éves ciklusoknál pedig egészen jól látszik, hogy az első Orbán kormány családpolitikai intézkedései után megnőtt a születésszám, előtte a bokros csomag teljesen visszavetette és utána a családi adókedvezmény eltörlése megint megtorpantotta. A második Orbán kormány intézkedései ismét lassú növekedést okoztak. Egyértelmű helyzet.
Értem én, hogy a ballib kormányokat veszed alapnak, akik semmire nem voltak képesek - csak jó ha tudod, hogy ők voltak tehetségtelenek és nem a feladat volt lehetetlen. Nem úgy kell tenni, mintha kormányoznának és akkor változnak a dolgok, javulnak.
Hogy nem egyik pillanatról a másikra? Hogy nincsen csoda? Azt vártál volna? Mert én nem.
Törődj bele, hogy javulnak a dolgok - lassan de stabilan és folyamatosan, ezt az emberek is érzik és tényleg megszületik egy csomó gyerek, akikre csak vágytak de korábban nem lehetett.
"nem sikerült megértened a lényeget."
Te nem értetted meg szerintem. Orbán kifizette a gyerekedet tehát ő rendelkezik felette, mégha nem is akarod ezt tudomásul venni.
Csak mert te eladod magad azzal ha valamit kapsz, attól ez még nem lesz igaz másokra is.
Szánalmas próbálkozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!