Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért megy külföldre minden...

Miért megy külföldre minden fiatal, amikor itthon már nettó 1 millióért sem találnak pl. szakácsot a Balatonnál?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

Már a papírt sem kérik meg semmit, akkora munkaerőhiány van, hogy egy szakácsért már havi 1,1-1,2 millió forintért megy a licit. Aki itthon maradt, az ennyit kereshet már. Egy felszolgáló (amihez tényleg, még 8 általános se kell) meg nettó 500-700 ezer forintot is hazavihet és még szállást is ellátást is kap.

Ilyen a helyzet Magyarországon.

Mégis azt látom, hogy szinte mindenki szalad ki külföldre azért az 1000-1200 Euro-ért amit kint ezért, vagy ilyesmi munkáért kapnak. (Sokszor sokkal aljább és gusztustalanabb munkáért, amit a helyiek nem vállalnak el).

De miért?

2018. máj. 31. 16:48
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
29%
Én voltam a balatonon felszolgáló. Havi 500-600 órával én egy köcsög lábtörlője sem leszek, és moslékot sem fogok felszolgálni egy németnek sem. Inkább el vagyok havi 700-ért londínerként ausztriában. Kedvezményesen lakom a szálloda üress szobáiban és kajálhatok szinte ingyen. Rendezvényekkor leeseik még egy 100-150 huf értékű borravaló. Persze annyit teszek hozzá, hogy anyanyelvi szinten beszélem a németet és angolt.
2018. máj. 31. 17:43
 12/34 anonim ***** válasza:
37%

"Egyébként, a tényeken felül, amit leírtam, azok is magukba nézhetnek, akik írják le magabiztosan, hogy "mese", ezzel levéve a felelőséget saját sikertelenségükről és alacsony jövedelmükről."

Szövegértelmezés, szövegértelmezés, szövegértelmezés! Az írtam, hogy ez egy bulvár, mint amikor hír volt, hogy nettó 350 ezres fizetést kínál egy pénztárosnak egy multi. Aztán kiderül, ha utánanézel, hogy egy ilyen állás van csak Szombathelyen, csak tíz év tapasztalattal várnak jelentkezőket. Ugyanez van itt is, most a sajtó kiragadott egy ilyen példát és a drága kérdezőnk, máris megfújta a mesét köré, hogy micsoda itt a jólét, és bezzegazeurópábanmindenkicsaknyomorog.

2018. máj. 31. 17:48
 13/34 Koplárovics Béci ***** válasza:
67%

"A nagyobb éttermek havi 800 ezer-1,2 millió forintot kínálnak internetes hirdetéseikben egy szakácsnak egy hónapr"

"a környéken 1000-1200 forintos órabért kínálnak a dolgozóknak"

Faxa. Kereshetsz 1 millát, havi 1000 óra munkával. Kár, hogy egy hónap 720 óra :)

Mellesleg az 1000Ft/óra a garantált bérminimumot sem éri el.

2018. máj. 31. 17:50
 14/34 anonim ***** válasza:
32%

"Havi 500-600 órával én egy köcsög lábtörlője sem leszek"

Attól, mert vállalkozik és sikeresebb, mint te, még nem lesz köcsög.

Ausztriában viszont az vagy, a magyar nem egy kedvelt nép, a londiner pedig nem egy tiszteletet érdemlő pozíció.

A 2000 euród pedig te is jól tudod, mennyire nem kiemelkedő bér ott... ;)

Bocsánat a személyeskedésért, de a köcsögözéssel Te kezdted.

Az 300+ra/hó egy "lehetőség", mindenki tudja, hogy mit vállal, ennek fényében kapja a honoráriumát is.

2018. máj. 31. 17:54
 15/34 anonim ***** válasza:
68%
"A 2000 euród pedig te is jól tudod, mennyire nem kiemelkedő bér ott... ;)" Nem tudom ti hol eltek, de 2000 netto Ausztriaban nagyon jo fiezetsnek szamit az atlagosnak mondhato fizetes kb 1300-1600 euro nettoba, 2000 euro az kb a jonak mondhato fizetes also hatara. Persze a vendeglatopairpan lehet taapszatallal jo nemet meg angol nyelvtudassal eg yidö utan elered a 2000 eurot, de azert is itt leszedik rolad a bört. Amugy nem kell megmagyarazni, en pl közepiskolai tanar vagyok Austriaban, osztrak diplomval, most kezdtem az összel es 1900 euro netto keresetem, es atöbbi baratom akik többsegnem jogaszok közgazdaszok staöbbi azok is kb igy keresnek.
2018. máj. 31. 18:00
 16/34 anonim ***** válasza:
62%
2000 euró nagyon is jó bér, nem tudom hol élsz
2018. máj. 31. 18:03
 17/34 anonim ***** válasza:
74%
Nekem fizethetnének akárhány milliót, akkor sem lennék szakács. Vannak céljaim, álmaim, amit teljesíteni szeretnék. Ha ehhez az kell, hogy külföldre menjek, akkor természetesen elutazok. Nem értem ezt a "nagymagyarkodást".
2018. máj. 31. 18:06
 18/34 anonim ***** válasza:
60%

A Balatonra még nyaralni sem mennék, nemhogy dolgozni.

Túlárazott igénytelenség, ami ott van.

Sok külföldi ország tengerpartja olcsóbb, mint a Balaton, és most nem Bulgáriáról, Romániáról, Koszovóról vagy Moldováról beszélek...

S azért egy tengert ne hasonlítsuk össze a zavaros, iszapos vizű Balatonnal...

2018. máj. 31. 18:06
 19/34 anonim ***** válasza:
81%
#18 vagy 10 éven keresztül jártunk 2 hetekre Horvátországba, senki se hitte el, hogy olcsóbban kijön mint egy balatoni nyaralás
2018. máj. 31. 18:08
 20/34 anonim ***** válasza:
66%

"Attól, mert vállalkozik és sikeresebb, mint te, még nem lesz köcsög.

Ausztriában viszont az vagy, a magyar nem egy kedvelt nép, a londiner pedig nem egy tiszteletet érdemlő pozíció.

A 2000 euród pedig te is jól tudod, mennyire nem kiemelkedő bér ott... ;)"

Mit vállalkozik? Azt, hogy kisepertük a sufnit és mindenféle szarból főztünk a németeknek hangzatos nevű moslékot? Daugozzon neki a szájbabazott kva anyja, havi 600 órában. Itt 180 órával meg van az a havi átszámított 6-700 ezer, amiből a kaja, lakhatás olcsó mert szállodában alszom. Te meg fizetsz egy genyó körfolyosós házért albérletbe 150-et és a cigányok fesztiváloznak...

2018. máj. 31. 18:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!