Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek van esélye bárkine...

Szerintetek van esélye bárkinek is belátható időn belül leváltani Orbánt és a Fideszt? Mennyire tudtok azonosulni az álláspontommal?

Figyelt kérdés

Én már úgy vélem,hogy egy új és friss arcnak kell előbukkania ahhoz,hogy a Fideszt letudjuk váltani. A többiekkel szerintem a baj az,hogy:

- Gyurcsány már leszerepelt miniszterelnökként illetve a ,,kígyózása" és az illuminált állapotú nyilatkozatai sem használnak sokat. Meg hát nem sokan kívánják vissza a Gyurcsány korszakot se,biztos nem abba van a hosszú távú jövő.

- Jobbik: Vannak kétségeim affelől,hogy Vona nélkül viszik valamire. Még a párt kettészakadása is a pakliban lehet. Na meg már rég be lett skatulyázva a Jobbik,hogy náci párt. A néppártosodás vitatott folyamata sok szavazatot hozott nekik,de már többet ezzel se tudnak szerezni szerintem. Mondom ezt úgy,hogy rájuk szavaztam.

- A Karácsony Gergely féle percemberek meg csak teszetoszáskodnak szerintem nem kell részleteznem mire célzok.

- A Momentum(ami a parlamentbe sincs benne) és az LMP is inkább rétegpártok bár ha a Jobbik válságba kerül még talán ők lesznek a ,,legesélyesebbek".

Én úgy gondolom,hogy valami új és friss szereplőnek kell felbukkannia. Még az se árt,ha egy sztár alkat mert a Fideszre is rengetegen csak Orbán személye miatt szavaznak. Leginkább egy Donald Trump-hoz hasonló viselkedésű alakra gondolok ezalatt...

De persze a Fidesz médiája lekaraktergyilkol és lejárat mindenkit akit veszélyesnek vél úgyhogy nemtudom lenne egyáltalán esélye valakinek...

Bocsi a kisregényért nem magamnak válaszoltam meg a kérdést mert a véleményetekre vagyok kíváncsi :)

2018. máj. 28. 16:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Belátható időn belül akkor, ha a jelenlegi ellenzéki elit eltakarodik a *ba. Akkor talán igen, ezekkel semmiképpen.

Orbán kb. 10 évet rakott bele abba, hogy a széttöredezett jobboldalt egyetlen párt alá hozta össze (KDNP-t hagyjuk..), és ezt kellene most az ellenzéknek megcsinálnia úgy, hogy az az 50%, aki nem a Fideszre szavazott, az szavazzon erre a másik nagy szövetségre. Csakhogy a másik oldalon egyelőre a láthatáron nincs egy másik OV, aki erre képes lehet.

Egy jó program ide édeskevés, ha valakik nem azzal foglalkoznak, amik minket érdekelnek. És ez alapvetően nem egy gazdaságpolitika (fontos, de kevesen értenek hozzá), hanem igenis a menekültek, az oktatás és az ... (annyira közhelyes, hogy már le sem írom). És erre nem igazán kaptunk az ellenzéktől megnyugtató válaszokat, leginkább saját magukkal voltak elfoglalva, a választó pedig "büntetett".

A médiafölény egyelőre nagyon jó a Fidesznek, de szerintem ez hamarosan el fog olvadni, mert az új generáció, akik még nem szavazhatnak, az már nem néz tévét, nem olvas újságot, olyan platformon tájékozódik, amire nincs a Fidesznek ekkora befolyása (sőt, online kifejezetten gyenge szerintem). Erre is rá lehetne hajtani.

Egy Fideszes 2/3-addal nagyon nehéz parlamenti keretek között bizonyítani, de a képviselői igazolvány, a mentelmi jog elég széles teret biztosít, hogy okosan éljenek ezzel, amíg ezt nem teszik, addig ha a világ "nem fordul keresztbe", addig itt változás ilyen téren nem hiszem, hogy lesz.

2018. máj. 28. 19:42
 12/17 anonim ***** válasza:

Nincs.

Viszont ennek indoklása rendkívül bonyolult és szerteágazó, ha nem csak paneleket akarunk mondani.

Kezdem azzal, az egyik ok te vagy kérdező. És persze minden hasonló vélekedés. Olvasd el gondosan. Minősítesz. Elfogultan. Leszólsz. A Fidesz megfelelő emberei ezt durvábban teszik, de a lényeg ez. A befolyásolás. Mert rengeteg a hiszékeny ember.

Nem a pártokkal van a baj. Van azokkal is, másképp fogalmaznék (mert ott is ezerféle ok van), de valóban bénák. Azonban akadtak, akik megtették, amit tehettek. Eredmény ezért nem lett, mert a mondanivalót be is kell fogadni. A társadalom erre nem volt vevő. Rosszul fogalmaztak, rosszul cselekedtek, de nem annyira, hogy ilyen eredménynek kellett kijönnie. Ez az embereken múlott, akiket lehet befolyásolni hamisan, akiket meg lehet venni, de főleg meg lehet félemlíteni. Ordít a főváros és vidék különbsége. Ezer az ok, de közöttük van egy nagyon fontos. A főváros nagy. Nem lehetséges az, ami vidéken igen. Komplett kis települések garmadáját egy egy ember tart kézben. Ismerik egymást. Munka akkor van, ha a "főnök" ad. És tudható, mikor ad. Van itt választás? Van, az élet, a megélhetés. Kit érdekel ilyenkor Orbán , Gyurcsány vagy más.

A "belátható idő" tudod mikor jön el? Ha eltakarítják ezeket az embereket, hogy a "választó" tényleg választhasson. És mikor takarítják el? "Karizmatikusan" soha. Az túl kevés. A természettudomány megválaszolja: a dolgok mindig a nagyobb erő irányába mozdulnak.

Aztán vagy megértetted, vagy nem.

2018. máj. 28. 19:52
 13/17 A kérdező kommentje:

Igen interneten már kicsit gyengébben áll a Fidesz. Az origo azért jelentős,de a 888-at már a józan gondolkodású fideszesek se veszik komolyan(ahogyan a kdnp-t és Rezsi Szilárdot se veszi komolyan senki egy nagyon begyepesedett réteget kivéve).

Viszont az igen nagy számú szegényebb népréteg milyen médiumokból ,,tájékozódik" ? M1,M2,TV2 meg ilyenek. Na ezek pont fideszes kézen vannak és tökéletesen alkalmasak,hogy az alacsony szellemi szintű néprétegeket megvezessék.

2018. máj. 28. 19:54
 14/17 anonim ***** válasza:

Két hónapja folyamatosan nyomjátok ezt a sok sületenséget, hogy a fideszre a vidéki képzetlen tahók szavaztak, hogy csak a köztévéből kapják az agymosást, a migránsozást, hogy szar az oktatás, csődben van az ország és az ellenzék csakis azért nem győzött mert nem fogtak össze.

És mi minden alkalommal megpróbáljuk elmagyarázni nektek, hogy a szavazók 50%-a nem vidéki tanulatlan tahó.

Hogy nincs az ország sem csődben, sem bajban, ha végre kinyitnátok a szemeteket és a ballibes ellenző nélkü körbenéznétek, akkor észrevennétek, hogy mennyit fejlődött, mennyivel jobb az élet. De hiába, megy a mantra újra és újra.

Addig amíg TI ilyenek vagytok, addig bizony nem fog rátok szavazni több ember, csak egyre kevesebb.

Mert az emberek okulnak - veletek ellentétben.

Látják és nem felejtik mit tettek a ballibek ezzel az országgal 3 alkalommal is. Hogy milyenek vagytok amikor bármire képesek vagytok a hatalomért, hogy sem elv, sem érték nem számít nektek, a szavazó csak addig ember, amíg hajlandó rátok szavazni. Ha másképpen dönt akkor azonnal tahó, bunkó, birka és agymosott. Látják ezt és nem felejtik 2020-ra sem.

Majd teszünk róla, hogy ne felejtsék el.

Az internet korában csak egy linkés látni lehet ahogyan egymást hibáztatják, ahogy verekszenek, mocskolódnak kedvenc pártembereitek. Ahogy a kígyók kígyóznak a legnagyobb prím szám mellett és amiket a tüntizőitek műveltek a köztereken. Látni lehet majd éppen úgy, mint a szemkilövetést, lovasrohamot, az őszödi beszédet.

Majd ha rájöttök arra, hogy a választó arra szavaz aki őt tartja a legfontosabbnak és a legértékesebbnek és aki arra kíváncsi, hogy neki mi a jó és azt akarja képviselni, na akkor lehet esélyetek.

De mivel erre képtelenek vagytok, marad nktek a sok mocskolódás itt a gyk-n.

2018. máj. 28. 22:06
 15/17 A kérdező kommentje:

Takács ZS: Oké az ország gazdasága és az életszínvonal lassan,de javulgat. Azért tegyük hozzá a Gyurcsány-kori szintnél nem nehéz jobban teljesíteni(nem tudom amúgy honnan veszed,hogy bárki aki itt válaszolt erre a kérdésre ballib lenne vagy netán én is az lennék). De vajon akkor mennyit javulhatna,ha nem lopnának 100milliárdokat ?

Viszont én nem is a gazdaságpolitika miatt haragszom a Fideszre,hanem az amúgy is rossz közhangulat szítása és a pökhendi stílusuk miatt. Az egészségügyet és az oktatást már meg se említem. Mint ha mentalitás tekintetében visszafelé lökdösnék az országot és nem előre.

A Kásler Miklós és Semjén Zsolt-féle vallási fundamentalisták és Németh Szilárdék paranoiás képzelgései vitákat és ellentéteket szítanak az emberek között.

Az oktatást is mintha fokozatosan butítanák le.

2018. máj. 28. 23:13
 16/17 moozygoo ***** válasza:
Ellenzék ide vagy oda nem lesz leváltás, elég úgy csavarnia a választási szabályokat hogy az mindig nekik kedvezzen
2018. máj. 29. 12:40
 17/17 anonim ***** válasza:

Kérdező

Szóval abban már egyetértünk, hogy a gazdaságot jobban működtetik, mint arra képesek voltak valaha is azok, akik most ellenzékként kormányra kerülhettek volna helyettük. Hogy az ország nincs csődben és egyre jobban élünk.

Ez jó.

Most már csak azt kellene belátnod, hogy ugyanez történik az oktatásban és az egészségügyben is - mert ez történik.

Ahogyan azt, hogy ha még úgy is lenne ahogyan állítod, hogy 100 milliárdokat eltüntettek, elgondolkodhatnál azon, hogy a jelenlegi ellenzék ballibes tagjai (akik nélkül most nem alakulhatott volna másik kormány és az összefogásra velük a többi ellenzéki párt is kapható volt, tehát elfogadták őket) mennyit kellett, hogy eltüntessenek, ha náluk még csak nem is épült, fejlődött az ország, hane egyre rosszabb lett - és még az imf gigahitelnek sem volt semmi látszata????

2018. máj. 29. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!