Szerintetek van esélye bárkinek is belátható időn belül leváltani Orbánt és a Fideszt? Mennyire tudtok azonosulni az álláspontommal?
Én már úgy vélem,hogy egy új és friss arcnak kell előbukkania ahhoz,hogy a Fideszt letudjuk váltani. A többiekkel szerintem a baj az,hogy:
- Gyurcsány már leszerepelt miniszterelnökként illetve a ,,kígyózása" és az illuminált állapotú nyilatkozatai sem használnak sokat. Meg hát nem sokan kívánják vissza a Gyurcsány korszakot se,biztos nem abba van a hosszú távú jövő.
- Jobbik: Vannak kétségeim affelől,hogy Vona nélkül viszik valamire. Még a párt kettészakadása is a pakliban lehet. Na meg már rég be lett skatulyázva a Jobbik,hogy náci párt. A néppártosodás vitatott folyamata sok szavazatot hozott nekik,de már többet ezzel se tudnak szerezni szerintem. Mondom ezt úgy,hogy rájuk szavaztam.
- A Karácsony Gergely féle percemberek meg csak teszetoszáskodnak szerintem nem kell részleteznem mire célzok.
- A Momentum(ami a parlamentbe sincs benne) és az LMP is inkább rétegpártok bár ha a Jobbik válságba kerül még talán ők lesznek a ,,legesélyesebbek".
Én úgy gondolom,hogy valami új és friss szereplőnek kell felbukkannia. Még az se árt,ha egy sztár alkat mert a Fideszre is rengetegen csak Orbán személye miatt szavaznak. Leginkább egy Donald Trump-hoz hasonló viselkedésű alakra gondolok ezalatt...
De persze a Fidesz médiája lekaraktergyilkol és lejárat mindenkit akit veszélyesnek vél úgyhogy nemtudom lenne egyáltalán esélye valakinek...
Bocsi a kisregényért nem magamnak válaszoltam meg a kérdést mert a véleményetekre vagyok kíváncsi :)
Azzal egyetértek, hogy jelenleg nincs az ellenzéki oldalon hiteles, karizmatikus politikus.
A karaktergyilkosság pedig nem oldalfüggő, mindenkinek számolnia kell vele, aki bárhonnan a porondra lép.
Alig 2 hónapja volt a választás, AKKOR lett volna lehetőség mást kormányra juttatni.
Legközelebb 4 év múlva lesz.
Nincs olyan, hogy "belátható" vagy nem belátható időn belül, pontosan 4 év múlva, a következő parlamenti választáson lehet legközelebb mást kormányra juttatni.
"Csak" jobban kell csinálni, mint a fidesz-kdnp.
Nincs.
Bármelyik párt (új vagy régi) csak egy picit is megerősödne, az állami propaganda lejáratná, lehazaárulózná, semmi esély egy állampárttal szemben (lásd Putyin Oroszországban).
2030-40ig biztosan nem lesz kormányváltás, bele kell törődni.
USA-ban két nagy párt van, és Trump az egyiknek volt a jelöltje. Magyarországon ugye az emberek 50-50 arányban szeretik illetve utálják Orbánt, tehát egy vadiúj "sztárnak" azért nagyot kéne alkotnia hogy az összes ellenzéki pártból vagy netán a Fidesztől elszívjon nyerjen...
Illetve a Jobbik, az LMP, és a Momentum is úgy jött létre, hogy az elitet akarja leváltani. Aztán össszessen a szavazók kb. haramda akit ez megszólított. Egy régi elitet és Jobbikot, LMP-t, Momementumot leváltó párt meg még gyengébb lenne.
Az ellenzéknek az a legnagyobb baja hogy az MSzP nem akar túl szoros kapcsolatba kerülni Gyurcsánnyal, a Jobbik/LMP/Momentum meg nem akar túl szoros kapcsolatba kerülni se az MSzP-vel, se Gyurcsánnyal (főleg a Jobbik nem). Szerintem az lenne a legjobb ha a Jobbik, LMP, és Momentum összeállna, az ellenzéki választók elfelejtenék az MSzP-t meg a DK-t (erre szerintem az MSzP szavazói hajlandóbbak lennének), netán néhány nem törzsfideszest is megszólítanának.
Alapevetően igazad van abban, hogy a mostani baloldali vezetőkkel nincs kormányváltás. Sőt , addig nincs, ameddig az mszp és a dk léteznek.
Viszont ez a karaktergyilkosság megint egy baloldali mítosz. legalábbis az, hogy ez csak a jobboldal eszköze volna. A baloldali sajtó ugyanígy megpróbálja lejáratni az ellenfeleit, amit a sértett fél karaktergyilkosságnak nevez.
A lényeg,amit màig nem sikerült megértenetek, az Orbántakarodj nem elég a kormànyváltáshoz. Ennél többre pedig 8 éve nem futja. Akinek ennyiből áll a politizálás,az megy a süllyesztőbe, nagyon helyesen.
Tehát még egyszer: nem az a lényeg,hogy ha Orbán azt mondja, hogy kék az ég, akkor ti azt mondjátok, hogy zöld, mert ettől még kék marad, viszont hülyét csináltok magatokból.
Őszintén szólva nem irigylésre méltó a helyzetetek.
A Fidesz médiafölénye miatt képtelenség. Hiába bukkan fel egy új arc, abban a pillanatban, hogy bárki veszélyt jelent Orbánra, ezerfelől kezdik ráönteni a szennyet. Vona Gábor gyakorlatilag olyan dolgokkal lett a végletekig karaktergyilkolva (meleg, muszlim), amikhez semmi köze nem volt, csupán a habonymédia jól adagolta.
Lehetetlenség leváltani, még 20-30 évig ebben kell élnünk. A Fidesz teljes mértékben túszul ejtette az országot, hiába jön a messiás, ha a nép rögtön kapát-kaszát ragad és elkergeti. Teljes reménytelenség van. Egy átlag pártnak maximum százmilliók állnak rendelkezésre a kampányhoz, a Fidesznek százmilliárdok.
Könnyen lehet,hogy az a bizonyos ember még az iskolapadot koptatja,vagy az oviban homokozik. Vagy nem is létezik ki tudja...
Lehet,hogy a szocializmusban nevelkedett generáció kihalásáig kell várni ezzel(na nem mintha azok között ne lennének tisztán látó emberek de azért van egy bizonyos utóhatása Kádáréknak amin ma se vagyunk teljesen túl,míg a hasonló szintről induló Csehország és Szlovénia például igen).
A Fidesz nyomasztó média fölénye szerintem igen is sokat számít,kb. arra nem fogják rá hogy Soros-ügynök akire nem akarják. És a nép jó része sajnos beveszi a dumáikat,ezért gondolom hogy a társadalomnak se ártana felnőni a dologhoz.
A Fidesznek nincs médiafölénye, ez nettó hazugság.
Egyébként 2010-ben is kétharmaddal nyert, kb. 90%-os BALOLDALI médiafölényben.
"A Fidesz nyomasztó média fölénye szerintem igen is sokat számít,kb. arra nem fogják rá hogy Soros-ügynök akire nem akarják."
Szerintem elég sokat lehet a médiában olvasni arról, hogy milyen rossza a Fidesz alatt az oktatás, az egészségügy illetve a korrupcióról is bőven lehet olvasni. Úgy gondolom, hogy bőven lehet Fidesz ellenes tartalmat találni a médiában. Karaktergyilkolást meg Orbán Viktor ellen is csinálnak: https://www.youtube.com/watch?v=xxU4GH5U-QE
A kérdésre pedig: Esélye szerintem minden induló pártnak van, más kérdés, hogy leváltja e valamelyik a Fideszt, vagy nem. A jelenlegi ellenzéki pártoknak is lehet esélyük rá, viszont ők szerintem sokak szemében hitelüket vesztették. Szerintem ha létrejönnek új pártok, sokaknak talán velük is bajuk lehetne, pl a Momentum 2015 ben lett alapítva, mégis szerintem sokan utálják őket és/vagy Fekete-Győr Andrást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!