Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy lehetne javítani a...

Hogy lehetne javítani a gyerekvállalásról alkotott képen?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=yFqZuRw_oDI

Sokan láttuk tegnap óta ezt a videót.

Egyrészt tényleg felháborító a kioktató hangneme, és a hihetetlenül tuskó stílusa, de nekem legalább annyira nem tetszenek a hisztérikus reakciók sem (lásd kommentek alatta). Miért kell (szó szerint) kiönteni a fürdővízzel a gyereket is? Tényleg nem tetszik, amikor úgy állunk hozzá a (majdani) gyerekhez, mint valami szörnyű teherhez, ami elveszi a szabadságunkat, nem tudjuk tőle "kiélni magukat". És tényleg egyre többen érzik úgy, hogy kiüresedett az életünk, amit mindig ideig-óráig töltünk ki valamivel. Más is érzi úgy, hogy valamit tenni kéne azért, hogy kicsit értékeljük jobban az emberi életet? A sajátunkét és másokét egyaránt. És becsüljük meg kicsit jobban azt, aki felelősséget vállal (bármilyen téren). Szerintem a mentalitásra kell hatni valahogy, és ez tényleg segítene valamit a demográfiai helyzetünkön - amivel márpedig foglalkozni kell, nemcsak nekünk, hanem egész Európának.

(Tudom, hogy sokaknál csak egzisztenciális akadálya van, nem róluk beszélek.)

21 éves vagyok amúgy. Felőlem mondhatjátok, hogy nincs jogom erről beszélni, amíg nincs személyes tapasztalatom gyerekvállalással, de engem érdekel, hogy mi lesz Magyarországgal, sőt, általában a nyugati civilizációval. De akinek már van gyereke, vagy esetleg vállalt fel konfliktust ez ügyben (pl. szülőkkel, párotokkal) - hogy éltétek meg mindezt, mit tudtok tanácsolni, hogy többen kövessék a példátokat?

Minden választ köszönök, különösen a leginkább érintett korosztálytól, késő húszasoktól-harmincasoktól :)

(Direkt nem a Politika kategóriába tettem, mert ez jóval több annál.)

2018. máj. 26. 13:58
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
0%
És melyek ezek az okok? Merthogy, mint rámutattam, az anyagi, teherbírási korlát nem állja meg a helyét.
2018. máj. 26. 18:11
 12/30 anonim ***** válasza:
96%
Felelősségteljes ember nem vállal gyereket, amíg ilyen hulladék az oktatás és az egészségügy.
2018. máj. 26. 19:05
 13/30 anonim ***** válasza:
3%
Minél fejlettebb egy ország, annál önzőbbek az emberek és gyereket is kevesebbet vállalnak, nem sok van hátra ennek a kapitalista nyugatnak.
2018. máj. 26. 19:09
 14/30 anonim ***** válasza:
94%
#9: Attól hogy valakinek diplomája van, attól még nem biztos hogy hú de jól keres. Attól hogy te magasan átlag felett keresel, más még nem biztos. Az első két mondatod utáni rész pedig mellébeszélés és dicsekvés, nem illik a témához (szerény körülmények között élők gyerekvállalása) az hogy te milyen baromi jól keresel és így három gyereked van.
2018. máj. 26. 19:35
 15/30 anonim ***** válasza:
94%
Általában a bugrisok, kikakálnak 5-10 gyereket. Ezt átlagolva, van itt kedv. Az más kérdés, hogy sosem lesz ezekből se jómunkás ember, se adófizető...
2018. máj. 26. 21:40
 16/30 anonim ***** válasza:
94%
Hát, nem tudom, de aligha ilyen videókkal.
2018. máj. 26. 23:20
 17/30 anonim ***** válasza:
0%

"#9: Attól hogy valakinek diplomája van, attól még nem biztos hogy hú de jól keres. Attól hogy te magasan átlag felett keresel, más még nem biztos. Az első két mondatod utáni rész pedig mellébeszélés és dicsekvés, nem illik a témához (szerény körülmények között élők gyerekvállalása) az hogy te milyen baromi jól keresel és így három gyereked van."

1. A diplomások átlagkeresete a legmagasabb, ez statisztikailag igazolt tény.

2. Egészen konkrétan a témáról írtam, egyúttal válaszoltam egy korábbi felvetésre. Az, hogy neked ebből mi akadt be, a te problémád.

3. A kérdés NEM a szerény körülmények között élők gyermekvállalása, ezen a kifogáson egyébként is túlléptünk már. Idézet a kérdésből: "Szerintem a mentalitásra kell hatni valahogy, és ez tényleg segítene valamit a demográfiai helyzetünkön - amivel márpedig foglalkozni kell, nemcsak nekünk, hanem egész Európának.

(Tudom, hogy sokaknál csak egzisztenciális akadálya van, nem róluk beszélek.)"

Esetleg koncentrálj erre, ha nem megy, akkor nem kell kommentelni.

2018. máj. 26. 23:32
 18/30 anonim ***** válasza:
56%

"Felelősségteljes ember nem vállal gyereket, amíg ilyen hulladék az oktatás és az egészségügy."

Én még kiegészíteném azzal,hogy a társadalom milyensége sem elhanyagolható.

Egy ilyen társadalomba,mint a magyar,aminek többsége irigy,rosszindulatú nem is érdemes.

Németországba pl a dolgozó emberek azt sem érdekli,ha valaki szociális segélyen él(bár nem büszkék rájuk,de nem is piszkálják őket),nálunk meg még a leszázalékolt emberektől is elvennék a támogatást sokan.

A munkahelyeken mindenki fúrja egymást,azt nézi,hogyan rúghat hátba másokat a legkisebb előnyökért is.

Felfelé nyal,lefelé tapos.

A társadalom alsó részeit megveti,lenézi,akik pl fizikai munkát végeznek.

2018. máj. 27. 00:18
 19/30 anonim ***** válasza:
91%

"Minél fejlettebb egy ország, annál önzőbbek az emberek és gyereket is kevesebbet vállalnak, nem sok van hátra ennek a kapitalista nyugatnak."

Érdekes módon nem ezekben az országokban fogy a népesség legjobban,hanem keleten.

Oda mennek bevándorlók,lehet valakire építeni.

Ide meg nem akar jönni senki,meg nem is látnak szívesen itt idegenek,mert a társadalom többsége idegengyűlölő.

2018. máj. 27. 00:21
 20/30 anonim ***** válasza:
0%
Erre az adekvát meghatározás a "süket duma", kedves utolsó.
2018. máj. 27. 00:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!