Honnan ered az a városi legenda, hogy van itt munkahely az országban?
"Persze, olyan hirdetés viszonylag kevés van, hogy 8 általánossal keresnek cégvezetőt, talán ez okozhatja a problémádat"
Nem ez okozza mivel van két szakmám, és egy technikumot is végeztem. 1 évig dolgoztam a Lübecki hajógyárban míg sikerült kinyögni a lakáshitelemet. Így, hogy nincs hitelem, és azt harsogják mindenütt, hogy munkaerőhiány van itthon, hát hazanéztem, és rájöttem nincs itt semmi.
Beadtam az önéletrajzom kb 20 helyre, ahol nagy a munkaerőhiány szakemberből. Kiderült, hogy ezeknek nem csupán munkaerő kell, hanem balek is egyben. Kéne nemzetközi minősítéssel hegesztő ugyan, aki rozsdamentes tartályokat tud hegeszteni röntgen alá, de 180-200 ezerért. Ha ilyen olcsó lenne az álmom, akkor valami "paprikajancsi" képző főiskolát végzek el anno, és beülök valahova tökös titkárnőnek...
"Pedig van, sőt az egyszerű szakmákból kimondottan munkaerőhiány van mint pl.: Ács, burkoló, kőműves, festő stb. Hiszed vagy sem de ezekben a szakmákban a fizetések az osztrák szintet is megközelítik"
Amiket említesz néhány alkesz kivételével mindd külföldön kamatoztatja a tudását. Az senkinek nem okoz gondot ha egy jogász 5 perc pofázásért el kér 35 ezret, de egy kőművestől már mindenki sajnál 15 ezer napszámot.
Mint javasoltam, tedd helyre a fogalmakat.
A maszek, a MAgán SZEktor rövidítéseként keletkezett még a szoci rendszer végefelé egy humorista által és megragadt a közbeszédben.
Egyáltalán nem a fekete munkát jelenti, hanem azt, aki nem állami vállalatnál, alkalmazásban végezte a munkáját, hanem kisvállalkozóként. csak akkor más volt a hivatalos elnevezése.
Ma a legtöbb kisiparos ugyanolyan, mint az akkori maszekok. a saját maguk főnökei vagy éppen pár ember dolgozik együtt vállalkozásként.
Ettől teljesen független a fekete munka és pont a mostani könnyített adózási rendszerben nem éri meg egy ilyen kisvállalkozónak feketén dolgoznia, mert egyszerű és nem kitermelhetetlen adó és járulékfizetéssel teljesen legálissá válik a jövedelme és még a nyugdíjra, tb-re is jogosult lesz vele.
"Tisztán látszik, hogy nem vagy te se hegesztő, se semmi."
Ha te mondod... Fő, hogy érezd jól magad:D
Itt a délkeleti országrészben valóban nagyrészt csak minimálbéres gyári munkák vannak, építőipari munkák szakmunkás minimálbérért, és persze a jó öreg 54 ezer forintos közmunka. Jobban csak a rutinos szakemberek tudnak megélni, meg azok, akik hátszéllel jutottak be egy jó helyre.
Szóval ez a régió eléggé katasztrófális ezen a téren. Ha Szeged nem volna ezen a részen, akkor állítom, hogy ez a rész is ott lenne a legfejletlenebb északkeleti megyék között.
Mondjuk én alapban nem értem, hogy a Kérdező egy ilyen professzionális szaktudással nem tud elhelyezkedni, csak gombokért, amennyiben valós amit írt.
Akiket hegesztőket ismerek, azok mind gennyesre keresik magukat és akkor a CNC-ről még nem is beszéltem.
Pest megyei faluban élek, ahonnan mindenki Bp-re jár dolgozni.
A szomszédasszonyom takarítani jár (céges!) és 200ezer körül keres, a másikuk meg nyugdíjas biztonsági őr 250ezer körül, igaz ez utóbbi hétvégén is dolgozik, napi 10-12 órában.
Akik a faluban maradtak és dolgoznak - nagyrészt tanulatlanok - azok a 6 km-re levő üzemben elektronikai mütyüröket szerelgetnek, ülve, 8 órában, 180ezerért és busz hozza-viszi őket.
De körbe vagyunk véve újabb és újabb üzemekkel, ahol a képzetlenek is becsületes munkával rendesen keresnek.
Így totális képtelenségnek érzem a Kérdező által emlegetett 120-180ezret, vagy valami egyéb baj van vele.
18-as vagyok és a pufajkás válasza alapján látom, hogy elnéztem, 180-200ezret írtál.
Nos, az is molyfing, a lényegen nem változtat.
Változatlanul az a véleményem, hogy valamiért a hiba nálad keresendő. Talán csak annyiban, hogy nem tudod magad megfelelően menedzselni, vagy pocsék az önéletrajzod.
Esetleg nem adsz a megjelenésedre, vagy éppen túl nagyképűen viselkedsz. Ne sértődj meg, ezek csak tippelgetések egy ismeretlenről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!