Miben nyilvánul meg az embereknek az, hogy esetleg jobban élnek, mint azelőtt valaha? Csak mert a magasabb fizetés és a jobb munkahely a kormányváltás esetén is ott lett volna vélhetően, ehhez semmi közük.
Áfa csökkentések az elmúlt ciklusban:
sertéshús
csirkehús
tojás
hal
internet
vendéglátás
egészségügyi termékék
lakások
Szégyen, hogy ilyen tájékozatlan vagy, hogy erről semmit sem tudsz.
Lehet, hogy a te oktatásod se térül meg soha, mégis kötltöünk rá... :) A nemzetközi renedezvények hírnévfokozó hatása nehezen mérhető-számszerűsíthető.
Röviden és nagyon leegyszerűsítve például abban, hogy az eredetileg is magas fizetésemből lényegesen többet kaptam kézhez nettóban a kormányváltás után. A béremelések pedig a versenyszférában, magasabb szinteken is éreztetik a hatásukat.
Amúgy aki az úszóvébé megrendezését negatívumnak tekinti, az hülye. Az áfahisztiről nem is beszélve.
Te nagyon nagy lúzer lehetsz, az én boltomban több ezer Ft-tal csökkent a lazac kilója). Mi a franc az a Lokál? Továbbá itt az áfa mértékéről volt szó a manipulatív kérdésedben, ezt bebuktad. :)
A lakásárak meg azért magasabbak, mert egyre nagyobb a jólét, és az emberek egyre többet tudnak érte kiadni. Az én lakásom piaci ára is felemnt vagy tzmillióval az elmúlt pár évben, most szomorkodjak? :) Szóval ezt is. :)
Na jó, azt hiszem, a gondolkodó réteg már bepakolt a bőröndbe, inkább érdemes olyan embereknek feltenni kérdést, akiknek nem az Éjjel-Nappal Budapest jelenti a színvonalat.
Basszus, ha őseink tudták volna, hogy ezért adják életüket. Ejj. :/
A lakásárak azért magasabbak, mert a külföldiek jobban meg tudják fizetni, a magyarok jólététől ez független. Kereslet és kínálat, az, hogy kinek adják, az már mindegy.
Ugye nem közgázt tanultál? :/
A reálbérek folyamatosan növekednek amióta van róla statisztika, ez alól csak néhány nagyobb horderejű esemény kivétel, mint pl. egy-egy háború vagy gadasági válság. A világ globálisan is egyértelműen egyre jobb hely, jobb az eü. ellátás, olcsóbb és könnyebb élelmiszerhez jutni, kevesebb a háború.
Ami rosszabb lett, hogy nagyobbak a társadalmi különbségek, azaz a gazdagabbak sokkal gazdagabbak és ezáltal sokkal jobb életre van kilátásuk, míg a szegényebbek csak kisebb mértékben gazdagodtak.
Ehhez valóban nincs sok köze az adott kormánynak, legfeljebb gyorsítani vagy lassítani tudják a növekedést, illetve ahogy fentebb írtam, egy-egy kivételesen nagy elkrás kell ahhoz, hogy ténylegesen visszavessék a társadalmat.
Szóval valóban jobban élünk mint valaha, de élhetnénk jobban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!