Trianon előtt állítólag nemzeti törekvéseik voltak azoknak a népcsoportoknak, amelyek elrabolták Magyarország egy jelentős részét főleg nyugati segítséggel. Itt beszélhetünk-e bűncselekményről? A többi lent.
*1
De ismerős a szöveg. Honnan is? Ja, megvan
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__egyeb-kerdesek__931..
:D
"Szerintem a történészek tévednek."
Amennyiben a tudományos igényességű kutatómunkádat publikálod, mi történészek majd megvitathatjuk a nem sok alapot bíró elméleteted, de addig a "szerintem" jellegű kijelentésekkel nem nagyon lehet mit kezdeni.
Amúgy nem tudom megvolt-e nyolcadikban, de volt egy első világháború, ahol el akartuk rabolni mások területeit, de gyengék voltunk és végül tőlünk vették el a honfoglaláskor elrabolt területeink egy részét.
"1920 előtt nácik. Minden bizonnyal."
Ha 2018-ban lehet nácizni, akkor miért ne lehetne 1920 előtt is?
"Trianon az egyenes ági következménye egy vesztes háborúnak AMI!!!évszázados antidemokratikus nemzetiségi, mobilitási politika, ami legtöbbször még etnicista is, után történt."
Olvasni kellene az igazi magyar történelmet is, nemcsak a magyarellenes hazugságokat. A XIX. században sehol sem volt Európában olyan liberális nemzetiségi politika, mint Magyarországon. Nem a mostanival kell összehasonlítani, hanem azzal, ami akkor dívott Európa legtöbb országában, vagyis az asszimilációval. Abban végül is igazad van, hogy a nemzetiségi politikánknak (is) köszönhettük Trianont: sajnos mi nem törekedtünk asszimilációra, ezért a beáramló tótok, oláhok, szerbek túlszaporodták a magyarokat a külső országrészekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!