Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok arról, hogy...

Mit gondoltok arról, hogy évről évre növekszik azoknak a magyar fiataloknak a száma, akik már a felsőfokú tanulmányaikat is külföldön folytatják?

Figyelt kérdés

[link]

A kormány egyre inkább korlátozza a hozzáférését.De, ugyebár mindig vannak kiskapuk, egyik ilyen a külföldi felsőoktatási intézmények.

Nyugat-Európában sokkal jobb a felvételi rendszer, aminek a lényege, hogy 1-2 szakot kivéve (orvosi) a felvételi abból áll, hogy motivációs felvételi elbeszélgetésre mész, meg leadod az érettségidet, melynek az eredménye nem számít, egyedül a motivációs elbeszélgetés a döntő.

Egyes szakokon van felvételi teszt is, de gyakoribb, hogy csak felvételi elbeszélgetés van.

Ausztriában, Németországban, Hollandiában így működik, másutt nem tudom.

Amikor ezt elmesélem Magyarországon és mondom, szerintem ide is ilyen kellene sokaknak vérben a szeme és mondják a szokásos marhaságot "dehátakkormindensuttyódiplomáslenne".Erre én azt mondom, na és?

Egy modern gazdaságban a GDP jelentős részét a szellemi munkások adják, főleg diplomások, a 19. században, 20. század elején adták csak fizikai munkások, utána fordult a világ.A sok szociban nevelkedett ember nem igazán érti.

Sem Hollandia sem Ausztria nem omlott még össze, sőt a felsőoktatásuk magasabb színvonalú,gyakorlatiasabb,mint a magyar.

Nyilván, szükség van szakmunkásokra,viszont olyanokra, akik azért mentek annak, mert szakik akartak lenni és nem azért, mert nem voltak elég okosak magasabb tanulmányokhoz.

Én például Magyarországon diplomáztam közgazdászként, a mesterképzést meg Ausztriában csináltam, nem pepecseltek annyit az átmenettel, szinte olyan volt, könnyebb volt, mint magyar egyetemre jelentkezni.

Aztán ott vannak az árak, Magyarországon ezért a nem túl magas színvonalú oktatásért sok pénzt kell fizetni, egy jobb egyetemen a gazdász szak van 300 ezer forint/félév is.Ez nem más, mint egy pofátlan rablás,lehúzás.Tessék visszaállítani.

Ausztriában egy féléves tandíja, 120 ezer forintnyi eurónak felel meg és még magasabb minőségű oktatást is kapsz.

Ezek az okok amiért, aki teheti külföldön tanul inkább.Magyarországon nem éri meg.

2018. máj. 11. 18:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

"az ilyen Kásler-féle moslékok döntenek a jövő generációjának oktatásáról, ami elég szomorú."

A Kásler nevezetű hülye kijelentéseit leszámítva többre vitte mint amire te fogod is valaha.

2018. máj. 11. 22:05
 12/16 anonim ***** válasza:
Èn inkàbb azon aggòdok, hogy egyre nagyobb arànyban lesznek akik a tanulmànyaik befejezèse utàn nem jönnek majd vissza. Ne èrtsetek fèlre, nem tőlük sajnàlom a kint maradàs lehetősègèt ès azt sem mondom, hogy mindenki kint marad, de ha tènyleg egyre többen döntenek ùgy, hogy nem jönnek vissza, annak bizony èrezhető hatàsai lesznek az orszàgra nèzve ès inkàbb negativ hatàsok lesznek, mint pozitiv.
2018. máj. 11. 22:41
 13/16 anonim ***** válasza:

"Èn inkàbb azon aggòdok, hogy egyre nagyobb arànyban lesznek akik a tanulmànyaik befejezèse utàn nem jönnek majd vissza." Azt is megkene vizsgalni, hogy pontosan mit tanulnak, mert Nyugat-Europaban (is) nagyon sok szakon tulkepzes van, elsösörban humanszakokon, de reszben a jogi es gazdasagtani szakokon is. Pl Nemetorszagban közgazdaskent mesterrel, ha nem akarsz nevetseges fizetesert elhelyezekdni,(ha egyaltalan eltudsz) vagy ha egyaltalan tanulsz munkat az egesz onna indul majdnem kitünö egyetemi jegyek, legalabb 2 szemeszeter külföldön perfekt angol, es meg legalabb 2 idegennyelv közepszintne vagy meg egy perfekt.

Egyebkent azt is eredmees lenne elaszmaolni, hogy tenylegsen hanyan vegzik el külföldön az egyetemet, akik beiratkoznak az egyetemre....

2018. máj. 11. 23:32
 14/16 anonim ***** válasza:
Végülis, ha külföldön tervezik az életüket, logikus döntés.
2018. máj. 12. 02:13
 15/16 anonim ***** válasza:

A felsőoktatás nem való mindenkinek. Én sem értek azzal egyet hogy boldog-boldogtalant a felsőoktatás felé tereljünk.

A probléma azonban az, hogy itthon a szakközépiskolák (szakgimik) és a szakközépiskolák (szakmunkásképzők) néhány kivételtől eltekintve pocsék színvonalúak. Szakközépbe meg általános nézet szerint csak a lusta, tanulni nem akaró, buta gyerekek járnak. Ezért sokan szégyellik az ilyen iskolákat. Nem arról szólnak az iskolák, ami a nevükben is benne van, hanem hogy gyűjtőiskolaként működjön.

Emiatt mindenki - aki csak teheti - gimibe akar jelentkezni.

2018. szept. 29. 14:34
 16/16 anonim ***** válasza:

2: Mire gondolsz?

A többség nem fizet tandíjat.

Egy embert eltartani és a könyveit, fénymásolását, utazását, nyelvvizsgáját stb. fizetni sem 2 fillér, az igaz, de távol áll a havi többszázezertől, még havi 90 000-ből is kijön.

2018. okt. 20. 02:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!