Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Büszke vagy arra, hogy Magyar...

Büszke vagy arra, hogy Magyar vagy?

Figyelt kérdés
2018. máj. 10. 21:29
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
62%

Kérdező, nem ülök fel a gyenge provokációdnak.

Feküdj le lassan, holnap iskola. :))

2018. máj. 10. 22:02
 12/24 anonim ***** válasza:
50%
Büszkének az elért eredményekre, sikerekre kell lenni, nem arra hogy valaki hova születik.
2018. máj. 10. 22:03
 13/24 anonim ***** válasza:
63%
Igen.
2018. máj. 10. 22:24
 14/24 anonim ***** válasza:
58%

Ahogy az egyik kedvenc dalszövegem is mondja: "Love your country hate your government"

Attól mert egy retek a kormányunk, sok a tahó, csóró mindenki, attól még Magyarország igen is szép és jó hely! Szépek a tájak, jók a kaják, jó az éghajlat, szépek a nők és a világ is sokat köszönhet nekünk.

2018. máj. 10. 22:42
 15/24 anonim ***** válasza:
35%
Egyre kevésbé!
2018. máj. 10. 22:58
 16/24 anonim ***** válasza:
56%

Sose értettem ezt. Miért kéne büszkének lenni? Ha osztráknak születek, akkor azt kérdeznéd, hogy arra vagyok-e büszke? Ha franciának, akkor arra legyek büszke?

Ebbe születtem, nem saját érdemem, hogy büszkeséggel töltsön el.

Egyébként, ha ennyire büszke vagy, akkor legalább írj helyesen. A magyar ez esetben melléknév és nem tulajdonnév, tehát kisbetűvel írandó.

2018. máj. 10. 23:10
 17/24 anonim ***** válasza:
63%
Én külföldön angolul vagy németül beszélek, hogy ki ne derüljön, hogy az elmebeteg tolvaj király országából származom...
2018. máj. 10. 23:54
 18/24 anonim ***** válasza:
70%

'Egyébként, ha ennyire büszke vagy, akkor legalább írj helyesen. A magyar ez esetben melléknév és nem tulajdonnév, tehát kisbetűvel írandó.'

Tudja nagyon jól, csak nagymagyarkodni/trollkodni akart egyet.

2018. máj. 11. 01:04
 19/24 anonim ***** válasza:
80%
Miért kell nagybetűvel írni?
2018. máj. 11. 01:41
 20/24 anonim ***** válasza:
28%

Én különösebben nem. Inkább néha hátránynak érzem az ország jelenlegi külföldi megítélése is eléggé nem ad okot a büszkeségre, meg hogy a kontinens talán legkorruptabb országa vagyunk az sem. A kultúrát ne keverjük ide szerintem, mert azt egy külföldi is szeretheti akár.

Én mindig az egyén sikereiben hittem, emberek elért érdemeit elismerem és tisztelem, de hogy valaki egy adott országba születik, az önmagában még nem ok semmilyen büszkeségre szerintem. Ha pár a száz kilométerrel odébb születek, akkor most engem is szőröstalpúznának gondolom... Majd, ha ad ez a nemzet bármi okot arra, hogy büszke legyek rá, akkor majd az leszek, de addig nem. Ez a véleményem erről.

2018. máj. 11. 08:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!