Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kedves vidékiek : csak az...

Kedves vidékiek : csak az M1-est nézitek állandóan? Igaz az ellenzék számonkérése?

Figyelt kérdés

Már az X.-edik "értelmiségi" elemzést hallgattam a HírTV-ben, ahol kifejtették az elemzők, hogy nem tudjuk megállapítani, hogy ez a hatalmas 2/3 rekord részvétellel Orbán kitűnő politikai tehetségének köszönhető vagy csak annak, hogy alakossághoz nem jut el más csak az Orbáni média.

Én Bp-en élek és szinte csak az M1-et és az ECHO TV kiváló politikai elemzéseit nézem, ha bekapcsolom a TV-t egyáltalán. De nálam vagy 7:1-hez az emmenzéki média túlsúlya. Viszont vidéken valóban nincsen más média, sem tv, sem internet csak és kizárólag az M1?

Korábban azt hallottam az ellenzéki "értelmiségtől", hogy az M1-est nem nézi a kutya sem. Most viszont azt állítják csak azt nézik. Hogyan oldható fel ez az ellentmondás?

Köszönöm !

Valóban érdekel.

2018. máj. 5. 19:14
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
74%

Saját választásomból élek falun, úgy, hogy budapesti, 3 szobás belvárosi, magántulajdonú lakásom van.

Így nem tudom, hogy pestinek számítok vagy falusinak, de tojok is rá.

Szóval, UPC-m van, ahogy a faluban mindenkinek.

Ellenben nem a tévéből tájékozódunk, hanem a való életből. (nem, nem a ValóVilágból!)

Mondhatna a tévé bármit - ahogy az RTL meg, ATV, a HírTV - próbálkozik is - mégsem rohantunk az ellenzékre szavazni, hanem a saját tapasztalásaink alapján voksoltunk.

Ahogy legközelebb is fideszes lesz a falu, mert az ellenzékiek miatt csak egyre jobban összekovácsolódik a Fidesz tábor.

Köszönjük!:)

2018. máj. 5. 20:23
 12/29 anonim ***** válasza:
92%
Vidéki megyeszékhelyen élek, UPC kábeltévém van vagy 60 csatornával, bár ritkán nézem. Többnyire filmeket nézek az okostévémen külső vinyóról, youtube-ot, a fényképeinket, házi videóinkat. 500 megás a netem, inkább online tájékozódom, ahogy a hivatalos ügyeimet, befizetéseket stb. is lehetőleg így intézem. A SOTE ÁOK-n végeztem, 3 nyelvizsgám van és 139 az IQ-m. 1998 óta a Fideszre szavazok a hozzám hasonlóan kvalifikált családom és baráti köröm túlnyomó többségével együtt. A rendszerváltás óta hallgatom-olvasom, hogy a polgári jobboldalra a begyöpösödött, ostoba vidéki tapló szavaz, anno még a "mucsai" jelző dívott leginkább, amikor az észérvek elfogytak vagy sose léteztek. Eleinte bosszantott, hogy olyanok visítozzák ezt, akik a bokámig se érnek fel, most már csak szánakozva mosolygok rajta.:-)
2018. máj. 5. 20:26
 13/29 anonim ***** válasza:
90%
Egyáltalán nem nézek TV-t. Azt hiszed vidéken nincs internet? Faluból írok neked 120 megés netről.
2018. máj. 5. 20:27
 14/29 anonim ***** válasza:
63%

Kifejezetten nem szeretem Orbánt. Budapest és Miskolc közt oszlik meg az időm. Mindkét városban azt látom, hogy kifejezetten a jól kereső felső-középosztály szavaz a Fideszre, egyszerűen mert nekik kedvez. Ha még családos is az illető, akkor pláne.

Jobbik dettó (ott is divat azt állítani, hogy csak a nyolc általánost végzett turulb*szók pártja, de nem az).

Én nem szavazok rájuk, de ha visszajönne pl. az MSZP adórendszere, azzal én is meg lennék lőve.

Falvakban nem annyira tudom, mi a helyzet, de ahol közmunka van, ott a fideszes polgármester lehet az egyetlen munkaadó és félnek tőle.

2018. máj. 5. 20:56
 15/29 anonim ***** válasza:
81%
Nem, néha TV2-t is néznek.
2018. máj. 5. 21:07
 16/29 A kérdező kommentje:

# 1/ Nem minden vidéki tájékozatlan. Alapvetően a buta emberek szavaztak a fideszre akik irni olvasni se tudnak."

Akkor hogy tudták elolvasni kire szavaznak ? -.-

2018. máj. 5. 21:18
 17/29 anonim ***** válasza:
87%

Nem, nem igaz.

Sose nézek M1-et, de a környezetemben mások se.

Ez se igaz, hogy vidéken az embereknek nincs csak M1 bekötve.

Nem is értem, hogy ekkora baromságot hogy lehet ráhúzni több millió emberre.

2018. máj. 5. 21:57
 18/29 anonim ***** válasza:
90%

Természetesen nem igaz. Az RTL Klubot néző vidéki ismerőseim is a Fideszre szavaztak. Nyilván nem azért, mert az M1 álmukban megerőszakolta az agyukat, hanem azért, mert az ellenzéki pártokat alkalmatlan, dilettáns gyülekezetnek látják.

Ez a maszlag, hogy "mert vidéken csak az M1 van" a felelősség elkenése, amiért az ellenzék 4 év fingreszelés után megint nem bírt hiteles jelölteket állítani.

2018. máj. 5. 22:51
 19/29 anonim ***** válasza:
92%

┌ „Viszont vidéken valóban nincsen más média, sem tv, sem internet csak és kizárólag az M1?”

És gyertyával, petróleumlámpával, fáklyával világítanak, gémes- és kerekes kutakból van vizük, csak udvari budi van, csak földutak vannak, ökrösszekérrel közlekednek? És alig lehet találni írni-, olvasni-, számolni tudó embert?

Te jártál már vidéken, kérdező?

296 lakosú községben élek. A házunk a 0 kilométerkő szobortól, légvonalban, 189,6 km-re van. (Nem a nyugati határ közelében, hanem elmaradott térségként nyilvántartott helyen.)

Lehet választani a UPC és a Magyar Telekom szolgáltatásai közül.

TV-szolgáltatás tekintetében a legkisebb csomag a UPC-nél 33 digitális csatorna, plusz 6 HD csatorna. A Telekomnál 34 IPTV-csatornás a legkisebb csomag. És egyik szolgáltató sem az M1-et kínálja 33+6-szor, vagy 34-szer.

A másik jelenlétére való tekintettel mindkét szolgáltató jelentős árkedvezményt ad, így szinte minden házba be van vezetve valamelyik.

Jó minőségű az internet is, a vezetékes telefon lehetőséget meg szinte ingyen adják a csomagokhoz.

A 3 fő mobilszolgáltató mindegyike jó térerőt biztosít; és sokféle szolgáltatást.

Az utóbbi években, pályázattal, több csoportban, a „tanulók” számára ingyenes informatikaoktatás volt nyugdíjasoknak és kismamáknak.

És be van vezetve a villany, vezetékes víz, vezetékes gáz, van szennyvízcsatorna. Kevés ingatlantól eltekintve központi fűtés van (többnyire gázkazánnal, ritkábban vegyes tüzelésű kazánnal).

Van a hét minden napján nyitva tartó COOP vegyesbolt, posta, orvosi rendelő, szociális gondozó, 8 osztályos iskola (már majdnem minden osztályban digitális táblákkal; első osztálytól végig napi német nyelvórákkal; ötödiktől informatikaoktatással, negyediktől fakultatív módon lehet részt venni rajta, heti két órában), óvoda (ami fel van jogosítva óvodás kor alatti gyerekek fogadására is), „jegyzőség” (évekkel ezelőtti átnevezéssel: polgármesteri hivatal), kultúrház, szakkörökkel.

Hetente a házaktól elszállítják a kommunális hulladékot; kéthetente, heti váltásban, a zöldhulladékot, illetve az újrahasznosítható hulladékot. Ezekhez gyűjtőedényeket ingyen kapott minden háztartás.

De van a községben két állandó szelektív hulladékgyűjtő sziget is (üveg, papír, műanyag gyűjtőkkel).

Munkanapokon 29 időpontban indul busz a megyeszékhelyre. A reggeli és délutáni csúcsforgalom idején másodbuszokat közlekedtet a VOLÁN (két busz jön egyszerre, az adott menetrendi időpontban).

Ilyen elmaradottságban élünk. ┘

┌ Ami a szavazást illeti, a községi szavazókörben közel 70%-os volt a részvételi arány.

A FIDESZ-KDNP egyéni jelöltje kapta a legtöbb szavazatot, de a JOBBIK képviselője alig kapott kevesebbet.

Pártlistán pedig fordítva volt, a JOBBIK kapott – szintén kicsivel – több szavazatot.

Négy évvel ezelőtt is a FIDESZ-KDNP egyéni jelöltje kapta a legtöbb voksot (alacsonyabb részvételnél, jóval többet), akkor az ötpárti baloldali összefogás követte.

Idén, a szavazatoptimalizálás betette nekik a kaput, egyéniben csak DK-s jelöltre lehetett szavazni, MSZP-PÁRBESZÉD-esre nem. A szavazók nem köszönték meg, hogy helyettük döntik el, kire szavazhatnak. Alaposan előreléptették a JOBBIK-ot, ami az összes ezelőtti választáson eléggé lemaradt, legfeljebb harmadik volt. ┘

2018. máj. 6. 12:00
 20/29 anonim ***** válasza:
12%

Miért néznénk M1-et, sőt bármit is?

Hazaviszem azt a jól megérdemelt közmunkás fizetésemet ami 51 ezer forint, és utánna eljárunk lopni, ha nem fáradtam el nagyon. Ha nem dőzsöl az ember, mint tv-zéses energiapazarlás, akkor nagyon komoly ez az orbáni életpályamodell.

2018. máj. 6. 12:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!