Még mindig lehet venni feketepiacon diplomát?
Készülök az egyetemre, és a 3 éves szak közel 9 millióba fog fájni. Azon gondolkoztam, hogy ha már ilyen drága az egyetem, akkor mi tartaná vissza az embereket, hogy megvegyék feketepiacon? :D
Lehet hogy olcsóbban megkapják, és 3-4 évet spórolnak.
Persze az egésszel nem értek egyet, mert a papírt azt lehet hogy meg lehet venni, de a tudást azt nem.
Szóval eszembe sem jutott a könnyebb utat választani, de attól még áll a kérdés. Vajon mennek még az ilyen bizniszek Európában? Hogyan oldják meg egyáltalán, hogy ne tűnjön kamunak? Milyen egyetem nevére, vagy egyáltalán hogyan csinálják?
A másik meg, hogy ki az az eszement aki meg is venné? Hisz tudás úgy sincs mögötte, ha beáll munkába ez valószínűleg azonnal kibukna.
Persze ezt ki lehet játszani, mert tegyük fel, van egy hobbi programozó srác, és ő megveszi, hogy referenciája legyen legalább... De a többi esetet nem értem.
#10 Ohh nagyon kedves vagy, hogy megengeded hogy azt tanuljak amit szeretnék 😊
Bár tudom, hogy nem kézzel fogható de második éve gazdaságinformatikát tanulok. Remélem az nem nagy gond számodra :/ Mentségemre, kítünő vagyok, és osztályelső.
Mivel kisgyerekként nem én döntöttem arról, hogy kiköltözzünk, nem tartom magam hazaárulónak. És nagy károdra, de. Haza szeretnék majd menni egyetem után;) Ha nem is rögtön, de még addig amíg fiatal vagyok.
Bár próbáltam segíteni az otthoniaknak, és csak azért hazautaztam, hogy szavazhassak egy olyan pártra ami nem csonkítaná meg az országot. (Ha már a politika...) Arról már nem én tehetek, hogy a szavazó polgárok fele mégis megszavazta magának a jelenlegi helyzetet😅
Az én lelkiismeretem tiszta.
Figyi itt még néhány évtizedig nem lesz hatalmon ballibbant lipsi párt, hála a magasságos istennek.
Szóval nem tervezgetném a helyedben a hazajövetelt. Jó neked ott, bárhol is legyél és nekünk is így jobb. 💝
#12 "Így szállt hát sírba a szabadság, tapsvihar közepette"
Szét lopják a tetőt a fejed fölül, te meg éljenzel, mert engedsz az agymosó médiának :)
Nekem aztán édes mindegy, te pénzedet lopják, nem az enyémet:)
Na de ne menjünk ebbe bele, vigyük át inkább a politika kategóriába.
Beeeeeeeeeee *birka*
8-as: "Olyan aminek hasznát veszi a munka alapú társadalom."
Ember, nekem halovány dunsztod nincs hogy miről beszélsz!
Az viszont nyilvánvaló, hogy rád férne egy kis tanulás, mert sötét vagy mint a közvilágítás Szekszárdon...
"a szavazó polgárok fele mégis megszavazta magának a jelenlegi helyzetet😅 "
Jóval kevesebb mint a fele!
A többit hozzácsalták...
"vigyük át inkább a politika kategóriába. "
Oda írtad ki nagyokos. Nézd már meg! Ilyen funkcionális analfabéták kapnak diplomát a nagy nyugaton?
Nem csoda, hogy hanyatlik...
Az elcsalós komment meg szánalmas. Még mindig itt tartotok ostoba ballibek... Komolyan sajnállak már benneteket. :( Olyan szomorú nézni, hogy vergődtök mint a partra vetett hal.
#16 Elkevertem a kategóriát, mert épp az oktatásba írtam ki egy másik kérdést. Nagy ügy. Még mindig jobb egy ilyet tévedni, mint birkának lenni egész életedben 😊
Ebben az esetben merüljünk bele, ha már a kategória egyezik.
Ha neked nem jó a nyugat, költözz az oroszokhoz. A ballib jelentésével meg nem vagy tisztában ahogy látom. Attól mert valaki ellenzéki, nem lesz "ballib". Oh god, már tudom hogy sikerül a Fidesznek nyernie, ha ilyeneket találnak meg. Te is kaptál 10 szer bözsit? Vagy egy zsák krumplit? Végülis 4 évig megint nem látsz semmit, jól oszd be.
Ha fidesz szavazó vagy, akkor ezek valamelyikébe tartozol:
-Cigány
-Cég tulajdonos (így te is lophatsz és lehetsz korrupt, mert nem veszik komolyan)
-Kárpátaljai,
-Vajdasági,
-Erdélyi,
-érdek ember
-Vagy csak simán hülye.
SOROS TERV
Na, megijedtél?:) Helyes, mert nem létezik.
Majd a Fidesz jól teletömi neked az országot migránsokkal, aztán leshetsz, hogy "há' de a tv-be nem ez volt!"
Vagy vajon lesz-e nyugdíjad? Lesz-e ki megtermelje?
Na. Letelt a 2 perc. Fideszesekre csak ennyit áldozok az életemből. Azokat az agymosottakat már úgysem téríti senki sem más útra. Csak csendben várunk, hogy elhulljon/elhajon a fajtád, és akkor talán kormányra kerül egy olyan párt, aki nem utasít szándékosan Szlovákia, Horvátország meg románia mögé gazdaságilag/fizetésileg.
Nincs "kuka" tárgy (terület), csak meg nem tanult dolgok. Aki elég mélyre képes (és akar) ásni a saját területén, mind viszi valamire, mind kapós. Kétségtelen, egy züllött országban kevéssé. De még ott is részlegesen.
Az informatika pedig annyira széles (és annyi a róla kialakult téveszme), hogy abban bármi lehetsz. Rabszolga és isten egyaránt. Tőled függ.
Sajnálatos módon a politika rovatban különösen terjed az alpáriság, a hatalom által szajkózott és erőltetett gyűlölködés. Egy ember minőségét az (is) mutatja, mennyire veszi ezt át. Ne tedd kérdező, magad viszed a mélybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!