Ha népszavazás lenne az EU-ban maradásról, ti a maradásra vagy a kilépésre szavaznátok?
Maradás, mindenképpen, legalább valaki visszafogja ezt az elmebeteg kormányt.
Pártszimpátiám nincs, ha nagyon muszáj választani, akkor LMP (de ez úgy értendő, hogy kb. 30%-ban szimpatikusak, a többi meg ennyire se).
Bármilyen furcsa, én Európához szeretnék tartozni.
Nincs pártpreferenciám, mert nincs olyan párt, amellyel szívből egyetértenék.
Maradás, momentum.
Például nézzétek meg, hogy milyen döcögősen haladnak az angolok a brexittel. Ott azt mondták a kilépéspártiak, hogy az EU csak pénzkidobás, ha tényleg ilyen nagy veszteség az EU nekik, akkor könnyebben menne a brexit.És ha mi is így szavaznánk nem hiszem, hogy megtudnánk azt csinálni, mint Svájc. (De ez persze az én véleményem.)
Maradás. És vissza az eredeti alapelvekhez, a gyökerekhez; AZONNAL.
Ez a jelenlegi EU szégyent hoz a kezdetekre. Ha már kilépés, akkor azok lépjenek ki, akik csúfot űznek a többiekből és kihasználják őket.
KDMP
Természetesen a bennmaradásra.
Magyar Kétfarkú Kutyapárt.
Méghozzá azért, mert a témában jártas közgazdászként pontosan látom, hogy gazdaságilag mennyire létfontosságú az Európai Uniós tagságunk.
Kilépés, mert szerintem a 80-as évek volt Magyarország aranykora, és egy független országot szeretnék erős mezőgazdasággal és iparral, valamint konzervatív, de baloldali értékekkel, ami inkább a volt szovjet országokkal van jobb viszonyban.
A kedvenc pártom Munkáspárt, de a Fidesz, illetve a "cukisodás" előtti Jobbik se rossz.
Maradás. Egyik párt szimpatizánsa sem vagyok.
Azért, mert a történelem folyamán soha nem ülhettünk mi magyarok egyenlő félként egy asztalhoz az európai nagyhatalmakkal. Évszázadok óta a fejünk fölött döntöttek rólunk (Konstantinápolyban, Bécsben, Trianonban, Moszkvában, Berlinben, Párizsban) a részvételünk nélkül.
Most egyenlő szavazati jogunk van a Tanácsban, felülreprezentáltak vagyunk az EP-ben és egyenlő számú EU-biztosunk van a Bizottságban is (egy darab, mint mindenkinek, a fideszes Navracsics személyében).
Az a mi betegségünk, ha nem értjük a demokráciát, és hőbörgünk, amikor a többség leszavaz. De valójában mikor volt azonos szavazati jogunk Európa kérdéseiről mint mondjuk a franciáknak vagy a németeknek? Szijjártó ugyanúgy egy szavazattal bír a Tanácsban, mint a francia vagy német kollégája!
Ha száz éve ez így lehetett volna, nem lett volna Trianon!
Egy biztos: ha kilépünk az EU-ból, megint olyan világban találjuk magunkat, ahol kicsik és jelentéktelenek vagyunk, és nem osztanak lapot nekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!