Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van, hogy csak Magyarors...

Miért van, hogy csak Magyarország 2/3-a aktív politikailag? Hogyan lehetne bevonni a többieket is?

Figyelt kérdés
Az utóbbi 28 év adataiból az látszik, hogy a felnőtt polgárok harmadát, közel három millió embert nem érdekel a politika, nem követik, távol tartják magukat, nem járnak el soha szavazásra, választásra.

2018. jan. 20. 18:50
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
97%
Mondjuk úgy, hogy fel kellene mutatni lehetséges pártokat, akivel szimpatizálhat az ember.
2018. jan. 20. 19:08
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy be kell vonni őket, ha valaki valamihez nem ért, meg nem érdekli, minek erőszakkal bevonni? Amúgy ez az arány nem rendkvüli, tavaly a franciáknál 50% körül volt a részvételi arány.
2018. jan. 20. 19:17
 3/19 anonim ***** válasza:
87%
Nekem nem hiányzik a gyűlölet, amit a politika áraszt. Diplomáim ide-vagy-oda nekem a segítőkészség és a proaktivitás fontosabb, mint a politika: a reaktivitás és a mások ellehetetlenítése.
2018. jan. 20. 19:18
 4/19 anonim ***** válasza:
51%

Nem kell őket bevonni. Ha majd érdekeltek lesznek benne, hogy jobb legyen az országnak a jövője, amiben élnek, akkor megteszik maguktól, addig meg gondolom részükről minden rendben van.

#1-es is szeretné a szekeret kötni a ló elé. Szimpatikus pártokat kiharcolni a választópolgár dolga, azzal hogy rendszeresen rászavaz a legszimpatikusabbra az adott felhozatalból, akármennyire nem tökéletes. Aztán, ha elég ember gondolta ugyanígy, akkor máris precedenst állítottak, hogy "legalább ennyire vállalható pártnak kell lenned, hogy rád szavazzunk". Az ellenzéki oldal pedig idővel vagy magától, vagy kényszerből, de venni fogja a lapot.

2018. jan. 20. 19:59
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

"Ha majd érdekeltek lesznek benne, hogy jobb legyen az országnak a jövője, amiben élnek, akkor megteszik maguktól, addig meg gondolom részükről minden rendben van."

Bizony jól fogalmaztál, hogy gondolod. Mert bizony ezt Te gondolod így.

Én teszek azért, hogy jobb legyen az ország jövője: oktatok, segítek, közösséget építek. Nem kapok ezért pénzt. Ezt munkán kívül csinálom. Azért teszem, mert hiszek abban, hogy jobb emberekkel jobb jövőt lehet építeni. És emellett megvan a jogos véleményem arról egyes politikai döntéshozók gondolkodásáról és rendelkezéséről.

Csak én másik játszmát játszok: Nem politizálók, hanem valódi gondokkal foglalkozom, és teszek azért, hogy épüljön az ország, nem csak elvárom, hogy más megtegye, meg rajzolok egy x-et egy papírra. Nem hiszem, hogy 2 vonással jobbá lehet tenni a világot.

2018. jan. 20. 20:06
 6/19 anonim ***** válasza:
7%
Akkor rosszul hiszed.
2018. jan. 20. 20:10
 7/19 anonim ***** válasza:
4%
30000 Forintot bírságot kell kiszabni ha valaki a választás napján otthon marad. Mindjárt felugrik a részvétel 99%-ra.
2018. jan. 20. 21:31
 8/19 anonim ***** válasza:

"Mondjuk úgy, hogy fel kellene mutatni lehetséges pártokat, akivel szimpatizálhat az ember."

Azért kíváncsi lennék, hogy a pártként regisztrált szervezetek közül hánynak a programját ismered?

Mert jól hangzik, hogy fel kellene mutatni egyet, de ez miből is állna? Én alapítsak egy pártot és egy kisebb vagyonért reklámozzam az egész országban hogy eljusson mindenkihez? Csak úgy puszira? Ezt azért még lehet várni egy darabig :D

2018. jan. 21. 00:34
 9/19 anonim ***** válasza:
57%

#7 " Mindjárt felugrik a részvétel 99%-ra."

És mire mész vele, ha csak azért is érvénytelenül szavaz?

Ha nem érdekli a politika, akkor véletlenszerűen fog szavazni, vagy az alapján amit a szomszédtól vagy a munkahelyén hall.

Éredmi változást nem fog hozni.

Jobb, ha azok döntenek, akiket érdekel a dolog.

2018. jan. 21. 01:46
 10/19 anonim ***** válasza:

" Akkor rosszul hiszed."

Rosszul hiszem, hogy ha építem a világot, akkor az többet ér, mint egy szavazat? - Ezt fejtsd ki kérlek!

2018. jan. 21. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!